Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (607)

Foox 

všechny recenze uživatele

Nedotažený pokus posunout se zase trošku jinam. Na jedné straně stojí skvělá, originální, vtipná, mysteriózní kriminálka, ovšem z té druhé jí stahuje krvavé, přeplácané fantasy. Velmi nevyvážený počin jako by byl slepec dvou odlišných filmů ze stejným tématem, zhruba do poloviny jde o skvělou podívanou, jenže pak se to zlomí a jde to jen dolu. Málo u kterých filmů je mi líto promarněné šance, tohle je jeden z nich. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Investigativní fantasy romanťárna, která mi dost často připomínala něco mezi Zmizelou a Osudovým dotekem. Pátrání po vrahovi nenudí, milostná linie je příjemně melancholicky feel-good a flashbackové střípky působí svěžím dojmem nezávislého filmu. Akorát bych trochu krátil a zaplatil Radcliffeovi další kurz herectví. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sympathy for the Devil? Tak Harrymu nalevo a napravo od jizvy vyrašily rohy. Fajn. Já jen, že mi celý film připadal, že se mu ztratili Mikuláš s andělem či že si odskočil z účinkování v nějaké televizní pohádce s Jirkou Mádlem, nicméně sám Joe Hill jeho výkon ocenil, takže pojďme k Horns jako filmu. Milovníky hororu nutno upozornit, že Butcher Aja vystrčil své gore růžky jen symbolicky, ale zato hýřil režisérskými nápady, barvitou bizarností a žánrovými hrátkami. Vyskočení ze zavedené škatulky nutno ocenit, jen kdyby se z toho ve finále nevyklubala temnotou šetřící romantická detektivka bez přidané hodnoty, co navíc koketuje s teen-bláboly typu Twilight. Tady nebyl ďábel v detailech, ale celku.. Choroba spočívající v obtížnosti převedení knižních předloh na filmové plátno se zdá býti u Kingů dědičná.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S Horns jsem se v čase premiéry nepotkal a mrzelo mě to. Nápad vystavit člověka brutálnímu společenskému tlaku a psychickému strádání do té míry, že není ve stavu to rozumným způsobem unést a proti své vůli se transformuje v nadpřirozenou bytost z jiného (temného) světa, zpracoval po umělecké stránce neskonale lépe už Bulgakov v Mistrovi a Markétce. Po mém soudu má takový námět velký potenciál, jenže režisérovi a scénáristovi se ho v potu tváře povedlo dokonale promarnit. V řadě komentářů se propírá účast Daniela Radcliffa v hlavní roli. Jeho výkon sice není oscarový, ale nepřekážel mi a jeho přítomnost nakonec patřila k minimu pozitiv, které jdou o Horns napsat. Rohy mohly být ledasčím, počínaje temnou fantasy a konče hororovou komedií (vzpomeňme, jak výborně dopadly např. Čarodějky z Eastwicku). Alexandre Aja místo toho vyrobil mravoučnou moralitu plnou sentimentu, prostoupenou náboženskou symbolikou a používající ta nejprofláknutější žánrová klišé. I to bych mu částečně odpustil, kdyby nebyl tak doslovný a patetický a dokázal by být rafinovanější a imaginativnější. Tohle je bída. Celkový dojem: 25 %. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe s rohama? No tak to je na horny jail...... Horns jsou totiž konceptuálně zajímavou fantazijní romancí s prvky černý komedie, která by byla mnohonásobně víc geniální a kvalitnější kdyby se nebrala tak moc vážně, a kdyby byla o půl hodiny kratší. I tak jsem se náramně bavil. 7 paroháčů z 10 ()

Galerie (103)

Zajímavosti (30)

  • V knihe je domček na strome iba vymyslený. Po tom, čo ho Merrin (Juno Temple) s Igom (Daniel Radcliffe) druhý raz nenájdu, dôjdu k názoru, že mali "spoločnú halucináciu." V knihe sa takisto Lee (Max Minghella) Igovi prizná, že ho v skutočnosti z vody nevytiahol, ale vyplával sám. (Lucjen)
  • Na konci filmu, když Lee (Max Minghella) střílí z brokovnice, tak vypálí dvě rány, aniž by zbraň mezitím nabil, což je u pumpovací brokovnice po každém výstřelu nezbytné. (imagoo)
  • Joe Hill, který napsal román, na kterém je film založen, ocenil Radcliffův herecký výkon a označil jej za „otřesné, zranitelné, emocionálně nahé představení, které není jako cokoli, co kdy předtím na obrazovce udělal.“ (Worry77)

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama