Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku The Equalizer představuje Denzel Washington bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky McCalla, který předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu. Když kvůli záchraně života mladé dívky Teri (Chloe Grace Moretz) musí svůj dobrovolný odpočinek ukončit, ocitá se tváří v tvář extrémně násilným ruským gangsterům. Během tohoto zúčtování se v McCallovi znovu probudí touha po konání spravedlnosti. Pokud se tedy ocitnete v nesnázích s mizivou šancí na záchranu, a nemáte se na koho obrátit, McCall vám pomůže. Je tím jediným, kdo dokáže vaše problémy vyřešit jednou provždy. Je to Equalizer. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 163)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvě věci mám k filmu. Nedokázal jsem se emočně vůbec přiblížit k hlavnímu hrdinovy. McCall působí tak suveréně, až není šance v něm vidět člověka a to při vši úctě k hereckému umění Denzela Washingtona, který opět podává velmi zdařilý výkon. Druhá věc, která mně nepřišla vůči mně fér, byla závěrečná akčňárnička v Bauhausu. Kdysi jeden moudrý pán řekl, budiž světlo a bylo světlo a toho by jsme se měli všichni držet a když říkám všichni, tak tím myslím všichni, pane Fugua a ne že nám půlku závěrečného fightíku hodíte do tmy s hudbou jakože artíček. Přes to všechno si však Equalizer nezaslouží abych si na něm trénoval činnost kata mydláře. Má tempo, skvělé společné scény Denzela s Martonem ve kterých se nešetří drsňýckým charismatem a akcička je tady taky docela za fešandu. Mám dojem, že Přemek Podlaha bude docela čumět, k čemu všemu může Béda Trávníček využít zahradnický náčiní. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Wenk / Michael Sloan, Richard Lindheim - The Equalizer (TV seriál) | Hudba: Harry Gregson-Williams | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Village Roadshow Pictures, Escape Artists | Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 191,700,000 $ || Pravdepodobne si Fuqua splnil sen z mládí, a natočil idealistický akčňák s Washingtnom. Medzičasom však Denzel zostarol, a vnímanie plynutia metráže u divákov sa zmenilo tiež. Ten film ničím neurazí. A to je ten najväčší problém. Neprekvapí zvratom, tempom, myšlienkou, ani technickou vycibrenosťou. I cez to všetko, že je ten film skôr ako z pred 30 rokov, je tak majstrovsky natočený a audiovizuálne zladený, že v našich krajoch bude trvať ďalších 30, aby niekto z formálnej stránky natočil niečo podobné. Ps: Marton Csokas by si už konečne zaslúžil obsahovo plnohodnotný film, s filozoficky prehĺbenou postavou. 40% | CineStar Černý Most Praha, 24.9.2014 | ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHCI VĚDĚT, KDO DOOPRAVDY JE!…" /// Robert McCall je vobyčejnej člověk. Přes den maká v OBI (což se hodí, když potřebuje třeba kladivo) a po večerech tak nějak mimochodem pomáhá lidem. Ale jak může pomoct holce, kterou pase ruská mafie? Jednoduše. Prostě jejich krví vymaluje restauraci… Antoine Fugua má zajímavej styl vyprávění. Asi nejlíp ho uplatnil v Training Day. V Pádu Bílého domu si zase zábavně akčně zadováděl. Tady se snaží vo obojí. Z pomalýho a poklidnýho tempa postupně přechází do efektní a zábavný béčkový podívaný. Pronáší se suchý hlášky, osoby maj strach, nedobrovolně umíraj… takže vlastně nic novýho pod sluncem. Navíc Marton Csokas je zatraceně dobrej padouch! Ve finále už ani Washington nezakrejvá, že to celý je ,,jen“ dobře naplánovaná hra, která má ukojit divákovi krvavý choutky a v pomstychtivý šou mezi regálama s nářadím předvádí, že smrt v OBI může mít hodně podob. Já se bavil. Navíc, teď, když mezi námi není Batman… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej televizní seriál z 80tejch let neznám. 2.) Zjistím, že pustit si v noci bandu Rusáků do obchodu je blbost. 3.) Thx za titule ,,Hawaiana, jvps a M@rty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co se vám stalo?“ – „Narazil jsem na nějakého hlupáka.“ Pan McCall má jistou minulost. Ta už však neplatí, nyní žije klidný a spořádaný život. Ale ať už to sám sobě přizná nebo ne, tak nějak mu v něm něco chybí. To prázdné místo souvisí právě s jeho minulostí. A když se rozhodne opustit současný bezproblémový stav, může se stát, že probudí zvíře, které už nepůjde zastavit… Spíše pomalejší tempo vyprávění a důraz na rutinu mi sedlo. Z hlavního usměvavého a dobráckého hrdiny se postupně stává takřka bezcitný stroj, který si pro sebe stále něco počítá, a já musím přiznat, že jsem to jemu (a jeho představiteli) „žral“. Samozřejmě stejně jako třeba v každé PC střílečce se zvyšuje obtížnost soupeřů, a to si vyžaduje větší preciznost, takže na jedné straně si tvůrci vyhráli se všemožnými nápady na zabíjení, na druhé však udělali z hlavního hrdiny opravdu robota, o kterého divák jaksi nemá strach, a s každou minutou se na jeho suverénnost divá více a více skepticky. Podobně je to s „coolovostí“ mnoha scén, které jsou sice velmi efektivní, ovšem také značně přestylizované (loď, mikrovlnka, déšť). „Přesunutí ke zdroji“ chvíli před koncem je už vyloženě mimo. Tak či tak, i když se film jistým klišé a žánrovým neduhům nevyhne, je přesto stále velmi napínavý, působivý a zábavný (s parádními pasážemi jako jsou popovídání u večeře, nebo výborně gradované „písničkové“ pronásledování v obchoďáku), a proto mu dávám ještě slabší 4*. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington vypadá trochu jako přežitý dědeček. Ani ne tak svým vzezřením (řekli byste mu 60?), ale spíš tím, koho představuje. Doby supermanovských, nepřemožitelných hrdinů jsou pryč a díky ukotvenosti v reálném světě a prostředí nijak zvlášť stylizovaném vypadá postava bývalého elitního vojáka Roberta McCalla nepatřičně oproti třeba Johnu Wickovi. Zápletka je přitom v obou filmech podobně nekomplikovaná - Wick i McCall chtějí žít klidný život, Wickovi zabijí štěně a ukradnou auto, McCallovi zbijí kamarádku-prostitutku. I když jeden je hnán čistě pomstou a druhý má šanci někoho zachránit, oba hledají svou spravedlnost a chystají se zničit zločinecký konglomerát. A právě zde je vidět zásadní rozdíl. U Johna Wicka chápete motivaci a nepodivujete se nad jeho konáním, protože je to součástí oné žánrové hry. Kdežto u Roberta McCalla si nejednou řeknete, proč to vlastně dělá, proč zachází tak daleko, proč se vlastně stará, když jeho vnitřní klid nic neohrožuje. Nebo vlastně víte - musí v závěru dojít k tomu, že začne pomáhat lidem, jenže cesta do tohoto bodu není uvěřitelná. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (35)

  • Film sa natáčal v Haverhill, South Hamilton, Ipswich, Salisbury, Boston, Chelsea a Quincy (Massachusetts, USA).od 17. júna do 6. septembra 2013. (Arsenal83)
  • Pri vile Vladimira Pushkina (Vladimir Kulich) sú na autách nesprávne označené ruské poznávacie značky. (Jadro)

Související novinky

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama