Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (368)

ancientone 

všechny recenze uživatele

(Po nedávnom rozčarovaní zo slovenského prítoku do žánru "found footage" , som sa nakoniec rozhodol ísť aj do tohoto domu) Nemám rád pozliepané žuvačkové "žvatlance". A PARANORMAL ACTIVITY 4 mi taký "žvatlanec" presne pripomína. Prvý diel série považujem za čisto priemernú záležitosť a zbytočne nafúknutú tmavú bublinu, 2. a 3. som nevidel, až teraz som sa dostal rovno k aktuálnej štvorke. Aktuálnosťou je predvídateľné zlepovanie typických hororových klišé, čo by vôbec nevadilo, keby sa dali hodnotiť ako fungujúce elementy tvoriace pevný celok (viz. ZLO, REC) - celý film vyznieva ako absolútne zbytočný nemotorný pokus o strašenie pomocou skoro zakaždým zlyhávajúcich rutinných postupov (to "najlepšie" je obsiahnuté v traileroch). Ako som už spomenul, z predchádzajúcich troch dielov som videl len jeden, tak nemôžem posúdiť, koľko "kvalít" trojky malo možnosť pomaly vyprchávať v štvorke, ale veľa ich najskôr aj tak nebolo. Počas sčitovania všetkých faktov zisťujem, že úplne postačí podať to touto formou - NEZÁŽIVNÉ. Na výsosť nepotrebné skúšanie predlžovania života filmového organizmu nachádzajúceho sa v klinickej smrti. (Sklamaný nie som, len sa mi potvrdila pravdivosť intuície) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $53,921,300Tržby Celosvetovo $142,793,842Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,062,516 //počet predaných kusov 97,625Tržby za predaj DVD v USA $8,525,008 //počet predaných kusov 492,822║ čistá amatérčina ostane len amatérčinou, nechápem význam tejto prázdnej statickej série, jedine v tom že by to chcelo prekonať zívačkový Twilight /20%/ ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Někdo se zase dozvěděl, že je teď FF v módě a tak vyndal pár noteboků, Kinectů a mohlo se zvesela natáčet další pokračování onoho PA. Většina fandů tušila, že to nejspíš klesne, ale až tak? I s mým čsfďáckým přítelem jsme se shodli, že nás snad z celého filmu nejvíc vylekala ta rezatá kočka. Pár efektů docela ušlo, opravdu jen místečky to bylo trochu strašidelné, ale handycamerové filmy se začínají stávat zvykem a čeho je moc, toho je příliš. Můj exoskeleton začíná být působením těchto filmů tvrdší a tvrdší, takže už jsem všemi těmi nočními scénami omlácená ažaž. No a ten závěr, jak je to tu už po tisícáté opakováno - děs, krátký, kraťoučký děs běs. Titulky byly teda pětkrát delší než celá záverečná scéna. Velice zbytečný film. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Lekačky ohrané již v předchozích dílech + vesmírná odyssea v obýváku + je to pořád strašně creepy and weird + vymaštěná blonďatá teenka, nerd, dva malí chlapečci a několik postav předurčených ke zkáze + kočka + dílo satanovo. Vhodné maximálně k pobavení skupiny podnapilých delikventů. (Pokud to opravdu musíte vidět, tak doporučuji ve slovenském znění. Čudák Robbie je totiž do pekla nepřekonatelný!) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

No tak čtvrtý díl je vážně dílo na které nezapomenu, ale bohužel ne z toho důvodu, že by to bylo mistrovské dílo, ale protože je to totální výsměch. Po většinu filmu se díváme na pubert'ačku, která pořád čumí do notebooku a stále řeší kraviny. Když jsme se prokoukali skoro ke konci, kde mělo všechno gradovat a konečně nás vyděsit, tak všechny scény byly totálně skurvené. Co už jsem chtěl říci minule, tak největším problémem PA není téma, ani tolik příběh, ale rozhodně málo talentované osoby na postech režisérů! Dejte mi kamery, pošlete mě do domu a za ty prachy se budu snažit více jak oni a myslím, že i další polovička z csfd, co má něco nakoukáno, co se týče hororů a stvoříme něco 2x lepšího jak tohle. Finále u PA4 by dokonce i šlo, ale když už tam ta kráva blbne s tím autem, tak než aby to nějak pořádně vyděsilo, tak to hodí záběr z jiné kamery, aby totálně spláchli atmosféru. PS: Ten zelený pohled byl teda opravdu katastrofa! Nejhorší díl série! 15% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)

Reklama

Reklama