Reklama

Reklama

Eega

  • Indie Naan Ee (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo ho sok v láske chladnokrvne zavraždí, vracia sa mladík Nani späť na svet ako reinkarnácia muchy. Jeho cieľom je uskutočniť krvavú pomstu. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milostná romance sklouzávající k cukrkandlu se změní v momentě, kdy je Nani zavražděn a vrací se zpět v podobě mouchy. Zrození - voda - křídla - podrážka boty - bublifuk - tenisový míček - jablko - vrabec a přistání v nápoji s kostkami ledu a lístky meduňky připomene populární Mrňousky. Akce od té chvíle střídá akci a Nani má jen jeden cíl - zabít svého vraha. V tom mu pomáhá půvabná Bindhu, do níž se zamiloval a kvůli níž zemřel. Skvělá scéna v páře, křižovatka připomene vtip P. Kantorka a během havárie auta je cítit každé zrnko písku. Vrah Sudeep pozná, že zničit mouchu není jen tak. A zdá se, že ani černá magie nepomůže. Vtipné, skvělá hudba i kamera a závěr vskutku bombastický. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se pobavil. S Indickou tvorbou, potažmo celým Bollywoodem, teprve pozvolna začínám, ale rozhodně nehodlám končit. Docela mi vyhovuje to audiovizuální pojetí a jednoduchost, což mi vždy dokáže zvednout náladu. Pravdou je, že se dost nešetří stopáží a najít film pod dvě hodiny je trošku test zručnosti. I Eega tak ze začátku trochu zaostává a rozjíždí se pomalu, ale po těch zhruba 20 minutách kdy přijde na scénu okřídlená potvora, začne smršť invenčních nápadů a neskutečně gradující mučení svého protivníka. Výborně! 85% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní nápad – pomsta mouchy na člověku. Chvilkama horor (útočící ptáci posedlí zlým kouzlem), chvilkama legrace (muší posilovna), ale vždycky zábava. Když ve staré bajce myška pomohla lvovi, dalo se předvídat, že i myš může být někdy užitečná obrovitánské kočce. Ale jak může obyčejná nejedovatá moucha postupně dohnat k šílenství a likvidovat lidského protivníka, tak to vytrysklo z autorské fantazie, před kterou já jen smekám. Muší pomsta byla rafinovaná a stupňovaná. I když jí často šla náhoda hodně naproti a elektřina i elektrické spotřebiče jí snad přímo fandily. Nevadí, na to jak byla muška zábavná, si tuhle pomoc neživých předmětů zasloužila. Výtvarně skvělé a hravé. /2. 8. 2017/ ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Sám tomu neverím, ale skoro som tomu naparil fullku! Je to čosi neskutočné... Akčné, romantické, vtipné, dojímavé, napínavé. Hlavná dievčinka nádherná, padouch super zlý (s mega temným hlasom!). Na to, že je to (v skratke) o mladíkovi, ktorý ľúbi dievča, je zavraždený mocným a vplyvným sokom, reinkarnovaný do muchy s jasným cieľom zničiť soka (ehm...) je to nadupane akčné, to je najväčší plus. Po tej komickej stránke to napriek zjavnej snahe až tak nefunguje. Každopádne to radím hádam aj do top 5 najväčších filmových úletov. Stavím sa s Vami o čo chcete, že v najbližších rokoch v Amerike vznikne film podozrivo podobný tomuto. A ja sa na to teším! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bollywood v té nejzábavnější podobě. Něco podobného tady nebylo k vidění léta a dlouho zase nebude. Pro diváka, nezasvěceného do fenoménu Bollywoodu, může být první čtvrtina filmu poněkud otravná, se všemi těmi přepjatými hereckými výstupy a otravnou indickou disco odrhovačkou, doprovázející milostné tokání hlavního hrdiny, ale potom…Potom, po reinkarnaci hlavní postavy do mouchy, přichází ke slovu neskutečný gejzír invence a nápadů, stmelené v jednotící motiv pomsty jedné mouchy zavilému záporákovi za zabití a pokus přebalit holku. Nechybí muší posilování ala Rocky, mini brejličky, maska a železné rukavičky, stejně jako různé vynalézavé způsoby, jak někomu může maximálně znepříjemnit život několikacentimetrový tvoreček, to vše ve jménu krvavé odplaty. A hlavně – s přibývající stopáží vám už ani nepřijde uhozená synopse „moucha se mstí zloduchovi a jeho kumpánům za smrt a svoji holku“, naopak vám její postavička začne být, i navzdory digitálním pixelům, velmi sympatická. Bodík navíc dávám za skvěle gradující finále.__PS: Viděno s anglickými titulkami. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Režisér SS Rajamouli řekl, že myšlenku na takovýto příběh mu vnuknul jeho otec již v roce 1998. V té době však počítačová grafika nebyla tak rozvinutá, a tak se rozhodl s natáčením počkat. (Terva)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film měl v Indii premiéru na Filmovém festivalu v Chennai 2012 a v Evropě na Filmovém festivalu v Cannes 2013. (Terva)

Reklama

Reklama