Reklama

Reklama

Když si mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad) s cílem vetřelce porazit a zachránit tak naši planetu. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, která hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (596)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, a i skvělé provedení. Je zde sice hodně znát americkost, ale ta je tady vtipná a přidává pár vtipků, kterých je zde hodně a vtipných. Já jsem tyhle hry v jejich slávě nezažil, a přesto mě film bavil. Herci byli zvoleni skvěle a hudba též. Docela mi vadilo, že nikdo nezemřel nebo jsem si toho nevšiml. Což bych při válce s mimozemšťany očekával. A právě to a pár dalších logických nesrovnalostí mi zabránilo dat plný počet hvězd...75%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Lidstvo by si mělo dávat pozor, co posílá do vesmíru. Může se totiž snadno stát, že když tam třeba pošleme staré videohry z osmdesátých let, objeví je mimozemšťané, budou si myslet, že jim vyhlašujeme válku a zlikvidují nás díky tomu, že se z her stane realita. Od téhle komedie jsem vlastně neměl žádná očekávání. Nejsem ani dítě, které holdovalo automatům s videohrami, i když párkrát jsem si to začátkem 90. let taky zkusil. Ale tenhle film mě sakra bavil. Možná je to tím, že režie se ujal jeden z mých oblíbených režisérů Chris Columbus, možná je to tím, že Adam Sandler v komediální roli zklame málokdy, možná je to tím, že tahle komedie je jiná, že má zajímavý a originální nápad a já nedokázal předvídat, jak se to celé bude vyvíjet. Ať mě tahle komedie zaujala čímkoliv, jsem rád, že jsem si k ní našel cestu. A mimochodem, tahle komedie dala i naději všem singl hochům, že se třeba jednou jejich virtuální láska zhmotní v reálné podobě. A tahle naděje je přece fajn. Takže i za tenhle nápad, ale nejen za něj, ode mne tvůrci schytávají plnou palbu čtyř hvězd. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak nějak jsem se v tom ztratil. Proč chce Madonna zabrat naši planetu?" V kostičkovaném světě prvních videoher jsem vyrůstal a tak jsem čekal daleko přímočařejší útok na mou nostalgii. Ten se tedy nedostavil, ale na druhou stranu jsem zjistil, že nejsem jediný, kdo vizuálně vypadá jako dospělý, ale duší je stále klukem. A jako takový jsem si hry přenesené do ulic celkem užil. To, co se dělo mimo hraní, mi ale příliš dobré nálady nepřineslo. Kdybych si však měl možnost vybrat osobu opačného pohlaví, se kterou bych chtěl strávit postelové dobrodružství, tak by se Plamenomeťákova vyvolená Serena Williams u mě umístila na 3.126.857.113-tém místě žebříčku, tedy hned za Mariangelou Fantozzi. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ujasnili si vůbec, pro koho ten film točí? Pro děti jsou 30 let staré hry nepochopitelná záležitost, navíc sexuální narážky pro ně taky nejsou vhodné. Pro dospělé je to infantilní a bez vtipu. Charakter, který hraje Adam Sandler, je nepříjemné přisprostlé budižkničemu. Postavy prezidenta a paranoidního nerda jsou obehraná klišé bez nápadu. ____ Mám pocit, že to natočili jen pro sebe. Pro úzkou skupinku padesátníků, kteří zavzpomínali na dětství strávené u hracích automatů. Nápad špatně pochopené videokazety a na jejím základě sestavené mimozemské invaze podle starých počítačových her není k zahození, ale logicky by to měla být sranda a zábava. Což se u tohoto filmu nedostavuje, nápadů je poskrovnu a vtip je tady snad jen jeden, a to těsně před závěrečnými titulky. /15. 8. 17./ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som tento snímok podcenil. Neviem kto, čo, od tejto komédie očakával, ale pokiaľ mal, alebo má, rovnaké predsudky ako Ja - mýli sa. Tie dialógy či situačný humor sú naozaj výborné. Pár krát som sa schuti zasmial, pričom sa musím priznať, že príbeh mi bol napriek tomu, že nebol nezaujímavým - miestami úplne "šumák". Dobrá komédia ... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (26)

  • Původně byla v plánu scéna, při které by byla poškozena Velká čínská zeď. Nakonec byla vyškrtnuta v naději, že to zlepší šance filmu na čínském trhu. (Wade)
  • Nejvyšší skóre her ve filmu odpovídají skutečným nejvyšším skóre. Nejlepší výsledek Sama Brennera (Adam Sandler) ve hře "Pac-Man" je 3,333,360. Jedná se o nejvyšší možnou hodnotu ve hře, které jaký první dosáhl Billy Mitchell. Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) dosáhl ve hře "Centipede" 16,389,548 bodů, což je o pouhý jeden bod více, než dokázal držitel světového rekordu Jim Schneider. Eddie Plant (Peter Dinklage) uhrál ve hře "Donkey Kong" 1,068,100 bodů. To je o 100 bodů více, než zvládl bývalý šampion Hank Chien. (Cheeker)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

36. ročník Zlatých malin - výsledky

36. ročník Zlatých malin - výsledky

28.02.2016

Tak jak už je dlouhá léta zvykem, den před udílením Oskarů se udílí tzv. anticena Zlatá malina pro nejhorší film a nejhorší tvůrce za uplynulý rok. Nejinak tomu bylo i letos. V posledních ročnících… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Reklama

Reklama