Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hele budeme dělat, že posledních 20 sekund jsem neviděl a vše končí slovy Meyerse. Co následuje potom je ukázka naprostý diletantnosti a vyfuc*ování diváka tím nejhrubším způsobem. Tohle je tak strašně debilní, že by mě nikdy nenapadlo, že v dnešní době s tím někdo může přijít. A přitom se jednalo o takový pohodový béčko. Pěkné kulisy, solidní Banderas a jako vždy charismatický Jonathan Rhys Meyers. První polovina je skvělá, atmosféra tajemného funguje a tak nějak nevíme o co jde. V posledních 30 minutách se to sice zvrhne na béčko ve stylu "má brokovnici, utíkej". Naštěstí se pak koná rozuzlení, který se mi celkem líbilo. Do této chvíle bych dal v pohodě 3*. Jenže pak následuje závěrečná scéna a divák dostane neskutečně přes držku. Takhle fakt ne... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Konec mě šokoval dal bych plnou palbu ale kdyby aspon vykopali ty těla jsem spokojený a hodně překvapený protože jsem pokaždé čekal něco jiného a nakonec sem dostal hodně slušný film, pořád řešíte co a jak a podobně prostě paráda a na takovém místě si dokážu představit žít to by byla paráda hlavně hodně sluníčka a sněhu film jenom doporučuji :) ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Asi bych úplně neměl problém s těma zvraty v závěru, ať už působí přehnaně jak chtějí. První část pooměrně slušně buduje atmosféru, aby se v druhé a třetí části film mohl naplno rozjet. Místy sice trochu neobratné a vykonstruované, nicméně nenudil jsem se ani na moment a ten velký zvrat byl vlastně docela fajn změnou. Slušné atmosferické béčko, které zabaví a místy i docela překvapí. Takže vlastně proč ne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilku to na mě působilo jako určitá variace na Misery a poté jako předvídatelná klasika s cizincem, který se postupně ze sympaťáka mění v padoucha. Ať tak nebo tak, v obou liniích se film většinu stopáže neskutečně táhnul takovým způsobem, že i střelba měla účinky rohypnolu. A to po slibném začátku zamrzelo. Se závěrečnou dvacetiminutovkou přišel zvrat, který sice trochu překvapil a donutil mě zvýšit pozornost, ale na můj vkus to bylo příliš vykonstruované. No a úplně poslední scénu si měl Goodman odpustit. Herecky nezklamal nikdo, ale to tady prostě nestačilo. 35% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)
  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama