Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, to by šlo, vydařená hudba, herecké výkony jsou fajn, až na hlavní představitelku, která zbytečně přehrává, a dost nelogicky se i chová. Jinak film má hustou atmosféru, zajímavé lokace a směle napínavě směřuje k finále, které bohužel zase tak peckoidní není, dle mého názoru by se dalo natočit poutavěji. Ale i tak tenhle filmek zdaleka neurazí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejpodivnější český film roku, zcela jistě. Nemůžu se rozhodnout, jestli hudební motiv, scénář a některé herecké výkony považovat za dobré nebo špatné. Líbí se mi lokalita, konečně má někdo odvahu natočit film u potoka, v sadu, na odpočívadle u dálnice (mezinárodní silnice). Na druhou stranu, scéna předcházející rozbíjení vajec, ve které se Dora hádá s Martinem, a taky dialogy u zpovědi přes dveře, to je hrůza. Adéla Petřeková asi není kopyto, ale tahle postava jí úplně nesedla. Atmosféra chladu, vlhka, plísně a strachu je ale dobrá, co by za ní renomovaný Juraj Herz u svého propadáčku dal. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmu bych si zřejmě ani nevšiml, kdybych neviděl, že tvůrci místo již naprosto přežité a totálně zbytečné novinářské projekce (copak se dneska někdo řídí podle nějakých rezencí bůh ví koho, které navíc připomínají sebeukájení vlastního ega než normal recenzi, četli jste někdy ted Cinemu, hrozný fakt ) udělali csfd projekci pro zdejší chátru a ještě přišli v tandemu rejža - Adélka na besedu s chátrou po skončení projekce. Takovýhle přístup jsem natolik ocenil že jsem se o víkendu sebral a šel si koupit lupínek. A nakonec převládá spokojenost. Umím si sice představit Záblesky chladné neděle jen v televizi, ale budiž tedy kino. Velmi se mně líbila ta hra na kočku a myš, kterou si s námi tvůrci hráli, tudíž v mý soutěži o nejěvtší mišuge filmu, každý chvilku tahal pilku. Že se na tam prolíná více žánrů nebo že neumím film nějak zařadit, na to seru. Film a především tvůrci by neměli být těmahle krávovinama vůbec svazováni, protože jen tak může vzniknout nějaká originalitka tohoto typu, kde ze všeho nejvíc převládala divná atmsoféra ve který nevíš minuty. Pokud jde o herce nejvíc mně leží v hlavičce Adélka a to nejen její dokonalá prdelka, ale i herecký výkon, fakt nevím co si o tý holce mám myslet a bytostně budu zvědav na další její filmovou roli, pokud možno hodně odlišnou od této. Protože buď je ta holka zatraceně dobrá herečka a nebo "jenom" další prdelka v řadě a po tomhle filmu mám 50 na 50. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ivan Pokorný občas atmosféru umí, jen by nemusel pořád natáčet scénáře své manželky. Chápu, že se jim v tandemu asi dobře spolupracuje, ale trošku rozšířit svůj pracovní záběr by neškodilo. Tohle rozbředlé nic, ve kterém to vypadá, že jsou podezřelí a divní téměř všichni, až z toho vyleze skoro úplný opak, by neškodilo zkrátit minimálně o třetinu i to je myslím málo. Na obstojných lokacích a tajemné hudbě thriller fakt nevystavíš. 30%. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně neprofesionální a trapně komické. Film s absolutně nulovým významem. Až příště Pokorný s manželkou dostanou nápad na příběh, ať prosím nepřekračuje rámec Kriminálky Anděl. Z guilty pleasure pohledu to obstojí na jednu hvězdu, jinak je to čistokrevný odpad. Hůř zřežírovanej film je už snad jen Birdemic... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Snímek do koprodukce odmítla jak Česká televize, tak i TV Nova, jež požadovala účast svých seriálových herců. Do akvizice si snímek vzala televizní stanice Nova Cinema. (chelseaman22)
  • Ze snímku byla vystřižena milostná scéna Dory (Adela Petřeková) a Richarda (Kryštof Rímský) na kapotě auta u břehu Labe. (chelseaman22)
  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno