Reklama

Reklama

Nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje tři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme nejen technické nadšence. Závod auta s rychlovlakem, fotbal s auty a mnoho dalších šílených nápadů. A k tomu všemu nesourodá, a zároveň skvěle se doplňující trojice vtipných moderátorů (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (196)

Rawar 

všechny recenze uživatele

Co povědět :-) Miluji auta, rychlé, silné, malé, velké, hranaté, oblé, vysoké, nízké, japonské, anglické, německé, americké prostě všechny možné značky, druhy a odrůdy :-) Miluji anglický humor. A naprosto žeru ústřední trojku, Jeremy, Richard a James :-) Seriál evokuje nejen vůni benzínu a spálených gum, ale taky je plný neuvěřitelně praštěných nápadů, skvělých výmyslů a legračních momentů a takřka u každého konstatování jednoho z moderátorů se musíte smát. Navíc se dozvíte spoustu zajímavých faktů ze světa motorů ať jste jezdec rallye, nadšenec, řidič, neřidič nebo laik. Prostě se budete bavit ()

majo353 

všechny recenze uživatele

Top Gear vznikajúci v rokoch 1977-2001 bol motoristickou reláciou takou, ako ich bežne poznáme. Až v roku 2002 prišla jeho reinkarnácia pod taktovkou Jeremyho Clarksona, ktorý z Top Gearu urobil program plný nadupaných superšportov, bláznivých testov a skvelého humoru. Prvá séria s Jasonom Daweom bola pojatá ešte trochu serióznejšie, ale príchod Jamesa Maya a vznik trojice s Clarksonom a Richardom Hammondom znamenal vytvorenie tej správnej chémie a Top Gear tým získal šťavu. Stále sa nájde dosť hnidopichov, ktorí tvrdia, že ide o zbytočnú reláciu, z ktorej sa nič nedozvieme o bežných autách a stojí veľa peňazí. Obľúbenosť Top Gearu po celom svete a z toho vyplývajúca sledovanosť však hovoria niečo iné. Práve tento typ programu ľuďom chýbal a získal si aj divákov, ktorí až toľko nefandia motorizmu. Väčšina chlapov má totiž stále v sebe malého chlapca a priznajme si, kto z nás sa ako malý chlapec nechcel preháňať na športiakoch a vyvádzať blbosti podobné tým v Top Geare? Trojica moderátorov si vlastne len plní detské sny a robí to takým skvelým spôsobom, že je neskutočne zábavné sledovať, čo zase vyvedú. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jedinečný pořad! Předtím jsem akorát poznal spoustu modelů aut podle karosérie, popř. uspořádání světel a chladiče, pořád však nejsem odborník. Ale to nevadí, trojice moderátorů tomuto pořadu dala svou tvář. Užívají si to, čerpají z vlastních zkušeností a dělají to čistě ze svého zájmu o motorismus, k tomu ještě se skvělým humorem a divákovi doslova otevírají nenuceně nové světy. Jednu dobu jsem se na to díval pravidelně na Prima Cool (tehdy, když to byl ještě výborný kanál a ne druhá Nova Cinema) a těšil se, že se s Jeremym Clarksonem, Jamesem Mayem a Richardem Hammondem zasměju a dozvím se něco nového. Taky jsem zbožňoval ty závody i soutěže. Děkuji, pánové. A pokud jde o novější díly s novými moderátory, nevím, do jaké kategorie spadají, ale neviděl jsem ani jeden díl a v současnosti nemám zájem. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Jsem Top Gear závislák... a to přitom auta ze srdce nesnáším, protože jsem v dětství byla nucena jezdit po republice na všechny závody Rally... Ale šílená trojka Jezza-Hamster-Slow jsou prostě neuvěřitelně návykoví... takže čumím i na ta auta a vůbec mi to nevadí. P.S. - nesmím zapomenout na Stiga! To je ta největší legenda! Něco na způsob britského Chucka Norrise za volantem........Dodatek: A sice je fajn, že Prima Cool TG vysílá - ale to jejich zkracování dílů je příšerné - vždycky vystřihnou geniální THE NEWS, které se téměř vždy zvrhnou ve zvrhlou šílenost:D tolik sexistických vtipů a narážek během pěti minut si nedovolí prostě nikdo (kromě nekorektní trojice přerostlých děcek:D) na žádné jiné TV. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci britský humor. Hlavná trojka Clarkson, Hammond a May sú spoločne veľmi dobrý a hádžu hlášky, ako na bežiacom páse. Majú geniálne nápady, ktorými pobavia a zaujmú aj tých, ktorý sa o autá zaujímajú veľmi málo, až skoro vôbec. Ako aj ja. Toto je určite jedným z najlepších televíznych programov, aké sa kedy vysielali. Môžem sa pochváliť, že som videl takmer všetky časti a stále ma to veľmi baví. A tie ich špeciály nemajú chybu! Tie sú zrejme to najvtipnejšie, čo som kedy videl ohľadom televíznej produkcie. Naozaj vydarené. Len škoda, že keď táto trojka odišla, tak to stratilo šťavu a aj keď som dal tým novším častiam šancu, tak ma to už jednoducho nebavilo. To si radšej pozriem nejaké staršie diely. Ale aj tak si to zaslúži plný počet! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Autá roka podľa Top Gearu:
    2002 - Land Rover/Range Rover
    2003 - Rolls-Royce Phantom
    2004 - Volkswagen Golf GTI
    2005 - Bugatti Veyron
    2006 - Lamborghini Gallardo Spyder
    2007 - Subaru Legacy Outback/Ford Mondeo
    2008 - Caterham Seven R500
    2009 - Lamborghini Gallardo LP550-2 Valentino Balboni
    2010 - Citroën DS3
    2011 - Range Rover Evoque (m.a.t.o.)
  • Posledná zákruta sa nazýva "Gambon corner" (Gambonova zákruta). Je pomenovaná po hercovi Michaelovi Gambonovi, ktorý cez ňu skoro preletel. (Xooolg)
  • Stiga, testovacieho jazdca Top Gearu, si "zahrali" traja pretekári. V rokoch 2002 – 2003 to bol Perry McCarthy, jeho identita však bola odhalená, a preto musel byť Stig odetý do čiernej kombinézy zabitý. V roku 2003 jeho miesto zaujal "biely" Stig v podaní Bena Collinsa, ktorému v roku 2010 vyšla autobiografia, kde odhalil Stigovu totožnosť. Kto stvárňuje Stiga v súčasnosti zatiaľ nie je známe. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama