Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Matty 

všechny recenze uživatele

-Co jsem měl dělat, abys byla šťastná? -Být sám šťastný. Bridget Jonesová pro chlapy. John Cusack se skrze dekonstrukci a rekapitulaci svých dřívějších rozchodů snaží pochopit, v kom nebo čem je problém a zastavit rozchod právě probíhající. Rozpadu přehledného narativu a stability, kterou nám dlouhodobé vztahy nabízejí, odpovídá fragmentarizovaná struktura první poloviny filmu, jakou se vyznačují i jiné rozchodové klasiky jako Annie Hall nebo 500 dní se Summer, navazující ovšem dialog s divákem méně knižním a více filmovým způsobem. Pro Roba je situace bolestivější tím, že potřebuje mít vše přehledně uspořádané a nejlépe seřazené v nějakém žebříčku. Přeuspořádání života u něj proto logicky vede přes zavedení nového pořádku ve vinylových deskách. Své geekovské posedlosti hudbou se sice nezříká, ale zároveň se pod vlivem minulých vztahových chyb a přesvědčení, že Laura je tou pravou více otevírá novým podnětům, namísto útěku se snaží najít řešení a (snad) konečně dospívá. Coby zpovědníků využívá kromě diváků také svých dvou kámošů, kteří se škatulce obyčejnosti vzpírají mnohem úporněji a vytvářejí kontrast k vlastně docela normálnímu protagonistovi. Obchod s deskami, jehož „táhněte všichni do háje“ zákaznickým servisem se zřejmě inspiroval Bernard Black, je středobodem vyprávění, reflektuje svou neměnností a lpěním na osvědčených jménech také Robův hlavní problém – neochotu ke změně. Provázanost hrdinovy charakterové proměny s proměnou obchodní „filozofie“ vystihuje Robovo troufalé rozhodnutí dát příležitost partě neznámých kluků z ulice. Přes zdání nahodilosti a nepřiměřené délky mají Všechny moje lásky poměrně promyšlenou strukturu a oproti jiným romantickým komediím dokážou lépe odhadnout, kdy ubrat z komediální nadsázky a zvážnět. Jestli jste čerstvě opuštění, dostanete tak vedle zábavného společníka, několika užitečných rad a skvělého soundtracku i dvě hodiny nadprůměrné filmařiny. 75% Zajímavé komentáře: kleopatra, choze, k212, Potrublo ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu mám hodně rád a to jak z důvodu očividné Hornbyho vášně k hudbě (tuhle lásku s ním sdílím), tak kvůli výbornému mixu tragiky (typická nostalgičnost ztracených milostných vztahů) a komiky (ještě typičtější chlapská zbrklost v oblasti citů). Tvůrcům se tyto aspekty podařilo do filmu výborně převést, společně (jak zmiňuje kleopatra) se specifickou náladou románu. Takže u mne spokojenost. Pokud budete mít chuť na romanťárnu bez (nebo přinejmenším se zdravou mírou) sentimentality, tak vřele doporučuji. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Spojení John Cusack a Nick Hronby, to prostě musí fungovat. Vždyť Cusack je mým nejoblíbenějším hercem a Hornby jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů. I když se přiznám, že jsem si mnohdy připadal, jako že je pro mě tento film zakletý. Předně jsem se pokoušel přečíst knihu, která je předlohou tohoto filmu, ale vždycky mi do toho něco vlezlo a nakonec jsem skončil v půlce knihy a nikdy jsem ji nedočetl (a ještě se mi dostalo od našeho matikáře údivu, co to čtu za sprosťárny, protože se zvědavě do knihy kouknul a našel zrovna nějakou ostřejší kapitolu). A co se týče filmu, tak ten jsem se pokoušel dvakrát skouknout, ale poprvé i podruhé jsem bohužel usnul. Bylo to totiž vždy nějak po půlnoci a já byl unavený z brzkého vstávání. Nyní konečně se mi povedlo tento film zhlédnout celý a jsem nadšený. John Cusack se do hlavní role velice hodí a skoro si troufám tvrdit, že si tam neumím představit nikoho jiného. Stejně tak ostatní role jsou obsazeny výborně, Jack Black je zde k vidění v další excelentní roli a Catherine Zeta-Jones je zde velice svůdná. K tomu úžasný děj, velice originální promluvy hlavní postavy k divákům, a několik hezkých dívek. Tohle vše prostě nemohlo z mého pohledu dopadnout jinak, nežli naprostým nadšením a úžasem, jak brilantní herecký výkon zace John Cusack předvedl. Ještě teď jsem nadšený a uděluji bez jakéhokoliv zaváhání pět plně zasloužených hvězdiček. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jistým způsobem mám slabost pro Johna Cusacka a jeho skvělé herecké schopnosti. Ale na 5 hvězd to dle mého soudu nemělo hlavně proto, že více než malé množství pár scén z obchodu s gramodeskami mi velice připomnělo děj chvalně známého Empire Records a jelikož se to ani lety něják výrazně neliší tak se není čemu divit. Ale jinak bych celkově na filmu nezměnila nic prostě super oddechová věc. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Dovolil bych si trochu polemizovat s oficiálním textem distributora."Poklad"?Tenhle film je zábavný? Je to tragikomedie toť vše. Nepatři do sta nej filmů, které jsem viděl a myslím, že o nic nepřišel ten, kdo ho neviděl, ale je to film, který musíte vidět, aby jste si udělali názor, protože znám zase mnoho lidí, kterým se velmi líbil. Já sem se na něj podíval a videokazetu vrátil do půjčovny. Určitě ho už shánět nebudu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Čínská písmena na Robově dresu č. 6 znamenají "Hong Kong". (D3VIL)
  • Poté, co se Robovi zjeví Bruce Springsteen, pronese: "Good luck, goodbye". Těmito slovy končí písnička Bruce Sprinsteena – „Bobby Jean“. (HappyTez)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama