Reklama

Reklama

Recenze (4)

ciapok 

všechny recenze uživatele

prekvapujúco dobrý film so zmyslom, reliéfom, dobrým herectvom. Osviežujúca holandská filmovačka. Je to zabalené do akože béčkovej únoscovskej drámy s prvkami "Wrong turn". Ja som bol nepokojný počas veľkej časti filmu, v závere preto, aby to nepokašľali stupídnym finále tak, ako to strašne radi robia v Hollywoode. Ustál a ja si opäť asi po roku ukladám do pamäti pekný 5-stars kúsok. Nerozumiem prečo tu, na CSFD ani na IMDB (11.miesto) nie je hneď vedľa (možno aj pred) Haliny Reijn uvedená Tineke Caels. Hrala minimálne rovnocenne, ak nie lepšie a obidve vybudovali kvalitnú, komornú drámu. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Nehezká servírka Jeanne za pomoci svého věrného, čtyřnohého přítele George Clooneyho s ostrými zuby unese známou herečku Isabelle, aby jí pak mohla nechat ve sklepě vyhladovět a zvěčnit její rozkládající se tělo na sérii svých obrazů... Což o to náběh má film velice slušnej, akorát prvotní nadšení mi postupem času začaly pohřbívat zažitý klišé a občasný čtení si z obrazu. Na jedno podívání solidně natočený psychologický "kidnap" drama. Slabší 3,5*. A plusový bodíky nejsou určitě za to, že se tam většinu filmu vyskytuje Halina Reijn nahatá! ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film působí nepřesvědčivě, s vyšinutou zohyzděnou malířkou a nepříliš atraktivní zajatou herečkou./Hodnotím výše, abych neshodil hodnocení pod 70/(50%) ()

kijkwijzer 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller Isabelle začíná velmi slibně. Znepokojující a stísněná atmosféra náhodného setkání neznámé znetvořené malířky Jeanne a věhlasné nizozemské herečky Isabelle vzbuzuje očekávání silného komorního příběhu. Jeanne ovšem brzy odhalí, že Isabelle má být prototypem neodolatelné ženské krásy, a právě v této chvíli ztratí celý příběh přesvědčivost. Vzhled Haliny Reijnové, která ztvárňuje Isabelle, je jistě nepřehlédnutelný, všeobecnou představu o smyslné kráse rozhodně nenaplňuje. Isabelle neoslňuje a kontrast mezi osud určující krásou a ošklivostí se tak redukuje na úspěch a popularitu na jedné straně a obludný život v osamění na straně druhé. Přesto posedlost Jeanne rozkladem a zkázou všeho krásného a životaschopného, která se stala pohonem její umělecké tvořivosti a obraz zachycující destrukci Isabellina těla jako vrcholného díla Jeanne určitě naplňuje žánr hororového dramatu. Isabelle se navíc jen tak nevzdává, což přidá filmu celkem velkou dávku akčnosti. ()

Reklama

Reklama