Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spomedzi všetkých žánrov patrí práve thriller medzi tie, ktoré v českej kinematografii a najmä v kvalitnom prevedení nemajú početné zastúpenie. Každá podobná snaha o podobne čistokrvnú žánrovku potom poteší, ale u Pokorného to potešenie nevydrží dlhšie než pár minút. Vzrastajúca demencia krkolomných zvratov a postáv v rozličných štádiách mentálnej retardácie (útek na bicykli v lodičkách tomu nasadzuje parohy) si podáva ruku so zameniteľným prostredím, absurdne načrtnutými vzťahmi a neexistujúcim pozadím, ktoré mimo dosahu diváka zázračným spôsobom prostredníctvom dedinských klebiet vplýva na priebeh jednej nedele v náhodne zvolenom zapadákove. Nesporne televízne spracovanie by nevadilo, ale Hájekova hudobná kulisa ma bude ešte dlho naháňať v nočných morách. Už fakt, že najsympatickejším z celého filmu je predstaviteľ domnelého hlavného záporáka Jan Plouhar, ktorý dokonca v niektorých scénach hrá, naznačuje, že tu niečo nehrá. A nie, nejednoznačnou mrazivou atmosférou ani nepredvídateľnosťou deja to nebude. 40% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

U tohoto pokusu o thriller po česku jsem s hodnocením trošku váhal. Co se mi poměrně líbilo, byla (z hlediska atmosféry) výborná pomalu se rozvíjející kytarová hudba a poté napětí vyvolávající klavírní motivy. Škoda ale, že z příběhového hlediska to mělo s thrillerem společného jen pramálo. Vlastně jsem celou dobu očekával nějaký zvrat ve smyslu, že Dora alias Tereza je psychopat, jak to o ní tvrdil její násilnický milenec. Žádný zvrat se ale nekonal. Závěrečné vyústění pak bylo dost pohádkové. Nějak jsem nepochopil, že se to celé skončilo tak hladce. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to měl být thriller postavený na hře s tajemstvím, kdy všichni něco tají a divák se až v závěru dozví, kdo je tu skutečně magor a kdo oběť. Jenže se to zrovna nepovedlo, takže výsledek občas vypadá jako divná komedie či dokonce nezáměrná parodie. A nejsem schopen rozluštit, do jaké míry za to může scenáristka a do jaké režisér. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na co jiného se podívat v podvečer chladné neděle. Začátek vypadal celkem nadějně, ale pak se začalo moc mluvit a tempo šlo dolů. Také soustředění, protože některá místa vyžadují minimálně povytažení obočí, jiná spíš lehké zvolání WTF? Konec je každopádně docela dobrý, pokud to spojím s netradičními exteriéry horního Labe, hezkou prdelkou Adély Petřekové a těmi pár chtěně/nechtěnými vtipnými momenty, pár hvězdiček tu být musí. ()

OG_Swifty odpad!

všechny recenze uživatele

Dost hrozný český film - psychothriller, který je skutečně psychothriller, ale trochu jinak... Má to debilní příběh, který by se dal shrnout tak do několika minut, takže i poměrně krátká stopáž je v tomto případě moc dlouhá. Vlastně se tam skoro vůbec nic neděje, nicméně při každý změně scény / situace hraje pořád ta samá debilní rádoby-napínavá melodie, která má asi 10 vteřin a hraje tak polovinu filmu pořád dokola, např. Sledujeme starej barák - najednou přijede auto s hlavním záporákem (hraje "napínavá" hudba), zeptá se, kde najde nějakýho dementa - pak se objeví starej dement (hraje "napínavá" hudba) a ten mu řekne, že to je on. Pak si prohodí dvě věty a přijede syn v BMW (hraje "napínavá" hudba) a zase si řeknou dvě věty, načež se dozvíme nějakou "šokující" informaci, dojde k prostřihu na jinou scénu a hraje "napínavá" hudba. Kundovina na eNtou... Co se týče herců, tak Adéla Petřeková je pěkná ženská - tady ve filmu stylizovaná jako prostitutka, takže se na ní dobře dívalo. Zbytek je buď hrozný nebo není vůbec žádný. Asi bych se radši díval na všechny díly dražby z Texasu než znovu na tohle... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Ivan Pokorný hledal vhodný dům k natáčení celých šest měsíců. Nakonec objevil starý statek nedaleko Okoře. (chelseaman22)
  • Největší starostí režiséra Ivana Pokorného byla sněhová nadílka. Právěk proto se začalo natáčet již v září, namísto plánovaného listopadu. (chelseaman22)
  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama