Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (724)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapaceová a hned sedmkrát! Skoro jako trpaslíků, chtělo by se říci. Jenže tahle dystopie, předkládající orwellovský svět podobný Loganovu útěku nebo Vyměřenému času není komedie, byť nějaký ten vtipný proslov by se našel. ,,A do hajzlu!" vzkřikne naše hrdinka, když útočníkovi rozmlátí hlavu o toaletní mísu (a ta je na kusy rovněž). Nalíčená a oháknutá Noomi (třeba jako Pondělí) je vskutku kočka, v roli Pátka pak spíše připomene A. Morissettovou v klipu Ironic. Ďábelská Cloesová si roli očividně užívala. Jeden medový úsměv a rozloučení s malou holčičkou mířící do kryokomory. Zpočátku mírně utahané, posléze se rozjede akce, kdy se krví nešetří. Závěr se dá odhadnout, proč ale zmizela Pondělí...hm...je myslím překvapení. Více evropské než americké, což potěší. Alespoň já a další tři návštěvníci kina první promítací den jsme odcházeli spokojeni. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Noomi Rapace sedmkrát jinak se ničeho nebála (postprodukce si zaslouží palec nahoru), naopak Glenn Close se do role příliš nehodila. Willem Dafoe je pak už tradičně jistota. První polovina měla náběh na sci-fi roku, ovšem druhé chybí tempo i nápad. Finále je pak vyloženě nepovedené. Ambice norského řezníka Tommyho Wirkoly klaply tak napůl. Béčkovou hloupost on zvládá, producentský dohled potřebuje, dramaturg ovšem místy zaspává. Chřadnoucí tempo po velmi dobře natočené „hromadné“ bitce v bytě sester zamrzí a naplno odhalí mezery v zápletce. Jinak by z toho bylo hutné sci-fi, kterému by slušely o dvě tři nekorektní scény víc. Když se totiž režisérovi při akčních scénách neplete nikdo pod nohy (kupříkladu jako šílený střih v Jeníčkovi a Mařence), je to fajn podívaná. Nějakou důmyslnou společensky-kritickou rovinu od režiséra typu Wirkola nečekejte, ambice zabíjí poměrně brzy, protože s nápadem se dalo pracovat podstatně víc a líp. Když ovšem divák vypne, bude se usmívat od ucha k uchu. A na ty čtyři hvězdy se tak nějak vyškrábeme. Navíc je třeba zohlednit ten titěrný rozpočet. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SEVEN MINDS ARE BETTER THAN ONE." ---------- Milujem, keď mi film už hneď v úvode povie čo sa udialo a prečo sme tam, kde sme. Najlepšie do pár minút, parádne zostrihané a s dávkou dramatickej hudby. Presne tak, ako tu. Nech ma režisér ušetrí polhodinových (niekedy aj hodinových) kecov o objasňovaní minulosti a upevnení aktuálneho diania, aby potom fajne zostala drobná časť filmu, ktorá sa venuje tomu, čomu sa po celý čas mala. No nič, toto je vonku, poďme ďalej. Svet vo filme postráda autentickosť. Až na pár účelných záberov sa ani trochu neblíži k roku 2073 a/alebo vízii dystopie totalitnej formy. Ďalej, Naomi Rapace. Sedem rolí na pleciach jednej herečky, ktorá síce nie je na chvoste imaginárneho kvalitatívneho rebríčka, ale ani na jeho vrchole. Fenomenálny Peter Sellers, majster svojho remesla, si zobrali viackrát tri roly a raz dokonca päť, no myslím si, že 7 by bola samovražda aj pre neho. Tým pádom sa zo siedmych sestričiek stalo sedem prázdnych postáv. Angličtina má jedno super slovíčko s nasledovnou definíciou: lacking strong features or characteristics and therefore uninteresting. A presne takto by sa dalo v skratke charakterizovať 7 sestier. Bohužiaľ. Malo to obrovský potenciál. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Čekal jsem, že by se mi tento snímek mohl líbit, avšak skrze moji nedůvěřivost ke snímkům sci-fi žánru jsem k Wirkolově počinu přistupoval s opatrností. Brzy mě však příběh vtáhl do děje a bavilo mě i celkové zpracování - hudba, vizuální stránka, kamera, herci, resp. Noomi Rapace 7x jinak, ale i její kolegové ve vedlejších rolích. Nad tím vším však dle mého ční samotný příběh, jenž možná nevědomky servíruje jednu silnou myšlenku a staví zrcadlo potenciálnímu velikému problému nedaleké budoucnosti - přelidnění Země a nedostatku potravin k uživení pozemšťanů. Pro mě je tohle za jasných 5*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Z popisu som si myslel, že "What Happened To Monday" bude trošku o niečom inom. Alebo minimálne, že sa to celé nakoniec inak vyvinie. Miesto toho som bol svedkom skutočne skvelého filmu s dobrou akciou a priznávam sa, že mi v mnohom bolo ľúto, keď postavy vo filme umierali. Jedna smrť ma dokonca tak zasiahla, že som sa skoro ocitol v slzách. A nehanbím sa to povedať, je to tak. Futuristický svet je tu spravený skvele. Plus je to asi jeden z mála filmov, ktorý ukazuje svet o skoro 60 rokov tak, ako by som si ho aj reálne vedel predstaviť. Nelíši sa moc od toho nášho terajšieho, no technológia nám dáva nové možnosti, ktoré robia z toho niečo úplne iné. A funguje to skvele. Glenn Close si svoju rolu užíva a veľmi dobre sa do nej pustila. Christian Rubeck mám pocit, že si chce spraviť kariéru na zloducha. Tak veľmi sa do toho dostal. A Noomi Rapace skvele hrá všetkých 7 sestier a každá z nich pôsobí ako vlastná osobnosť s vlasnými názormi a pocitmi. To všetko funguje vynikajúco. Možno by som bol radšej, keby sme ku koncu nemali tak jednoznačne ukázané, kam to asi bude smerovať. Popravde, sú tu určité momentky, ktoré keď si zasuniete na správne miesto, pochopíte veľkú väčšinu a zistíte, kto za všetkým vlastne nakoniec stojí. A hoci je to dobre spracované, všetko pôsobí potom trošku priehľadne. Už len čakáte, kedy ten moment príde. Ale je pravda, že sú tu momentky, ktoré človek nezabudne. Ako napríklad kryonický spánok pre doktorku, ktorá sama deti toľký čas uspávala. Žiadne spoilery, ale tá scénka nemala chybu. Plus ako som povedal, niektoré smrtné scénky sú veľmi efektívne, smutné a prežívate ich, lebo súčasne prežívate aj spojenie a vzťah, ktoré sestry majú medzi sebou. Preto si myslím, že tento film funguje. A ak chcete dobré a originálne sci-fi so svetom, ktorému nemám problém veriť, toto je dobrou voľbou. Skočte na Netflix, a čeknite si film. Hodnotenie: A- ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)

Reklama

Reklama