Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Klasický TV film, takže se docela divím, že to šlo i v kině, ale vlastně proč ne. Když nad tím teď, bezprostředně po schlédnutí přemýšlím, tak si říkám, že to vlastně dopadlo nad veškerá má očekávání (ty samozřejmě nebyly vzhledem k zdejšímu hodnocení nikterak přemrštěné). Tvůrcům se takřka celý film docela slušně dařilo budovat atmosvéru, žádná z postav zbytečně brzy neodkryla karty a tak byl člověk stále na vážkách co se bude dále dít. Navíc ten krásně ponurý statek s neskutečně depresivním okolím, na kterém se valná část příbehu odehrává, to vše ještě umocňoval. Řekl bych, že se zde povedlo za nepříliš přemrštěný rozpočet natočit skutečně solidní, uvěřitelný thriller, s lehkou hororovou atmosvérou. Škoda jen toho konce, ke kterému bych i něco napsal (být jiný, jdu určitě na 4), ale nechci kazit rozluštění těm, kdo ještě neviděli. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak, a na takovou zhovadilost se čumím v chladnou neděli, ne tedy, že bych měl vidinu kvalitnějšího kulturního zážitku třeba v teplou středu, to rozhodně ne, ale čekal jsem alespoň slibované záblesky, které název zmínil. Konalo se leda hovno! Že jsou mi někteří herci či neherci sympatičtí méně než je zdrávo, je čistě subjektivní záležitost a měl bych se tedy zaměřit více komplexněji na celý filmový zločin, snad o to více, že na casting zřejmě dorazili jen ti největší vykloubenci a šílené krávy. Vrcholem všeho je Adéla Petřeková. Po dlouhé době nenacházím slov, přestože je náš rodný jazyk vybaven velmi barvitě, pak na něco takového připraven není a obroditelé byli také spíše podivíni a jejich čistonosopleny jsou mi tedy choroše platné. Ne, ať mi hlavně nikdo netvrdí, že tak bravurně hrála nějakou postavu ze scénáře...něco s tak permanentně tupým výrazem, chůzí Zilvara z chudobince a dikcí umírající straky obecné, která přehrávala tak, že se mi doma kroutily žaluzie, ne, již nikdy. Ovšem v pořádku, debilku máme téměř za sebou, i když si myslím, že by šla bez úhony (hahaha) přežít pouze tak mít ji před sebou, nicméně nechci zabíhat do dalších úchylností, kterých je ve filmu mnoho a to naprosto šokujících. Ježiš, já se tlemim. Snaha o navození atmosféry byla úplně tristní, příběh naprosto přiblblej a pokud si pan Hájek myslí, že jeho strašný hudební podkres musí znít celou dobu trvání této krasojízdy, pak ani on zmíněný pokus o vybudování nějaké atmosféry nezlepší...měl bych ho, vzhledem k jeho jmému, poslat do háje, ale já si myslím, že si zaslouží mnohem stylovější poslání do prdele, protože zazdil byť nějaké možné promile z kladného hodnocení. Ano, i já bývám občas na drogách, a pak jsem mírumilovný. Po takových kulturních zážitcích mám chuť volat obden na Barrandov a vyhrožovat bombou, nebo ještě lépe, nikoho nevarovat... Pane Pokorný, co mi to děláte??? ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Viděno na festivalu Finále 2013. Na projekci jsem se dostal omylem, když jsem si spletl dveře. S postupem času jsem láteřil sám sobě, že jsem měl dáti přednost raději přednášce o axiomech. U toho bych mohl usrkávat pivo, které u takové podívané bylo zapotřebí. Nemohu tvůrcům vytknout sympatickou snahu o změnu. O vytvoření něčeho jiného. Většina děje se zdála být předvídatelná a výsledný dojem mi způsobil rozpaky, které jsem rád zahnal vychlazeným pivem. A venku bylo teplo. Snad jsem měl jen špatnou náladu, snad jsem byl přesycen, snad jsem se nedokázal soustředit a vše náležitě ocenit. Bohužel nezablesklo mi. Zamrazilo mě. Trochu roztrpčilo a rozhodilo. Bohužel. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmu bych si zřejmě ani nevšiml, kdybych neviděl, že tvůrci místo již naprosto přežité a totálně zbytečné novinářské projekce (copak se dneska někdo řídí podle nějakých rezencí bůh ví koho, které navíc připomínají sebeukájení vlastního ega než normal recenzi, četli jste někdy ted Cinemu, hrozný fakt ) udělali csfd projekci pro zdejší chátru a ještě přišli v tandemu rejža - Adélka na besedu s chátrou po skončení projekce. Takovýhle přístup jsem natolik ocenil že jsem se o víkendu sebral a šel si koupit lupínek. A nakonec převládá spokojenost. Umím si sice představit Záblesky chladné neděle jen v televizi, ale budiž tedy kino. Velmi se mně líbila ta hra na kočku a myš, kterou si s námi tvůrci hráli, tudíž v mý soutěži o nejěvtší mišuge filmu, každý chvilku tahal pilku. Že se na tam prolíná více žánrů nebo že neumím film nějak zařadit, na to seru. Film a především tvůrci by neměli být těmahle krávovinama vůbec svazováni, protože jen tak může vzniknout nějaká originalitka tohoto typu, kde ze všeho nejvíc převládala divná atmsoféra ve který nevíš minuty. Pokud jde o herce nejvíc mně leží v hlavičce Adélka a to nejen její dokonalá prdelka, ale i herecký výkon, fakt nevím co si o tý holce mám myslet a bytostně budu zvědav na další její filmovou roli, pokud možno hodně odlišnou od této. Protože buď je ta holka zatraceně dobrá herečka a nebo "jenom" další prdelka v řadě a po tomhle filmu mám 50 na 50. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí, oklikou řečeno, nevýrazného traileru jsem se bál nějakého utrpení a čekal pod nálepkou thriller naháněčku po lesích ústeckého kraje. Koná se však něco docela jiného, pomalejšího, ale ne tak pomalého jak pan režisér naznačoval při příjemném Q&A. Ačkoli to neovlivňuje mé hodnocení, tak při nákladech pod čtyřmi miliony korun, nezbývá než smeknout klobouk. Hlavní devízou je právě nejednoznačnost v tom, kdo co skrývá. Díky POMOvi za projekci (první csfd premiéra českého filmu), jednak bych se tomu filmu obloukem vyhnul, jednak jsem seděl asi metr a půl vedle jednoho ze svých oblíbených hudebních skladatelů Františka Fuky (myslel jsem si, že je větší). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Ivan Pokorný hledal vhodný dům k natáčení celých šest měsíců. Nakonec objevil starý statek nedaleko Okoře. (chelseaman22)
  • Obyvatelé statku, kde se natáčelo, vlastnili desítky druhů zvířat, která musela být během natáčení s výjimkou ovcí odvezena. (chelseaman22)
  • Snímek do koprodukce odmítla jak Česká televize, tak i TV Nova, jež požadovala účast svých seriálových herců. Do akvizice si snímek vzala televizní stanice Nova Cinema. (chelseaman22)

Reklama

Reklama