Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (277)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trailery mě nenadchly, ale kvůli Butlerovi jsem na to vyrazil. Ten si sice podle očekávání ani nepráskne, ale aspoň svým charizma film jako tradičně táhne. Jinak průměrný béčko v devadesátkovým stylu který se v kinech ocitlo asi omylem. I když obsazení je slušné, ale nikdo nemá šanci vyniknout. Souhlasím, že Oldman je úplně zbytečný. Naopak přesně obsazení jsou záporáci z nichž jeden je ten Rusák co se rubal se Sádelníkem i Indiana Jonesem, ale bohužel mají malý prostor. Jinak by neuškodilo míň keců a víc akce, ale když už tu nějaká je kouká se na ní dobře. Jenom zarazí ty opravdu mimořádně špatné triky, jak od studia Asylum. Ty digitální ponorky jsou k popukání. Takže suma sumárum před 20 lety by to byl hit dneska to rychle zapadne prachem.55% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dle České názvu, sem usuzoval že Butler bude v ponorce honit, mega mecha giga Chad žraloka a ono je to jen o záchraně Ruské prezidenta, který v posilce tráví veškerý svůj čas. A přišlo mi docela srandovní, jak roce 2018 filmový svět vnímal Rusko a trochu mu i nadržoval, i tady je ten Ruský svět pojat jako civilizovaná země, kde se občas urodí jen pár bláznů, ale jejich prezident je jinak cool. A přestože na akci dojde až ke konci filmu a neni ji moc, tak mně film i docela bavil, hlavně tedy Toby Stephens a jeho parta, byli super. A v tomhle směru, je škoda že jsme nedostali plnohodnotnou verzi, kdy by Amíci zachráli "Ruského prezidenta" a následně by s ním utíkali přes půlku Ruska, aby ho tedy dostali k nejbližší prodejně Vodafonu, aby si odtamdu mohl zavolat, že válku on tedy nechce. Takhle tady máme hodně Butlera a jeho morální kecy, a že jich má dost a taky pro každého, no a když nemoralizuje tak hazarduje s životy své posádky. Špatný to asi neni, obsazení je parádní, akce je obstojná, jen kdyby Butler tady furt nezkoušel ohýbat myslí železo, tak bych i dal čtyři, ale takhle ty průměrnější tři. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako drtivá většina zde píšících ani já nevyhledávám vyloženě filmy z prostředí ponorek, ovšem zde jsou body navíc za film, kterej se dělí do dvou příběhů. Nejde jen o dění na ponorce, ale i o jednotku žoldáků, kteří jdou vysvobodit prezidenta se samopalama, nožema a dobrou náladou... Ty jejich akce vypadají solidně a určitě je to veliký obohacení Hunter Killeru! Jinak ano, potvrzuju, i kdyby byl pod tou vodou Butler jako sirotek bez posádky a vlastně prakticky v celým filmu, zřejmě by byl schopnej to utáhnout sám, pač to charisma má ohromný! O prsa, ale tu čtvrtou za né jen film o ponorce dám. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Útoku z hlubin se vlastně nedá nic vytknout. Překlad filmu od českého distributora ve mně nejdříve evokovalo, že by se mělo jednat o remake dvacet let starého akčňáku s mega žralokem, abych pak film zapnul a byl mile překvapen, že tenhle útok z hlubin zařídí spíše ponorka. Škoda, že současné akčňáky z Hollywoodu málokdy mají takovou duši, jako tomu bylo v osmdesátých a devadesátých letech. Akce je hodně, herci jsou ok, ale něco tomu prostě chybí. Nejlepší momenty pro mě byly, když se na scéně objevil Michael Niqvist jako ruský kapitán Andropov. Ten tomu dodal osobité kouzlo, kterým samotný film nepatrně povýšil. Je mi líto, že už není mezi námi. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To, že jsem se já podívala na tenhle film, mi připomíná takové ty automobilové nehody, kdy auto vyletí ze zatáčky a skončí zabodnuté ve střeše nějaké stodoly ve velké výšce a všichni se diví, jak se tam dostalo, ale pravda je taková, že jsem si to vlastně celkem užila. Je to taková naivní pohádka pro dospělé, ale pasáže s Tobiáškem byly celkem napínavé, film nechal být prezidentem ženu a Linda Cardellini vypadá v obleku s drdolem proklatě cool. Plus jsem si nějak dřív nevšimla, že Michael Nyqvist je mrtvý, a tak mě jeho hrdinská role a krvavé oko docela dojalo, odpočívej v pokoji, Michaeli Nyqviste. Kdybych mohla cestovat v čase do před-produkce filmu a navrhnout nějakou změnu, tak by to bylo vykašlat se na Garyho Oldmana a do jeho role obsadit nějakého levnějšího a klidně i no name herce, a za ušetřené love si pořídit někoho pořádnějšího do role kapitána místo Gerarda Butlera. Ten se hodí tak do rolí hláškujících side-kicků, ale nebyl to dobrý tah svěřit mu hlavní charakterní roli. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní scéna ukazuje ledové kry, které mají většinu svého objemu nad vodou. Ve skutečnosti jsou kry ze sedmi osmin pod vodou. (Hal_Moore)
  • Kvůli roli kapitána podmořského plavidla strávil Gerard Butler spolu s režisérem Donovanem Marshem pár dní na palubě skutečné jaderné ponorky, a díky spolupráci s americkým námořnictvem měli možnost zde i natáčet. [Zdroj: prochlapy.cz] (Duoscop)
  • V druhé polovině filmu jsou vidět vojenské raketomety TATRA T815 8*8. (everlast44)

Reklama

Reklama