Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Korejci točit filmy uměj, o tom asi už nikdo nepochybuje. A tady máme další vydařený "historický" kousek. Řemeslně je film udělán velmi zručně, akorát že se tvůrci nevyhli všem možným filmovým klišé - pomsta, odloučení, nešťastná láska, překonávání sebe sama apod. Taky jsou tam vyložené nesmysly (střelec například přestřelí šípem jinému střelci napjatou tětivu)... ale co už. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Na počátku 17. století se to pěkně mazalo nejen u nás v Evropě, ale i na Korejském poloostrově. Mandžuové napadli čískou dynastii Ming a následně i Koreu, která zůstávala k Mingům loajální. Příběh o zázračném lukostřelci do tohoto krvavého období spadá a je velmi dobře udělaný. Souboj dvou silných osobností je napínavý, drsný a místy i romantický (asijským způsobem). Herecky dobře zvládnuté, žádná prázdná místa a díky působivému, byť docela komornímu vizuálu i působivé. Za mne spokojenost i když si to znova asi hned tak nepustím. 75%. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Koreinator vs. Specnas meets MegaTiger ! První polovina klasická citová vydíračka se vším špatným i dobrým, ale to co lítá vzduchem v druhé polovině filmu je nájeb toho největšího kalibru, ehm šípu. Tohle netrumfne ani ta kočka z Hunger Games ! jedíná slabší scéna kde sem byl na pochybách bylo skákání přes útes. Nadruhou stranu kulervoucí scéna se zastřeleným koněm (RIP) mě rozsekala, ani nevím proč, asi emo :) Jo abych nezapoměl, kokotovi jménem Beastmaster4 střelit čtvrtkilovku do prdele pro jeho potěšení. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tleskám, tleskám, po možná trochu slabším začátku (ale stále nad průměrem) se to skvěle rozjede a střídá se "relax" tempo (rozuměj: nikdo neumírá) s výborně zpracovanými akčními scénami. Vše to skvěle vypadá a zní a tak 2 hodinka uteče celkem rychle a hlavně příjemně. Mínus akorát za toho CGI tygříka, na druhou stranu to však bohatě vyvažuje doslova krásný konec. Možná trochu nadhodnocených 5* Korea opět válí! ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Zhrešil som už len tým, že som to pozeral s českým dabingom!!!!!!!!! Fakt neviem, či si to tí dabéri nemohli bližšie naštudovať alebo čo, ale oni nazývajú Čoson ako Joseon. Zjavne preto, lebo sa to tak píše v anglickom prepise. No na výslovnosť akosi zabudli, čuráci sprostí!!! Takto mi to sprzniť! No a čo sa týka filmu, dobre sa na to pozerá, i keď je často vidieť chyby a nelogickosti, no napriek tomu sa to dá. Mne osobne sa najviac páčila prestrelka v lese po útoku tigra. Koniec presilený, divný, mohol zomrieť aj epickejšie, ale to je už jedno. Dajme tomu, že 4*. Alebo 3*??? ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama