Reklama

Reklama

Vyhlášení války

  • Česko Vstoupili jsme do války (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romeo a Juliette sa od prvého stretnutia do seba vášnivo zamilujú a z ich lásky sa narodí malý Adam. Bezstarostný príbeh však netrvá príliš dlho. Do ich života náhle zasiahne zákerná choroba. Zistí sa, že malý Adam má nádor. Napriek veľkej bolesti v srdci sa obaja rozhodnú bojovať, pretože ľudia, ktorí sa ocitli v hraničnej situácii života a smrti, sa akoby stávajú lepšími. Silná dramatická téma miestami smeruje až ku komédii, či melodráme. Voľnosť v spôsobe rozprávania pripomína štýl velikána francúzskej kinematografie Françoisa Truffauta. Autobiograficky ladený príbeh o páre skúšanom osudom tak získava nezvyčajnú sviežosť a šťavu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh je vyprávěn z pozice rodičů jejichž miminko má nádor v hlavě. Pointa sama o sobě je velmi silná, ale emoce z filmu narušoval ne příliš šťastně zvolený způsob vyprávěný. Nerozuměl jsem tomu, někdy mě přišlo, že tvůrci až úmyslně dávali odlehčující záběry na kolotoče, párty, atd. Nejhorší v takový situaci je, když jde milovaný osobě o život a ty s tím nemůžeš nic dělat. Neznám větší stresový vypětí než je bezmoc. V přesně takový situaci byli oba rodiče, ano zvládali to skvěle, ale ten stres z toho nebyl cítit tolik, jak by s ohledem na situaci měl. Velkou míru na tomhle měla extremně nevhodně vybraná hudba. Tomu debilovi co jí vybíral museli v dětství rozbíjet o hlavu vajíčka na tvrdo, protože jinak si ten hudební výběr neumím vysvětlit. ()

EnnyBerry 

všechny recenze uživatele

Krásný film o hloubce vztahu i ve zlých časech. A že i ve zlých časech můžou být i krásné momenty. Film je částečně autobiografický, hlavní hrdinka je zároveň režisérkou filmu, hlavní hrdina je scénáristou, v reálném životě tvoří pár a posledních záběrech se objeví jejich skutečný syn....ten přeživší....kterému je celý film věnován. Takže na konci filmu nevídíme jen herce...jen Romea a Julii, ale opravdouvou rodinu, která vyhrála....válku. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Film plný emocí...Střídá se tu naprostá beznaděj s nadějí, euforie s depresí, výčitky s pýchou... Je to natočeno vskutku sugestivně a zároveň jemně až ležérně... Moc smutný, ale zároveň film plný naděje - člověk si uvědomí hodnotu lidského života, takže logicky dávám za pět, i když mi tam některé věci vadily. Ale to, že je film autobiografický, filmu přidá na autentičnosti...90% ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě vážně nebavilo.. Ačkoliv téma bylo silné (umírající dítě), příběh mě nechal naprosto chladnou a strašně jsem se nudila.. A to je špatně. Ten typ vyprávění mi taky strašně vadil a navíc ještě ten vyprávěč, který naprosto zbytečně vyprávěl, co se ve filmu děje, vždyť jsme to viděli na obrazovce - jako pro slepé. Francouzská dramata mě zklamou jen málokdy a i když to nebylo klasické drama, i tak nemůžu dát více než ty 2 hvězdičky. Obrovské zklamání. Souhlasím se s Snorlax. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je jen velmi málo herců, kteří mohou stát na obou stranách kamery zároveň, ale Valérie Donzelli k nim určitě nepatří. Sám příběh nebyl až tak špatný, byť sentiment z něj cákal jak ze staré pumpy. Představitelé hlavních rolí byli strašní, naprosto bych nečekala, že něco takového je ve Francii možné. Za nejhorší považuji fakt, že nejzajímavější scénou z filmu o umírajícím dítěti bylo synchronizované kouření na motorce. Jako nikotinové akvabely by se možná Valérie Donzelli a Jérémie Elkaïm uplatnili, jako herci rozhodně ne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve Francii, převážně v Marseille a okolí. (Terva)
  • Všechny nemocniční scény jsou natáčeny szprofesionálními doktory a sestrami. (Terva)
  • Film je inspirovám osudem Valérie Donzelli a Jeremie Elkaima, jejichž dítě vážně onemocnělo. (Terva)

Reklama

Reklama