Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Päť mladých ľudí, ktorí len jednoducho chceli stráviť krásny víkend medzi priateľmi, si nájdu omnoho nepokojnejšie miesto na oddych a pohodu, než by čakali. Namiesto zábavy sa musia postaviť tvárou v tvár jednej rodinnej kliatbe a sadistickému, neľútostnému vrahovi, ktorý ich všetkých pohltí záplavou surového násilia a hrôzy. (misterz)

(více)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Amatérska splatterová vyvražďovačka. Tu je zbytočné riešiť čokoľvek okolo postáv, deja, kamery či scenára, takže za zmienku stojí jedine gore, na ktorom si tvorcovia dali celkom záležať a ktorého je dostatok. Rozsekanie mačetou, uškrtenie ostnatým drôtom, pobodanie tváre, odpílenie hlavy, napichnutie na hák... roztomilé. Žiaľ, je to súčasne aj to jediné, čo sa tu dá aspoň trochu pochváliť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Last Caress / Blackaria 2 / Glam Gore je vydarené francúzske neo-giallo, ktoré sa nenápadne priplavilo z nezávisláckych vôd a rýchlo si ma získalo. Dej je jednoduchučký; partička mladých sa vyberie zabávať do víkendového sídla, kde sa však ukrýva vrah, ktorý sa snaží nájsť tajomný obraz a ostatných pri tom neváha zmasakrovať. Spracovanie je pútavé, vizuál a vraždy priam dýchajú kombináciou Argenta a Fulciho, do toho zaujímavo pasuje elektronická hudba a nechýba množstvo krásnych žien, ktoré sa neváhajú obnažiť pred tým ako sú s využitím kvalitného gore popravené. Mňa to potešilo ešte o kúsok viac než príjemné subžánrové kúsky poslednej doby "Masks" a "Come una crisalide" a celkovo mi to svojou priamočiarou ľahkosťou ideálne sadlo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek napoví, že půjde o lacinej amatérskej počin. S tím problém nemám. I s minimem financí jde natočit solidní film. Tady to ale nevyšlo. Tragičtí " herci ", otřesná kamera, naprosto šílenej střih a hudba, která mi sem vůbec nepasovala. " Last Caress " je pro mě hororovej paskvil, kterej není daleko od odpadu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná vyvražďovačka (ne, giallem bych tento film nenazýval), která neoplývá nijak komplikovaným dějem nebo dobrými herci, ale slušnou vizuální stránkou, ze které přímo čiší inspirace Argentem a Fulcim... Stejně jako v případě předchozího filmu obou tvůrců, Blackarie... Gore, i přes naprosto evidentní levnost celého snímku, je docela povedené, elektronická hudba, i když v některých momentech zcela zbytečně přerušovaná, je zajímavá a herečky, které se nebojí ukázat podstatnou část svých těl, potěší... Ono to nezní tak špatně, ale na Last Caress mě neskutečně iritovaly dvě věci... Za prvé naprosto debilní chování všech zúčastněných, které bylo v tomto případě opravdu extrémní... Jen pro příklad... Holka utíká před vrahem, schová se pod kulatý stůl, který má v průměru asi tak dva metry, není zakryt žádným ubrusem, ničím a vrah ji nevidí... Holčina ví, ze které strany vrah přiběhne, ale přesto celou dobu upírá vyděšený pohled na druhou stranu... Vrcholem pak je, že vrah začne do stolu bodat mačetou ve snaze holku trefit, místo toho, aby stůl jednoduše odkopl a rozsekal ji... No budiž... Druhá věc, která mě srala je ještě horší... Chápu, že například v akčních filmech někoho desetkrát kopnou do ksichtu okovanou botou, frajer se otřepe a jedeme dál, to k takovému filmu patří, ale aby v hororu vrah holce rozřízl ruku mačetou až na kost, nebo klučinovi přibodl ruku ke stolu vývrtkou a oni bolestí ani nevzdechli, to už je opravdu moc... Proto nemohu film hodnotit lépe a přiznám se, že jsem kvůli tomu chvíli uvažoval i o odpadu... Ale abych to ukončil... Last Caress není i přes mé výtky úplně špatný film, jde vidět, že nějaký talent ve tvůrcích dříme, ale pro příště by to chtělo trochu více peněz, lepší scénář a hlavně se vyvarovat opravdu velkých logických kopanců... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to amatérsky film, kde solídny príbeh nečakajte. Postavy sa chovali neskutočne tupo a celí scenár je rýdzo ošlahaný od vetra, lebo spracovanie bolo strašne mizerné. Hudba bola vynikajúca a gore efekty tiež potešili a to sú jediné faktory na pochválenie, ináč blbinka pre nenáročných divákov. A najlepšie je na tom to, že pri písaní tohoto komentáru si na film spomínam len letmo, sám rozum pochopil, že tento brak nemá cenu dlho držať v hlave. ()

Reklama

Reklama