Reklama

Reklama

Walt Disney dlouhodobě usiluje o filmová práva k psanému románu Mary Poppins. Opakovaně žádá jeho svéráznou autorku P. L. Traversovou o setkání, ale ta hollywoodského velikána po celá léta úspěšně odmítá, stejně jako udělit mu souhlas k právům na její milovanou postavu a knihu. Protože si ale uvědomuje, že prodejnost jejích knih klesá a budoucnost je nejistá, v roce 1961 se setkáním souhlasí. Vzniká tak dvoutýdenní dobrodružství, které nakonec vyústí v zahájení prací na zbožňovaném a mnohokrát oceněném filmovém fenoménu Mary Poppins. Během těchto dvou krátkých týdnů se Walt Disney v maximální možné míře snaží vyjít Traversové vstříc. Vyzbrojený nápaditými storyboardy a veselými písničkami od talentovaných bratrů Shermanových na ni podniká doslova frontální útok, ale spisovatelka se jen tak nevzdává. Zanedlouho Disney zklamaně sleduje, jak její odhodlání mu práva neposkytnout jen sílí a ta se mu tak i přes jeho snahy stále více vzdalují. Teprve ve chvíli, kdy se v duchu sám přenese do svého dětství, je schopen začít chápat démony, kteří spisovatelku pronásledují, a společně vypustí Mary Poppinsovou na svobodu, aby společně vytvořili jeden z nejpůsobivějších filmů filmových dějin. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (331)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Emma Thompson a Tom Hanks jsou natolik talentovaní a zkušení herci, že i kdyby ve vzájemných scénách jen mlčeli a dívali se na sebe, byla by radost je sledovat. Avšak ještě větší zážitek (nebo chcete-li zábava) je nasávat jejich přirozené, přesto strhující představení. Nevím, nakolik se film drží skutečných reálií a na kolik je prostě jen "disneyovský", v tomto ojedinělém případě je mi to však úplně jedno, protože jak se rozjedou titulky za zvuků hudby "Chim Chim Cheree", byl jsem tou úžasnou poetikou lapen a probral se, až když končila americká premiéra Mary Poppins, tedy i závěr filmu Saving Mr.Banks. Kromě hereckých stálic zaujala i Annie Rose Buckley v roli malé Pamely Traversové. Staromilský snímek v tom nejlepším slova smyslu. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: 125-minutová reklama na Walt Disney studios, čo však nie je negatívny fakt a to hlavne kvôli dobre fungujúcej dvojici Hanks + Thompson. Celý film sa lepšie pozerá ak človek pozná román Mary Poppins a preto určite odporúčam si niečo o ňom (ak nie celý :)), pred tým ako sa do filmu pustíte, prečítať. Inak ma film nijako výrazne nezasiahlo, no určite patrí medzi to prijemnejšie z aktuálnej filmovej tvorby. Young man, if it is your ambition to handle ladies' garments, may I suggest you take employment in a launderette? ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Studio Disney (samozřejmě) nemůže natočit opravdový film o produkci studia Disney ani o Waltu Disneym, to je zcela mimo hranice možností. Je ale zajímavé sledovat tuhle sebeprezentaci a přemýšlet, proč zrovna tahle konkrétní kýčovina byla zvolena zrovna teď. Co mi vadilo nejvíc, že se celým filmem nese takový nádech "kdo nemá rád Mickey Mause, musel v dětství utrpět děsivý šok a je potřeba ho vyléčit". Každopádně střídání rovin a emocí zcela nahodilé, vše okázale přetažené. Nerad, ale musím připustit, že přes to všechno mně ten sentimentální nesmysl vlastně nevadil, je zkonstruovaný s tak nechutnou přesností a sebejistotou, že na nějaké té základní úrovní funguje. EDIT: No jestli to má být jako v červených barvách, tak to musím snížit na dvě. Jo, trochu pózuju. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem očitým svědkem toho, kterak nejeden filmový fušer dokázal na motivy vynikající knihy natočit cosi žlutohnědého, lepkavého a zapáchajícího. A proto se paní Traversové vůbec nedivím, že nechtěla Waltovi dovolit zprznit svou Mary Poppins. Walt Disney je však hrdina tohoto snímku, sympaťák, který, stejně jako všichni čeští multitutimilionáři, zbohatl díky své dobrotě, ochotě a snění, což z něj pro mne činí postavu zcela nevěrohodnou. Když se k tomu přidala mimořádně protivná paní Traversová, tak pro mne bylo lehkým utrpením sledovat některé pasáže tohoto snímku. Naštěstí hodně zachránila optimistická nálada, dětinská radost a zejména skvělý Paul Giamatti, kterému bych za odměnu dovolil vozit mě v limuzíně klidně celý den. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Není to tak charming, jak to mohlo být. Schází tomu pohádkové vyprávění filmu " Finding Neverland", ale přesto jde o milou jednohubku. Film drží pohromadě hlavně skvěla hudební složka, kdy přehrávají (vlastně recyklují) největší fláky z Poppins. Nemyslím si, že si na to za tři měsíce někdo vzpomene, ale už kvůli zasněnému Collinovi tomu dejte šanci. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (16)

  • Po úvodních titulcích je možné vidět/slyšet autentický záznam "podmínek", které kladla P. L. Travers u vytváření filmové adaptace "Mary Poppins". (Will_X)
  • Za prítomnosti "znepokojujúcich obrazov", dostal film rating PG-13, čím sa stal ôsmym filmom od Disneyho, ktorý má toto hodnotenie. Filmy, ktoré mu predchádzali sú: prvé štyri diely Pirátov Karibiku (2003, 2006, 2007, 2011), Princ z Perzie: Piesky času (2010), John Carter: Medzi dvoma svetmi (2012) a Osamelý jazdec (2013). Zároveň ide o prvú drámu s týmto hodnotením. (LuiCJ)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Bonnie a Clyde umřeli rukou Liama Neesona

Bonnie a Clyde umřeli rukou Liama Neesona

13.04.2013

Alespoň se nám to pokusí tvrdit dobové akční drama Highwaymen. Pokud Neeson kývne na nabídku, zahraje si slavného texaského rangera Franka Hamera, který údajně přežil víc jak 100 přestřelek, zabil… (více)

Reklama

Reklama