Reklama

Reklama

Weekend Michala Tučného

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 1993, 38 min

Obsahy(1)

Záznam jednoho z posledních koncertů legendárního zpěváka české country music. Bylo to koncem léta roku 1993 a ten den bylo v okolí Brna doslova psí počasí. Pršelo a nic nenasvědčovalo tomu, že podle kalendáře ještě pořád bylo léto. Ten den se v letním kině v Tišnově konal velký folkový festival. Bylo až s podivem, že i v tom vzpomenutém nepříznivém počasí diváci dokázali čekat na hlavní hvězdu večera – legendu české country music zpěváka Michala Tučného. Možná to bylo i proto, že se jednalo o jedno z jeho prvních vystoupení s další z legend – zpěvačkou Pavlínou Jíšovou – a jejich novou kapelou Weekend. Nikdo s diváků a ani z těch, kdo tenkrát tento koncert zaznamenávali pro tehdejší cyklus folkových a countryových televizních recitálů, nemohl tušit, že se nechtěně účastní v pravdě historické chvíle. Šlo totiž o jedno z posledních Tučného vystoupení a úplně poslední před televizními kamerami. Nikdo ze zúčastněných, kteří tleskali jeho evergreenům, nemohl ani tušit, že za necelé dva roky – 10. 3. 1995 – Michal Tučný odejde navždy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec nám toho posledního kovboje pověsili vejš, ale posnídat v trávě u nebeských bran s báječnou ženskou už nestihl. Dlouho to vypadalo hodně mizerně, protože místo koncertu Michala Tučného probíhalo poměrně nudné střídání s Pavlínou Jíšovou a rozjelo se to až chvíli před koncem. Také příliš nechápu, proč byl zaznamenán deštivý koncert pro prořídlé publikum v pláštěnkách, ale kdybych byl zasloužilý dramaturg ČST, tak bych genialitu této myšlenky určitě pochopil. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Dobrá ukázka toho, co Michal Tučný u nás ve svém žánru znamenal. Protože jak začne zpívat někdo jiný, stojí to za nic. A to už ani hlavní protagonista nebyl vyloženě ve formě. Celkově strašně nevyrovnaný koncert... ()

Reklama

Reklama