Reklama

Reklama

Láska na dvě města

(festivalový název)
  • Hongkong Chun jiao yu zhi ming (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Pang Ho Cheung se vrátil k postavám ze svého předchozího hitu Láska na dva prásky, ale přitom neservíruje jen variaci na předchozí úspěšné elementy. Vztah Jimmyho a Cherie se zásadně proměnil a stejně tak i jejich životy, neboť oba nyní přebývají v Pekingu. Ohromně úspěšná romantická komedie tak reflektuje současný trend, kdy hongkongské profesionály ze všech oblastí služeb i průmyslu láká Čína na lukrativní posty. Ale právě v cizím, hypermoderně odtažitém městě o to více vyniknou city dvou ztracených duší. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ho-Cheung Pang predstavuje nový vietor na poli žánrového hong kongského filmu. Love in the Puff považujem za veľmi podarenú vzťahovku, neskĺzavajúcu do klišé a vyhýbajúcu sa sentimentu. Vďaka perfektnému strihu a kamere ale odzrkadľuje komplexnosť začínajúceho vzťahu a robí to veľmi prirodzene. Love in the Buff je pokračovaním so sympatickou Miriam Yeung a pohodákom Shawnom Yue. Mení sa mesto, problémy zostávajú. Ako si vzťah udržať, ako sa pohnúť ďalej. A ako nájsť tie správne hodnoty v tom druhom. Znova je tu prítomná silná strihová skladba plná umeleckých záberov, dofarbujúcich rôznorodé detaily, neskôr prezentované z úst hlavných protagonistov a potvrdzujúc status vzťahu a peripetií s tým spojených. Funguje to perfektne. Hlavne kvôli sladkému pozlátku, ktoré ale chutí. A bezprostredného nadhľadu, ktorý na mňa pôsobí dojmom odžitosti. Ho-Cheung Pang svoje postavy pozná a má ich rád. Ženská je rovnocenná na poli sympatií z mužom a sú nám prezentované tak, že ich začíname spoznávať aj my. A ako napísal Adrian, chcelo by to trilógiu. Veľmi rád by som vedel kam ich vzťah bude smerovať. Jedno z tých iných, ale rovnako dobrých pokračovaní. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nastastie ine ako predchodca, ovsem stale kvalitne. Linka pribehu "a co bolo potom ked sa dali dokopy" podporuje stare mudro, ze tazsie ako najst praveho/pravu je si nasledne vztah udrzat a vyvijat ho. Buff ide na to sice obklukou, ale prijemnou na pohlad i sluch. Bonboniky v podobe popkulturnych narazok a camei su nepovinnou, ale chutnou ceresnickou pre ludi v HKG/China/Taiwan showbize sa orientujucich. A pokial odlev sil z HKG do Ciny bude mat takuto kvalitu, ani sa stazovat velmi nebudem. A ano, chcem trilogiu. Ked uz pre nic ine, tak za tu chemiu medzi Miriam a Shawnom, ktora je z rodu Bacall-Bogart. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prvy diel som sice nevidel, avsak myslim, ze je to v pohode pozeratelne samostatne. Postavy i prekryvanie sa vztahov je pomerne realisticke. Nemam nic proti romantickym komediam z Hong-kongskej, ci Korejskej produkcie, avsak tento pocin ma znacne nudil. Taktiez usmevnych casti je na tento zaner mimoriadne malo a Shawn Yue, ktoreho poznam z velkeho mnozstva azijskych filmov ma v tomto nepresvedcil. Preto tvrdim, ze je tuna k dnesnemu dnu tento film nezasluzene nadhodnoteny. Kazdopadne odporucam aspon tym, co tento zaner oblubuju. Snad nebudu sklamany ako som bol pri jeho sledovani ja. Slabucke trojhviezdie. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Asi to bylo nevyhnutelné, ale přesto nelze necítit zklamání z toho, že nejlokálnější z hongkongských tvůrců současnosti opustil Hongkong. Lze říci, že kdyby to neudělal, nešel by s dobou a trendy svého města, když nyní profesní inteligence přesidluje do Číny. Ale následkem toho z jeho filmu mizí jedna z výrazných složek jeho stylu, a to jejich bezprostřední dějiště, jež je prorostlé do postav, příběhu i jednotlivých peripetií. Ve svém bravurním rodinném melodramatu "Isabela" dokázal, že umí stejně kreativně pracovat i s lokalitou Macau a ne pouze s domácím Hongkongem, nicméně "Love in the Buff", obzvláště při porovnání s předchůdcem "Love in the Puff" prostě působí prázdně a vykořeněně. Na druhou stranu lze také říci, že lokalita je zde přítomná právě svou absencí; přesněji řečeno, že Pang adekvátně popisuje prostor soudobého Pekingu plného hypermoderních designových interiérů i exteriérů jako místo bez lokální osobitosti. Co naštěstí zůstalo, jsou nenuceně a přirozeně profilované postavy, jejichž šarm vynahrazuje nepřítomnost šarmu dějiště. Skrze postavy a jejich popkulturní minulost je nakonec ve filmu, byť nepřímo, ale přesto nadále zastoupen Hongkong. Díky tomu také "Love in the Buff" stvrzuje Pangův lokální charakter a ukazuje, že režisér na rozdíl od ostatních kolegů, kteří šli vstříc vyšším tržbám z Číny, zůstává nadále věrný svým kořenům a svému domácímu publiku. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pokračovania to majú vždy ťažké. Očakávania bývajú zväčša veľké a nie vždy to musí dobre vypáliť. Pokračovanie Love in a Puff veľmi nezaostáva za svojou prvou časťou, niečo mi v ňom však už chýbalo. V prvom rade asi tá nápaditosť a ľahkosť s akou bol natočený a spracovaný predchádzajúci film. To čo sa nezmenilo a zostalo stále krásne, je tá užasná chémia medzi oboma hlavnými hrdinami Jimmim a Cherie. Tá je miestami priam hmatateľná. Na tých päť predchádzajúcich hviezdičiek to však tentokrát nestačilo. ()

Galerie (57)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama