Reklama

Reklama

Koncem 90. let zaznamenala kriminální a drogová scéna na Islandu drastickou změnu, kdy z relativně malého a nevinného světa drobných zločinců a příležitostných dealerů přerostla ve vysoce organizovaný a násilný průmysl, který funguje dodnes. Film se odehrává v bouřlivých časech a je postaven jen na hrstce skutečných událostí té doby. Líčí revoluci Extáze, ozbrojené bankovní loupeže, rozsáhlé pojišťovací podvody a největší zátah proti drogové mafii v historii země. Všechny tyto události velmi hluboce otřásly islandskou společností, hlavně kvůli jejich vysoce profesionálnímu provedení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To se prostě jednou člověk opije, skončí na záchytce, potká starýho známýho jménem Toti a už to lítá. Sex, drogy a rock´n´roll, pak zase sex, drogy, drogy, kopec drog, hora drog... Islandský podsvětí není o nic láskyplnější než ty slavnější, takže si pak musíte dávat pozor na ruce, aby zůstaly tam, kde mají. A taky když krom prodeje jedete vesele v užívání toho snížku, nemůžete očekávat zázraky, co se týče jakékoliv produktivity nebo schopností. Každopádně důležitý je znát jedno pravidlo - když jde do tuhýho, stačí dvě slova: "Fuck you!" ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Islande, ty ostrove pošmourný, ty filmová děvko! Klasický propriety tohodle ostrova jako typickej humor (škoda, že postupně dost vyprchá, kam se hrabe benzín), tak syrová, hutná atmosféra. Technická stránka je výtečná, stejně tak i herci (a ano, jak zde již bylo řečeno, ten nádech tvorby z ne ostrova méně na sever tam je). Některý scény pro mě byli dosti překvapivé, takže jednoznačný klad. Co mi ovšem trošku vadilo bylo zpomalení tempa v mezičase, kdy chvílemi děj zápasil s lehkou nudou a potýkal se s jemným náznakem rozplizlosti příběhu, však brzo tyhle půtky děj brzo vyhrál a nedostatky v závěru solidně srazil na kolena. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Euforie není zadara-"Něco ve mě nechtělo přestat". Výlet na největší ostrov a jeho narkomafii. Pokud se vypořádali s mafii stejně rychle, jako když v roce 2008 jejich stát zbankrotoval a nyní jsou na rozdíl od Řecka v pohodě, tak klobouk dolů. I když Ďábla neobelstíš tak snadno. Pojišťovací podvody na "bouračkách" měli celkem vymakaný. Hierarchii obchodu taky, akorát sem nepochopil, proč na klíčových postech byly smažky. Jasně dají se snadno ovládat, ale jsou stejně dobře nepředvídatelní a nespolehlivý. (usmažil si mozek). A volá maminka" Našel jsem si tady fajnovou práci"...Jo a Trainspotting je jen jeden. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Vieš veľmi dobre komu patrí tá ruka v krabici..." Na úvod musím upozorniť, že hákový kríž na plagáte k filmu dosť zavádza. Vo filme som si ho nevšimol a s tématikou skinheads nemá nič spoločné. Film je drsným a chladným pohľadom na život gangstrov, dealerov a celkovej drogovej scény na Islande. Film sledujeme z pohľadu výbušného, ale inak rozumného mladíka, ktorý sa za menšiu protislužbu ocitne pod ochrannými krídlami starého známeho a zrazu je v centre diania. Polícia však nespí... Podobných filmov z drogového prostredia je mnoho, ale tento je navyše nasiaknutý chladným a nepríjemným počasím na Islande. Atmosféra i dejové linky fungujú spoľahlivo a mňa fakt zaujímalo ako mladík dopadne. Aby vás film bavil a zaujal je potrebné mať vo filme nejakú postavu, o ktorú máte starosť. A tu to klape. 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I KDYŽ NĚKDE V HLOUBI VÍŠ, ŽE TVOJE CESTA KONČÍ V TEMNOTĚ, NEMUSÍ TO NUTNĚ ZNAMENAT, ŽE TAM TAKY ZAČALA.... /// Film o frajerech na sněhu, extázi či speedu a klukovi, kterej se (náhodou?) začlenil ,,do systému“. Islandský Bony a klid bez dětskýho žvanění a komančskejch přežitků, s drsnejma ksichtama, sem tam zajímavou skladbou a možná i trochou psychologie. Filmařina, která sází na autentičnost příběhu (a chladnou drsnost) mě sice bavila, ale nestrhla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2004 napsal Stefan Mani Sigþórsson, číst nebudu. 2.) Mám na starost pojišťovací podvod. (S autem.) 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně ve 100. minutě lze v pokoji Stebbi Psycho (Porvaldur David Kristjánsson) vidět plakát skupiny Metallica z jejich alba Ride The Lightning z roku 1984. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Rotterdamu 2012. Soutěžil zde o hlavní cenu v kategorii nejlepší režie, ale skončil až na osmém místě. Vyhrál film Klip (2012) režisérmy Majy Milose. (Terva)

Reklama

Reklama