Reklama

Reklama

Koncem 90. let zaznamenala kriminální a drogová scéna na Islandu drastickou změnu, kdy z relativně malého a nevinného světa drobných zločinců a příležitostných dealerů přerostla ve vysoce organizovaný a násilný průmysl, který funguje dodnes. Film se odehrává v bouřlivých časech a je postaven jen na hrstce skutečných událostí té doby. Líčí revoluci Extáze, ozbrojené bankovní loupeže, rozsáhlé pojišťovací podvody a největší zátah proti drogové mafii v historii země. Všechny tyto události velmi hluboce otřásly islandskou společností, hlavně kvůli jejich vysoce profesionálnímu provedení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Juto 

všechny recenze uživatele

V mnohých ohľadoch ide o pomerne rutinný kriminálny film. Čo ho robí charakteristickým, je jeho islandská príchuť. Dramatická krajina a kultúrne detaily odlišujú tento gangsterský film od ostatných. Tak neváhajte a ponorte sa do života plného šialenstva a nezákonných udalostí. S väčšinou postáv nemusíte sympatizovať, no možno budete natoľko zvedaví, že budete chcieť vedieť, kam smeruje ich cesta. Veľmi dobre spracované a plné napätia. 7/10 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jako vážně, tohle jsem ani nečekal. Vždy jsem měl za to, že severské země jsou na rozdíl od těch našich skoro bez kriminality a drog, ale to jsem se zase jednou mýlil. Všude se píše jeďte na Island, gejzíry, pěkná příroda, ale toto?! Doufám, že už je tam čisto, protože, co jsem právě viděl, to žádná selanka nebyla, to Vám teda řeknu. Hodně zběsilá jízda plná drog, sexu, pár mrtvých a sem tam nějaká ta useknutá p(r)acka. Vypadá to, že jsem s touhle zemí ještě zdaleka neskončil. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Vieš veľmi dobre komu patrí tá ruka v krabici..." Na úvod musím upozorniť, že hákový kríž na plagáte k filmu dosť zavádza. Vo filme som si ho nevšimol a s tématikou skinheads nemá nič spoločné. Film je drsným a chladným pohľadom na život gangstrov, dealerov a celkovej drogovej scény na Islande. Film sledujeme z pohľadu výbušného, ale inak rozumného mladíka, ktorý sa za menšiu protislužbu ocitne pod ochrannými krídlami starého známeho a zrazu je v centre diania. Polícia však nespí... Podobných filmov z drogového prostredia je mnoho, ale tento je navyše nasiaknutý chladným a nepríjemným počasím na Islande. Atmosféra i dejové linky fungujú spoľahlivo a mňa fakt zaujímalo ako mladík dopadne. Aby vás film bavil a zaujal je potrebné mať vo filme nejakú postavu, o ktorú máte starosť. A tu to klape. 80%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pijete často? Měl jste někdy vokno?.......... Jak tento příběh specifikovat, aby to bylo jasné? Sex, drogy, Rock"n"Roll je asi nejvýstižnější. Hudba je povedená a ladí s příběhem. Kamera je někdy šíleně rychlá, to proto, že se snaží ladit s příběhem. Dokonce dojde i na nádherná komiksová okna, se kterými si kameraman pěkně hraje. Herci jsou prostě takový, jací se do příběhu hodí. Kluci jsou tvrďáci a holky jsou hezký. Hlavní hrdina Stebbi si svůj příběh sám převypravuje a tak je divák skoro stále v obraze. CITÁT - Nevypnul jsi dětskou pojistku......... Celý příběh se žene kupředu jako kupa heroinu. Divák jen očekává, kdy přijde ten okamžik zlomu a zatím neví, zda to bude pro Stebbiho dobré nebo špatné,protože je to sice drogový dealer a feťák, ale se to sympaťák a divák mu fandí. Okolo 100 minuty můžeme vidět, že Stebbi psycho (Porvaldur David Kristjánsson) má ve svém pokoji plakát skupiny Metallica z jejich alba Ride The Lightning z roku 1984. CITÁT - NASER SI!!!!!.................. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Island mě opět přesvědčil o svých filmových kvalitách. Okamžik zkratu je možná dost náročný film na sledování a těžko se v něm hledá jakákoliv postava, ke které by se vytvořil určitý vztah. Pořád ale má hodně kvalitní příběh založený na pravdivých událostech a k tomu hodně slušnou gangsterskou atmosféru. No a i přesto, že herci zrovna nejsou v nominaci o nejsympatičtější postavu, pořád dokážou zaujmout a to je podstatné. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Pro nedostatek financí trvala produkce filmu více než 7 let. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Rotterdamu 2012. Soutěžil zde o hlavní cenu v kategorii nejlepší režie, ale skončil až na osmém místě. Vyhrál film Klip (2012) režisérmy Majy Milose. (Terva)

Reklama

Reklama