Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Škoda toho... těžko vlastně říct čeho. Jednak nevyužitého potenciálu thrilleru, protože chvílemi to určitou atmosféru má.. Jednak i příběhu- kdo mluví pravdu? To je ale asi tak všechno, po zbytek času byste nejraději popadli tu kulovnici či co to je za zbraň a postříleli celý ansámbl, aby se zbytečně netrápili, protože takové zacházení s filmovým materiálem a herci je fakt nehumánní. Hlavní "hrdinka" je blbá jak tágo (neberu si nijak osobně, že je blond), během filmu jsem si říkala- mně je jedno, co se s ní stane. Nevzbuzuje takové ty sympatie, které cítíte k hlavní postavě, přestože to je třeba grázl. Konec pak přijde naštěstí rychle, když ještě vrtíte hlavou a zkoušíte, jak moc ostré máte v kuchyni nože... Dvě hvězdy za to, že jsem se smála, ale určitě ne tam, kde tvůrci zamýšleli. ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Mě osobně přišly herecké výkony velmi dobré a film byl hezky natočen a to i přes nízký rozpočet a omezené možnosti. Problém byl trochu s identifikováním filmu, spíš bych řekl, že to je Thriller/Komedie, což je ale dost zvláštní kombinace, protože vás sice některé scény velmi příjemně pobaví, ale problém je v tom, že tyto dva žánry se k sobě až zas tak úplně nehodí. Děj lehce nedomyšlený. Hudba skvělá. Ale velký problém byl v tom, že já se vážně nudil. Prostě mě to nějak nedokázalo pohltit. Asi to bude tím, že jak i sympatický pan režisér řekl, chtěl film natočit "pomalu", což ale není zrovna můj šálek kávy. Navíc bych některé scény uvítal akčnější, když se jedná o Thriller a děj bych ještě lépe vyšperkoval. Pro mě to jsou slabší tři hvězdy. ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Klasický TV film, takže se docela divím, že to šlo i v kině, ale vlastně proč ne. Když nad tím teď, bezprostředně po schlédnutí přemýšlím, tak si říkám, že to vlastně dopadlo nad veškerá má očekávání (ty samozřejmě nebyly vzhledem k zdejšímu hodnocení nikterak přemrštěné). Tvůrcům se takřka celý film docela slušně dařilo budovat atmosvéru, žádná z postav zbytečně brzy neodkryla karty a tak byl člověk stále na vážkách co se bude dále dít. Navíc ten krásně ponurý statek s neskutečně depresivním okolím, na kterém se valná část příbehu odehrává, to vše ještě umocňoval. Řekl bych, že se zde povedlo za nepříliš přemrštěný rozpočet natočit skutečně solidní, uvěřitelný thriller, s lehkou hororovou atmosvérou. Škoda jen toho konce, ke kterému bych i něco napsal (být jiný, jdu určitě na 4), ale nechci kazit rozluštění těm, kdo ještě neviděli. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, to by šlo, vydařená hudba, herecké výkony jsou fajn, až na hlavní představitelku, která zbytečně přehrává, a dost nelogicky se i chová. Jinak film má hustou atmosféru, zajímavé lokace a směle napínavě směřuje k finále, které bohužel zase tak peckoidní není, dle mého názoru by se dalo natočit poutavěji. Ale i tak tenhle filmek zdaleka neurazí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o český film, a to rovnou thriller, je to až překvapivě dobré a má to místy, hlavně na samotě, skvělou atmosféru. Problém je, že se scénář snaží o to, aby byl komplikovaný, a možná se do sebe zbytečně moc zamotává. Je to škoda, protože ty postavy jsou celkem zajímavé, ale většina jich je průhledná. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Ivan Pokorný hledal vhodný dům k natáčení celých šest měsíců. Nakonec objevil starý statek nedaleko Okoře. (chelseaman22)
  • Převozník, jež se objevil ve filmu, je skutečně převozníkem na Labi. (chelseaman22)
  • Snímek byl uveden do kin přesně rok po poslední klapce. (chelseaman22)

Reklama

Reklama