Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hudební producent Phil Spector se zapsal do dějin rockové hudby nejen spoluprací s Beatles či Tinou Turnerovou. V roce 2003 byl obviněn z vraždy mladé herečky a mezi jeho obhájce patřila i Linda Kenney Badenová. Komorní drama o neobvyklém vztahu obviněného a jeho advokátky stojí na hereckých výkonech Ala Pacina a Helen Mirrenové. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (54)

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je fikcia. Nie je založená na skutočnom príbehu. Je to dráma inšpirovaná skutočnými osobami v procese, ale nie je to ani pokus zobraziť skutočné osoby, ani komentovať proces alebo jeho výsledok." Príbeh: legendárny hudobný producent Phil Spector (Al Pacino) je obvinený z vraždy Lany Clarksonovej. Trvá na tom, že sa zabila. Jeho obhajca Bruce Cutler (Jeffrey Tambor) si na pomoc najme konzultantku Lindu Kenney Baden (Helen Mirren). Dôkazy sú nepriame, ale tým najobávanejším je pravdepodobne samotný Spector. Jeho vina alebo nie v tejto snímke súdneho utrpenia je fascinujúca. 6/10 ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé zálibě v Beatles a hudbě šedesátých let vůbec jsem proces sledoval on-line. Film jen přináší náhled do vztahu Phila Spectora a jeho obhájkyně. A klade věčnou otázku: vinen či nevinen? Bohužel k opakovanému sledování tohoto filmu je potřeba mnohem víc. Takto je divák rád, že to vůbec dokouká na první pokus. Ale pár chvil je tam zajímavých... ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Mnoho slov na úkor činů... A tohle mělo znamenat co? Drobná epizoda ze života Phila Spectora, která mu k jeho smůle zkrátila životní hýření. Byla by z toho výtečná rozhlasová hra, poněvadž se tam stále mluví a dohaduje. Obraz stěží představuje přidanou hodnotu, vše se odehrává v šedivých prostorech a nudné náhražce excentrického sídla. „Zachovalá“ advokátka Helen Mirren a značně chátrající Spector Ala Pacina nepěkně analogizují herecké kariéry těchto velikánů. Je to o zanikajících časech a nepřejícnosti okolí. Jistý náběh na provokativní tematizaci presumpce viny (= společnost/porota Spectora a priori nesnáší, a proto si na něm při první příležitosti vybije zlost) nepřesáhne banální zmínky o honech na čarodějnice a vyznívá do ztracena. Vůbec například nepřipouští opačný výklad, o který se též hraje – zda by mohl Spector pro své zásluhy požívat určitých výhod a proč tomu společnost brání. Tvůrci nezapřou fanouškovství, když do dialogů uměle připisují historky z hudební branže. Občas zazní dialog, který jako kdyby ušel konečnému sestřihu, neboť se k dané postavě vůbec nehodí. Nicméně nejhorší překvapení přichází v samotném závěru, který není. Snad v důsledku náhlého snížení finančních prostředků, každopádně křiklavější utnutí jsem dlouho neviděl. Bylo by možné argumentovat, že televizní produkce nemůže suplovat vysokorozpočtový snímek. Jenže doba se někam posunula. Ten nevkusný plakát trefně pojmenovává hlavní problém – návrat kamsi o dvě dekády zpět ve filmovém vyjádření, lhostejno zda televizního. Doufám, že Spectorovi zásluhy jednou převezme někdo svědomitější. (MFFKV 2013) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Místy ubíjející nuda. Film má 85 minut. A i z tak malé stopáže bych označil větší polovinu za hodně nudnou. Pokud někomu stačí celý film spekulovat nad tím jestli Phil vraždil nebo si ta ženská strčila revolver do pusy sama tak si tady pošmákne. Nic jiného se tady totiž neřeší. Co naplat že Pacino hraje jako z partesu, když scénář nenabízí vlastně nic. 45% ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Určitě zde nejde o nějaký soudní masakr a drama plné zvratů, při kterém běhá mráz po zádech . Důraz je zde spíš kladen na vytříbené dialogy a někdy monology Al Pacina, ve kterých mu skvěle sekunduje Helen Miren. Průběh přípravy obhajoby a její následné vedení, je zde podáno profesionálně a pro někoho až příliš ,,piánko", s chladným odstupem. Mě to vyhovovalo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Phil Spector (Al Pacino) v roce 2003 zastřelil herečku Lanu Clarkson zbraní namířenou do úst, za což byl roku 2009 odsouzen k devatenácti letům vězení. Zemřel ve vězeňské nemocnici v roce 2021. (TroiMae)
  • Film se točí kolem vraždy Lany Clarkson (Meghan Marx). Lana Clarkson se objevila ve filmu Scarface (1983) spolu s Al Pacinem, který hraje Phila Spectora v tomto filmu. (rafix)

Reklama

Reklama