Reklama

Reklama

Indiánská legenda

(TV film)
  • Austrálie Hiawatha
všechny plakáty
Austrálie, 1988, 50 min

Předloha:

Henry Wadsworth Longfellow (povídka)

Obsahy(1)

Stará věštba předpovídá kmeni Irokézů zánik. Mladík Hiawatha má tento osud zvrátit. Vydává se proto na cestu za poznáním tajemství, která mají jeho kmen zachránit před zkázou. Čekají jej nelehké bitvy a setkání s mnoha legendárními stvořeními. Překrásná animace ve spojení s autentickými indiánskými písněmi vás prostě okouzlí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný rodinný animák o jednej indiánskej legende, ktorej hrdina zažíva na svojej ceste kopu fantasy dobrodružstiev. Animácia je fajn, aj keď je o trochu jednoduchšia, akú použilo štúdio Burbank napr. vo svojom predchádzajúcom indiánskom animáku - Posledný mohykán. Práve tá dobrodružnosť totiž dvíha filmík nahor - obrie zvery som v indiánskych legendách určite nečakal....obrí rak rulezz. Škoda, že aj medveď nebol obrí, iba "normálny". Celkovo to je nenáročné a nuda nehrozí, takže si tie slabšie 4 hviezdy zaslúži. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný príbeh Indiánskeho hrdinu ktorý sa vydáva na cestu pre zvrátenie krutého osudu pre svoj národ. Tento animovaný film som ako dieťa zbožňoval, zaujme výborná hudba a taktiež dokonalý dabing. ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Jedna * a to bohužel spíše z milosti. Děj animovaného příběhu (příběhu pro děti, pohádky) jednoduchý, monotónní. Ve stručnosti cesta tam a zase zpátky. Žádné dobrodružství. Žádná dějová zápletka, žádný zvrat. A to se ještě držím. Šlo by být ještě drsnější - grafika, dialogy... Zkrátka monotónní, suché, nudné, nezáživné. Skoro se bojím říct až "ztráta času". ()

NataliaZuzana 

všechny recenze uživatele

Taktiež som ako malá pozerala dookola len túto rozprávku, zaujali ma prírodné motívy, zvraty a môžem povedať, že ani minútu sa človek nenudí - stále sa niečo deje. Škoda len, že to neviem nájsť v SK dub. ()

Reklama

Reklama