Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

italka63 

všechny recenze uživatele

Kevin je stále ten charismatický muž, který stárne s grácií a moc ráda jsem s ním opět viděla slušný film. Sálalo z něj palčivé slunce, bída, dřina, problémy, ale on to dal. Jako učitel, trenér přespolního běhu v zapadlém městečku, kde kopec musíte hledat, a když ho nemáte, musíte si ho naimprovizovat na haldách plachtami zakrytých mandlí, které třeba zrovna vaše rodina v potu tváře sklízí. Neboť tyhle děti, co se daly na běh, jsou všechno synové mexických imigrantů, kterým je souzeno dřít jako táta a zbytek rodiny. Dřou, ale drží spolu...film o všech možných aspektech lidského života a hlavně o běhu. Protože když něco děláte s odhodláním a láskou, může vám to změnit celý život. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sportovní linie slouží spíše jako zastřešující prostředek pro nahlížení na hispánskou sociální část, o které je to především. V důsledku toho tedy až tak nevadí, že se jede dle zajetých kolejí "kterak si rázný necita našel cestu skrze předsudky k problémovým jim a přes počáteční zádrhely i prohry nakonec společně z pozice podceňovaných outsiderů přinesli radost všem". Zároveň však platí, že se celkem obstojně daří vyhýbat se žánrovým klišé a když již na ně přeci jen dojde, tak se s nimi pracuje vkusně. Čili jako sociálně-sportovně-pohádkové drama "poznáváme jiná etnikum a na konci nám srdce jihnou nad tím co dokázali" více než obstojné a nic před čím byste museli brát nohy na ramena. A ještě je tu eso v rukávu; kamera Adama Arkapawa, který opět zas a znovu prokazuje, že je schopen cokoli bez ohledu na formát, kvality či žánr povýšit o úroveň výše. A platí to i zde, protože co on dělá s kalifornskou vyprahlou krajinou, západy slunce, nočními scénami i ladnými siluetami běžců, a to vše aniž by sklouzl ke kýči, to nezbývá než se jen kochat. ()

Reklama

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Schematický športový doják z dielne najväčšieho filmového molocha na svete, ktorý nie je úplne prvoplánový? Stalo sa. Na Disney príjemne nekorektne realisticky zobrazená odvrátená stránka amerického sna. K tomu sympatický Costner, pachuť "podľa skutočnej udalosti" a overený cit pre funkčné veľkoplátnové emócie pani režisérky. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, moralisticky nepřehnaný film! Jak mě normálně zhlédnuté filmy v poslední době neberou, tadyto mě chytilo už od začátku. A sportovní téma vůbec nevadilo - ba naopak. Kolik filmů je o běhu? (Mimo běh Forresta Gumpa, samozřejmě.) Citlivě, až dojemně podáno. Už od okamžiku, kdy se kouč sám snažil pochopit život svých svěřenců tím, že se do něj byť jen dočasně zainteresoval. Velmi hezky vyobrazen život chudé, latinskoamerické komunity v kontrastu s rčením „když se chce, tak to jde.“ Odcházel jsem od filmu na pokraji řevu. 95% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No...hoši v teplákovke na konci filmu vypadali skôr ako mexickí break danceri, než bežci...Ale kto má rád bodyguarda, behanie po kopcoch, horúce slnečné počasie, makačku na kapustovom poli hned' od samého rána, burritos a štipľavé prdy po fazuliach, ten si príde určito na svoje. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama