Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto zcela netradiční zpracování legendy o Dr. Jekyllovi a panu Hydeovi je příběhem dobra a zla, lásky a vášně. Mary Reilly (Julia Roberts - Pretty Woman, Hook, Noci s nepřítelem) je skromná služka, pro kterou je její pán životním idolem. To by nebylo nic divného, kdyby oním vyvoleným nebyl Dr. Jekyll (John Malkovich - S nasazením života, Nebezpečné známosti). Mary postupně zjišťuje, že její pán je nejen milý a obdivuhodný doktor, ale také šílenec, který skrývá velké tajemství... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (72)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně staré. Pamatuji si to ze svého dětství a zároveň vlastně nevím, proč jsem to teď cca o 20let později chtěla znovu vidět...Nicméně - líbí se mi dobové scenérie, ta červená krev, kde jen je možna, syrovost, jakou je tehdejší doba ukázaná - nicméně - nemyslím si, že by to bylo jinak. Extrémně ošklivá Glen Close :D a mlaďounký Michael Sheen :) Film je ale i tak určitým způsobem průměrný a už ho asi nikdy nepotřebuji vidět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spomienka na Marry Reilly je už trochu matnejšia, ale to by nebola, ak by bol film skutočne vydarený. Takto pôsobí skôr ako trochu zbytočný pokus vytvoriť ďalšiu variáciu na známu tému. Za zhliadnutie stojí, pokiaľ si chcete doplniť Frearsovu filmografiu a vidieť Juliu Roberts "nie zase až tak úplne krásnu", ako sme poväčšinou pri jej filmoch zvyknutí. Pri ďalšej tv repríze si dám reprízu aj ja. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Netradiční role pro tenkrát ještě mladičkou Julii Roberts, která si odskočila od romantických story k něčemu vážnějšímu. Glenn Close má vzhled urostlého chlapa a ten roztomilý klučík hrající sluhu pána je opravdu Michael Sheen, vládce všech zlých upírů. Spousty zajímavůstek. John Malkovich dominuje! Role Jekylla i Hyda střídá co to jde a obě mu sluší, jak kožich Marešovi. Nebylo to zlé, ale čekal jsem přecijen trošku víc. Prý existuje příběhů o Jekyllovi a Hydovi spousty, tak snad v budoucnu narazím na nějaký o kousek lepší. 60% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že by mohl být John Malkovich tak sexy, ale jo je :o) a je to hezký pohled. Obsazení i kostýmy se docela povedly, až na Julii Roberts, která mi tam vůbec nesedí. Jako horor bych to asi neoznačila film spíš než strašidelnou atmosféru ukazuje pár nechutných scén. Ráda se na film podívám ještě jednou a trochu mě i nakopl k tomu, abych si pořídila nějakou parádní knihu. To podstatné film zobrazuje přesně a divák si může popřemýšlet nad tím, co vlastně viděl. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Dr. Henry Jekyll - Haven't you ever wished for a completely new life, Mary? Mary Reilly - No sir. What good would that do? Dr. Henry Jekyll - I mean, suppose you were able to do absolutely whatever you wanted, with no consequences and no regrets? Then what? Mary Reilly - I don't believe there's such a thing as actions without consequences. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv byl původně natočen konec podobný tomu v knize (zklamaný Jekyll umírá a Mary leží po jeho boku), tato scéna se nejméně 25x přepisovala. Několik měsíců potom, co byl film dotočen, byli herci povoláni zpět, aby natočili tři alternativní konce. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Reklama

Reklama