Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I když si myslím, že obyčejně má medvěd trochu jiné starosti, než snižovat počty turistů v lese, tak tomuhle přerostlému hovadu se vůbec nedivím, že na hodinu a půl změnil priority. Běhat totiž mně po zahradě kvartet Afektovanej, Udatnej, Hluchá a Zamilovaná, podporovanej Bobem na Šemíkoj, taky bych se neudržel. Aljaška má stejný problém, jaký mívala moje spolužačka Alča na střední; byla o dva parníky nejkrásnější holka na škole, ale přitahovala k sobě akorát jednoho vola za druhým. Nutno přiznat, že včetně mě... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, TEN MEDVĚD, TO NENÍ JEN ÚZEMÍM, NEBO HLADEM... JE NAŠTVANÝ…“ /// Medvědi většinou nevědí, ale tenhle méďa ví. Jakmile mu do vokrsku strčí rypák člověk, nezná bratra! Hezký… medvídek není žádná vypelichaná atrapa, ujde i vobsazení (člověčí) a pak ta Aljaška… Příběh není jen vo zvířátkách, ale něco řekne i vo lidech, kteří si tam v lese hrajou na honěnou a baví. Jo, baví! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na muchlovačku s medvědem. 2.) Jsem radši, když po medvědovi v lese zbydou místo tranzistoráků a foťáků střeva. 3.) Thx za titule ,,Sheffield358“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Mě ty trailery jednou přivedu do hrobu. Jeden z nejočekávanějších hororů za poslední dobu právě díky navnazujícímu traileru není ničím jiným, než nepovedenou kontrastující mozaikou nedotaženého scénáře, sotva uvěřitelných hereckých výkonů, krásné přírody a především celé kompilace efektů, které jsou buď totální top (především gore scény) nebo totální fraška působící jako nepovedené počítačové simulace z třeti-ligového dokumentu o dinosaurech. Pokud mluvíme o gore, tak je tady na co koukat - noha prorvaná klackem vypadá jak živá, stejně jako BB Thornton s utrženou půlkou xichtu. Pokud mám i nadále spoilovat, tak nejčastější scéna, kterou ve filmu uvidíte, je jak se banda zdrhajících lidí (paradoně většinou policajti) netrefí do medvěda o velikosti slona. Samotný závěr je už jen přehnanej hrot, kterej působí jako scéna z filmu Gigakrakatice vs. žralokosaurus, s docela podobnou produkcí jako bonusem. Jednoznačné zklamání... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Herecky sympatické. Kamera zručně těží z krásy alijašské divočiny. Medvěd a scény s ním fakt parádní. Ale- to je kurva fakt tak těžké naroubovat všechny tyhle klady na příběh který by byl trošku méně šablonovitoklišoidní?! A fakt nejde konec napsat jinak než naprosto nesmyslným fightem?... Jednotlivé fragmenty mě bavily, ale celek mě zase mírně dopálil. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Medvěda Barta mám rád, ale učinkování v této taškařici si rozhodně mohl odpustit. Ani on sám jistě netušil, že se Aljaška může pochlubit jednoznačně nejpohotovější záchrannou službou na světě, která vyjíždí na místo činu dokonce ještě před samotným zraněním. A že přechod mezi temnou nocí a slunečným dnem zde trvá pouhých pár vteřin. Závažné nedostatky týkající se kontinuity prostředí či důsledků chování postav bohužel patřily k tomu hlavnímu, čím snímek Into the Grizzly Maze upoutal mou pozornost. Tím pádem jsem ani nestihl dostatečně ocenit lehkost, se kterou se tento půltunový pořízek vždy zcela neslyšně připlížil až za záda nicnetušících nešťastníků či s jakou samozřejmostí po vzoru Nea tento obří kolos uhýbal letícím kulkám. O to více mě pak překvapil samotný závěr snímku. Proskok digitálním ohněm evidentně připravil Barta o všechny schopnosti a jeho smrtonosné tlapy, prostřednictvím kterých ještě před malou chvílí potopil velký člun, se znenadání změnily na obyčejné kočičí drápky, které hlavní postavě v souboji na život a na smrt pouze lehce potrhaly vestu. Snaha o napínavý medvědí survival se absolutně minula účinkem. Into the Grizzly Maze má ve výsledku mnohem blíže ke komedii a já tak ze své pozice hororového experta uděluji snímku jednu milosrdnou hvězdu za Bartův výtečný herecký výkon. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)
  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama