Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 3

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (803)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to právě dokoukal a první, co mě napadá říct, je: Pozemšťane, masakr cen... Nejsem nijak moc zatíženej na kontaktní akční filmy, ale musím říct, že posledních 40 minut je něco - hm, rozhodně dlouho neviděného. Z děje samotného tedy upřímně nijak neulítávám, holka s kladívky a její přítel s bejsbolkou jsou taková trochu směšná (a to fakt až na hranici trapnosti) komiksová vložka, která nabourává zjevnou snahu působit v rámci možností realisticky, ale závěrečná část počínající automobilovou honičkou hodně napravila a její choreografie mi místy skutečně brala dech. Přesto jednička byla ve své jednoduchosti intenzivnější. Ale stejně když už, tak mám radši realistické věci typu Kuro-Obi. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak právě mám za sebou asi nejrozporuplnější film jaký jsem za poslední dobu viděl. Byl jsem zvědavý jak to dopadne po všech těch ódách na to, že se bude jednat o akční nářez roku a kdesi cosi. Mno co na to říct zůstala po tom všem taková divná pachuť, měl jsem obavy z té více jak dvouhodinové stopáže a potvrdili se v plném rozsahu. On je to totiž film dvou naprosto rozdílných polovin. Ta první je zoufale nudná, ukecaná a kromě té vězeňské bitky se tam vůbec nic neděje. Fakt mě to zhnusilo a někdy kolem 80 minuty jsem měl chuť to vypnout a hle najednou se rozjela druhá půlka a já to nepoznával. Fakt jsem měl pocit jako bych se koukal na úplně jinej film. Takže takhle možná v dohledné době přehodnotím první díl. Tam mi sice hrozně vadilo to totálně amatérský zpracování, ale byla to řežba od začátku až do konce. Tady má ta druhá půlka fakt grády a scény jako masakr v metru, automobilová honička, nebo závěrečný finále jsou naprosto boží, ale na druhou stranu je pak třeba si položit otázku proč takhle nemohl vypadat celý film. No nic asi tu zůstanu nepochopen. Hlavně vás prosím za žádnou cenu nečtěte můj komentář a když už si ho přečtete, tak na něj rozhodně nedejte! Já jsem totiž neobjektivní a zaujatý a nejzábavnější na tom je když mě z tohohle obviní člověk co má ten film v oblíbených a přitom ho ještě ani neviděl. No co už vím, že asi patrně zase půjdu proti všem, ale pro mě osobně než bych šel z davem nebo hodnotil jako slepá ovce je daleko cennější, že mám vlastní názor a nenechám se nikým ovlivňovat. Za ty souboje bych i ty 3* dal, ale ta první půlka mě fakt neskutečně nasrala. Prostě to nejde. Bohužel.45% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla, respektive byla - minule. Napodruhé to podle mě už Garethu Evansovi tolik nevyšlo, a to navzdory chvályhodnému faktu, že na to šel v mnoha ohledech úplně jinak a nechtěl se opakovat. Nevadilo by mi, že Zátah 2 už není akční jednohubka, ale něco víc. Největší problém jsem měl s tím, že zatímco v prvním filmu byla veškerá akce logickou součástí příběhu, až by se dalo říct, že vlastně byla  tím příběhem, tentokrát jako by zbytečně rozmáchlý příběh sloužil jen k tomu, aby k nějaké akci mohlo dojít, a už bylo jedno, jestli to bude dávat smysl, nebo ne. Bylo toho všeho zkrátka nějak moc, bylo to překombinované a zbytečně komplikované, až jsem si říkal, proč se všichni proboha raději nepostřílejí a musejí se pořád jen mlátit a mlátit, navíc kolikrát vcelku bizarně (dívka s kladivy, nepochopil jsem). Čím blíže byl konec, tím méně mě to celé zajímalo. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle fakt ne. Nabubřelá a pro mě osobně naprosto nesnesitelná srágora hrající si div ne na Kmotra, aby se ale jen po odloupnutí pár vrstev ukázalo, že se jedná o naprosto nesmyslnou a roztříštěnou blbost, ve které už se pod tlakem fanoušků nikdo netrápí ani s tím, že by mohl používat střelné zbraně místo toho, aby si nechával vymlátit půlku gangu. Nechápu, proč to má dvě a půl (!) hodiny, když se tam 1) nic pořádného neřeší, 2) neobjeví jediná nosná postava a 3) jen zrekapituluje vymlácení baráku, jemuž předchází halda slovního balastu, záživného asi jako čumění do zdi za střízliva. No jo, to je tak, když si tvůrce vymyslí naprosto zbytečnou půlhodinovou expozici. Nemá nad sebou nikoho, kdo by mu řekl, že polovina vedlejších linií (vousáč, ty voe!) je úplně zbytečná a stupidní. A co je nejhorší, uvěří tomu, že hezká choreografie a přehledný střih dokáží lidi donekonečna bavit. Tak to leda velký kulový, pane Evansi! Souboj v bahně jasný vrchol, naprosto přetažená a zároveň prostředí silně nevyužívající bitka v kuchyni, jež chtěla býti vrcholem, na pár facek. Slušný řemeslo my ass. Z dialogových, ryze rutinních výměn museli usínat i lidi za kamerou. A to radši neřeším, jak moc je to oproti jedničce samoúčelně brutální. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to tušil, že na druhém Raidu mě bude nejvíce bavit samotný příběh. Skvěle vystavěná a výtečně gradujicí kriminálka je od minula velkým skokem vpřed a rozhodně zde není jen tak na oko. Je to napínavé, strhující a baví po většinu stopáže. Zbytek filmu se však od minula příliš nezměnil a tvůrci nám tak předvádějí další porci místy až zbytečně brutálních bitek, které jsou stále strašně cool. Jejich choreografie se ovšem divákovi po čase dosti okouká, vyloženě strhne jen v pár případech a režisér vás svou nekonečnou porcí zběsilých kopů utluče až k absolutní apatii. 150minutová stopáž je navíc opravdu moc a taková pasáž s přeobsazeným záporákem z jedničky byla malinko wtf. Pro akční fandy ale stále velká povinnost. Toho hypeu a přehnaných keců o nejlepším akčním filmu všech dob bylo ale přeci jen až moc. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Rama (Iko Uwais) se postaral o rekord v počtu úderů, kdy jich za 16 vteřin rozdal 107, což představuje 6,7 úderu za vteřinu. (Epistemolog)
  • Z filmu byla vystřižena krvavá přestřelka gangů, která podle režiséra zbytečně brzdila děj. Scéna je k dispozici na internetu. (Chrustyn)
  • Ani jeden z herců se nenechal zastupovat kaskadérem, a to ani při automobilové honičce, která byla během natáčení fyzicky nejnáročnější a také nejvíce nebezpečná. (Yoshitsune)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama