Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Dost hrozný český film - psychothriller, který je skutečně psychothriller, ale trochu jinak... Má to debilní příběh, který by se dal shrnout tak do několika minut, takže i poměrně krátká stopáž je v tomto případě moc dlouhá. Vlastně se tam skoro vůbec nic neděje, nicméně při každý změně scény / situace hraje pořád ta samá debilní rádoby-napínavá melodie, která má asi 10 vteřin a hraje tak polovinu filmu pořád dokola, např. Sledujeme starej barák - najednou přijede auto s hlavním záporákem (hraje "napínavá" hudba), zeptá se, kde najde nějakýho dementa - pak se objeví starej dement (hraje "napínavá" hudba) a ten mu řekne, že to je on. Pak si prohodí dvě věty a přijede syn v BMW (hraje "napínavá" hudba) a zase si řeknou dvě věty, načež se dozvíme nějakou "šokující" informaci, dojde k prostřihu na jinou scénu a hraje "napínavá" hudba. Kundovina na eNtou... Co se týče herců, tak Adéla Petřeková je pěkná ženská - tady ve filmu stylizovaná jako prostitutka, takže se na ní dobře dívalo. Zbytek je buď hrozný nebo není vůbec žádný. Asi bych se radši díval na všechny díly dražby z Texasu než znovu na tohle... ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kdyby tento film nebyl promítán v rámci ČSFD premiéry, určitě bych o něj ani okem nezavadil a do kina určitě nešel ... ale to by byla opravdu velká škoda! Přišel bych o hodně. Naprosto příjemné překvapení (souhlas s uživatelem "prsvl"). Podle traileru to vypadalo na hroznou blbost, ale chápu, že to "pomalé plynutí" o kterém mluvil pan režisér Pokorný a ta celková atmosféra filmu se do 90 vteřin prostě vměstnat nedá. -- Jinak na tradiční nízké hodnocení jakýchkoli českých filmů jsem si již zvykl a snad by mi to i chybělo, kdybych se občas nemohl pokochat nějakým tím šťavnatým textem, a snad je to tak i dobře :-) -- Velká poklona patří hlavně Adéle Petřekové. Za její "moravský naturel" (který je mi docela blízký a sympatický) bych přidal další hvězdu navíc. -- Celkový dojem je víc než dobrý a opravdu jsem se celou projekci dobře bavil. -- Mé hodnocení: 75% ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

Skutečně nevim co říct. Jak film vůbec pojmout a jak ho hodnotit. Rozhodně to nebyl propadák a vlastně to nebylo špatné, ale........ děj byl takový neuchopitelný, po celou dobu jsem nevěděl co se na plátně děje a najednou střh a konec. Herecké výkony tak normální. Režije taky. Celej film byl "normálně" českej a tak se musí brát. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM JEHO MAJETEK! NEMÁ PRÁVO SE KE MNĚ TAKHLE CHOVAT!“...... /// Vlastně mi ani nevadí, že se dlouho o atmosféru stará ,,jen“ pomalý tempo a hudební motiv. Spíš by mohlo lehce nasrat, že Dora (nebo jak jí chcete říkat) není zrovna reklamou na prudkou inteligenci. Ale co, nehraje tady jadernou fyzičku. Všechny postavy (i budovy) jsou opředený tajemstvím nebo záhadou. Škoda, že všechny ty otazníky až nekřesťansky natahujou. Míň bejvá někdy víc, a mě to začíná nudit. Namísto nějakýho zajímavýho konfliktu se mluví, mluví, mluví a (ano!) mluví! To co zajímavě začalo, končí jako nepodařenej pokus o upletení filmovýho biče z (filmovýho?) hovna. Thriller? Ale děte! Ovšem v neděli večer v televizi pro odpírače superstár a podobnejch píčovin – proč ne. Vy si tam klidně jednu hvězdu přidejte! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Spoďáry jsou moje montérky. 2.) Nečetl jsem ,,oficiální text distributora“ a proto mě má ještě co překvapit. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, to by šlo, vydařená hudba, herecké výkony jsou fajn, až na hlavní představitelku, která zbytečně přehrává, a dost nelogicky se i chová. Jinak film má hustou atmosféru, zajímavé lokace a směle napínavě směřuje k finále, které bohužel zase tak peckoidní není, dle mého názoru by se dalo natočit poutavěji. Ale i tak tenhle filmek zdaleka neurazí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Režisér h Ivan Pokorný si ve filmu zahrál policistu z kriminálky. (chelseaman22)
  • Snímek do koprodukce odmítla jak Česká televize, tak i TV Nova, jež požadovala účast svých seriálových herců. Do akvizice si snímek vzala televizní stanice Nova Cinema. (chelseaman22)
  • Největší starostí režiséra Ivana Pokorného byla sněhová nadílka. Právěk proto se začalo natáčet již v září, namísto plánovaného listopadu. (chelseaman22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno