Reklama

Reklama

Velikáni

  • Česko Giganti (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Je léto. Zak a Seth zůstanou sami a bez peněz v jejich letním domě na venkově. Oba bráchové si myslí, že je zase čekají strašlivé prázdniny. Ale letos se jim do cesty připlete Danny, další kluk z okolí. Jsou věku, kdy je všechno možné, a tak se společně vydávají vstříc velkému a nebezpečnému dobrodružství jejich života. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (26)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravím všechny fandy filmu a toho francouzského zvlášť! Přejděme prosím fakt, že můj pozdrav působí nemístně, protože snímek pochází z Belgie, stejně jako fakt, že nad ním létá dost filmových much. Každý nad tím mávne rukou, a mouchy tak rozežene, ti tři kluci totiž působí neuvěřitelně uvěřitelně! :-) Děj je naopak uvěřitelně neuvěřitelný, a vedlejší postavy potom docela zábavnými karikaturami. Jen nám pan distributor zatajil, že se jedná o slovensko-belgickou koprodukci! :-D Mějte se jako Zak, Seth a Danny - filmově! Woo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už dost je zoufalá situace, když vás stále musí někdo hledat, ale ještě zoufalejší je, když vás nehledá vůbec nikdo. Smutné drama o třech kamarádech, hledajících si své místo v životě. Místy absurdní, úsměvné, ale hlavně bezútěšné. Vynikající film ( na který je třeba dívat se s jistou nadsázkou), navíc s naprosto úžasnými záběry na krásnou krajinu si určitě nenechte ujít. A málem bych zapomněla na soundtrack, který neměl chybu. 85% Doporučuju. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Vyznenie tohto filmu nie je zďaleka také optimistické, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Opustení chlapci bez peňazí a perspektívy sa potĺkajú okolím a ich neustále pýtanie sa seba samých " a čo bude teraz ?" naznačuje oveľa viac, ako si sú schopní priznať a uvedomiť. Filmársky je snímok na úrovni, pomáha mu nežná kamera a hudba. Pri sledovaní je však nutná trpezlivosť navzdory krátkej minutáži, ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Člověk už těžko vydýchává fakt, že máma ponechá svoje dvě děti osudu a odjede si do ciziny. Nicméně svtě je plnej hnusu, takže i základní poitna filmu působí poměrně uvěřitelně. No letním dobrodrusžtvím tří dětí bych tenhle film opravdu nenazval, protože tohle je poměrně nekompromisní syrové drama na téma jak se stát dospelým v dětským věku. Kluci to zahráli dobře jen je škoda, že film se jen tak bezcílně potuluje po televizní obrazovce a tvrdou realitu občas narušuje zkratkovitost. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Dvě ceny z Cannes - na tom filmu musí něco být, říkal jsem si. A taky že ano, ve Francii dobře vědí co mají ocenit. Na první pohled se to může zdát jako další z desítek jednoduchých letních filmů o partě kamarádů, hned po několika nevšedních scénách však poznáte, že tohle je trošku jiná káva. Bezstarostnost a touha po dobrodružství se zde občas velmi ostře a bez jakýchkoliv servítek mísí s krutostí skutečného světa a jako skvostný podklad pro celý film je krásná příroda, tak trochu připomínající jihomoravské lužní lesy v povodí Moravy. Co mne však na Les Géants udivilo nejvíce, je množství děje a nejrůznějších příhod, které se za těch 80 minut stihlo odehrát. A to je prosím film natočen ve výsostně festivalovém duchu, nikam se nespěchá a scény jsou dohrávány až do konce. Přesto film působí podivuhodně celistvě a i díky výtečně zvolené kytarové hudbě zůstane na konci velmi příjemný pocit. Mimochodem, Belgičani letos nominace na Oscara za Býčí šíji, dvě ceny v Cannes za tohle...tak si říkám, kdy už se něco podobného a mezinárodně úspěšného začne točit u nás? A dočkáme se vůbec? Česká kotlina se stává pomalu ale jistě jednou z posledních evropských bašt, kde je "kvalitní festivalový film" zapovězeným pojmem a když už se přece jenom někdo o umělecky ambiciózní film pokusí, vyzní to naprosto neumětelsky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Gangsteři "odkudsi" z východu, vystěhovávající dům hlavních hrdinů, mluví slovensky. Stěhovací auto je přitom popsáno azbukou, což má zřejmě evokovat Bulhary nebo Rusy. (Looka)

Reklama

Reklama