Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se vám miniklon vzbudí ve dvě ráno, snaží se vám hodinu jen tak pro zábavu rozeškrábat krk i ksicht a potom si zase spokojeně usne, zatímco vás jako obvykle postihne insomnie, možná si vyberete nějakou ukolébavku v televizi. Vsadila jsem na PA4, od začátku páchnoucí odérem nudného rodinného videa. Puberťáci, spratci, nikdo nepoužívá mozek, nikdo se nechová logicky, sem tam něco spadne, sem tam šmouha... děsivé. Opravdu děsivě nuzáživné. A já jako na potvoru pořád ne a ne usnout. Jak hodnotit úplně zbytečný film, který není navzdory tagu "horor" vůbec strašidelný, ani nesplní očekávanou funkci barbiturátu? Vydojím ze sebe jednu upocenou, mouchami hojně obletovanou hvězdu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vítěz kategorie Nejkratší hororové finále roku. Hodinu a půl nás tvůrci pomalinku připravují, že se asi něco pořádného stane, a pak je za minutu hotovo. Lidi v sále nevěřili :-D No, konec srandy, tohle je pro mě zklamání jak hrom. Loni jsem z kina ze třetího dílu odcházel nadšený, připraven sérii obhajovat proti všem zaslepeným haterům. To se tentokrát nestalo, odcházel jsem spíš rozčarovaný. Lidé se tu opět nahrávají na kameru v nepravděpodobných situacích, odpovědí na zajímavé důležité otázky z minula se nedostává, zato přibývají otázky další. Takhle to může jít v podstatě do nekonečna, tvůrci si navíc tímto dílem otevřeli dveře asi tak k tisíci spin-offů. Nicméně, to bych všechno zkousnul. Ale já se poprvé u PA ani chvíli nebál, ani jednou nelekl! Čtyřka je co se týče hororové stránky opravdu slabá a krotká. A zajímavých nápadů se taky zrovna neurodilo - a když už jo (kinect), tak zůstaly smutně nevyužité. Závěrem: Sympatické postavy, slušné řemeslo. Sračka to pořád není, ale protentokrát nebudu mít potřebu se o tom s kýmkoli hádat. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Někdo se zase dozvěděl, že je teď FF v módě a tak vyndal pár noteboků, Kinectů a mohlo se zvesela natáčet další pokračování onoho PA. Většina fandů tušila, že to nejspíš klesne, ale až tak? I s mým čsfďáckým přítelem jsme se shodli, že nás snad z celého filmu nejvíc vylekala ta rezatá kočka. Pár efektů docela ušlo, opravdu jen místečky to bylo trochu strašidelné, ale handycamerové filmy se začínají stávat zvykem a čeho je moc, toho je příliš. Můj exoskeleton začíná být působením těchto filmů tvrdší a tvrdší, takže už jsem všemi těmi nočními scénami omlácená ažaž. No a ten závěr, jak je to tu už po tisícáté opakováno - děs, krátký, kraťoučký děs běs. Titulky byly teda pětkrát delší než celá záverečná scéna. Velice zbytečný film. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

člověk tak nějak pořád doufá,že se tvůrcům podaří tuhle sérii někam posunout,ale ono nic a čtvrté pokračování není tak ničím jiným než vařením z vody.Jednička sama o sobě nebyl žádný zázrak,ale fungovala.Dvojka už byla dost nudná,ale měla alespoň pár sušných lekaček a solidní finále.Trojka pak zklamala v tom ohledu,že trailer sliboval mnohem mnohem víc a nakonec se opakovalo to stejné jako v předešlých dílech.Čtvrté pokračování má pak nejblíže ke dvojce (prakticky je to ůplně to samé).Bohužel s tím rozdílem,že lekačky už nikoho nepřekvapí a když už divák přetrpí skoro hodinu a půl bezbřehé nudy,kde se opět jen zavírají dveře a někdo někde dělá rámus/bordel,přijde finále,které nejen že opět nepřekvapí,ale trvá dohromady asi tak dvě minuty.To je po takovém nášupu nudy a nedostatku čehokoliv byť jen podobnému invenci zatraceně málo.Hodně vážně zvažuji,že pětku už nedám a tvůrci by o tom měli zauvažovat také...20% ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Dvojice Henry Joost a Ariel Schulman se bohužel s třetím PA úplně vyčerpali. Tady se jim toho nepovedlo tolik, až je s podivem, že studio film nepřetočilo a nedalo šanci někomu jinému. PA 4 nepřináší vůbec nic nového, v horrorových okamžicích vůbec nefunguje a na konci působí film tak slabě, až jsem si říkal, jestli náhodou nejsem na Scary Movie 5, než na dalším PA. Triky od ILM byly sice hezké, ale proč jen se musely ty scény začít dít přesně (!) v tom okamžiku, kdy na ně zamířila kamera, to je prostě nejhorší katastrofa, jaká se vůbec v subžánru found footage může stát. Po tomto díle jsem o další PA ztratil zájem, i když jak se znám, tak jí asi dám ještě jednu šanci... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Filmový kritik Pidde Andersson uviedol, že na premietaní filmu v Malmö pribehol ku plátnu jeden tínedžer a začal doň kopať a kričať, ako veľmi sa mu film nepáčil. (katherine.)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 50. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama