Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová byla zkrátka a dobře nejlepší. A hlavně jí to ohromně slušelo s Oldřichem Novým, který tu opět odvádí kus záslužné práce. K tomu připočtěme jeho výstupy spolu s trojicí Pivec-Pešek-Novotný ("Ještě něco?" "Ne, já jen chtěl vidět jaké budete dělat obličeje.") a neskutečnou plejádu hvězd ve vedlejších rolích a není co řešit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších válečných komedií, která se po právu řadí k dalším skvělým filmům 40. let (Eva tropí hlouposti, Dívka v modrém, Kristián, apod.) je opět postavena na mnoha záměnách, nedorozumění a především kouzlu páru Nový – Gollová. Ti jsou neodolatelní a jejich společné scény, ve kterých přeci jen tentokrát více dominuje Nový, jsou nádhernou ukázkou lidské srdečnosti a slušnosti. Film doprovází geniální píseň Slunečnice v několika scénách a zcela zaslouženě zlidověla, protože je opravdu výborná. Jen je velká škoda (ostatně jako u většiny těchto filmů) poněkud useknutého konce. V posledních scénách se dalo ještě rozehrát slušné divadlo při rozplétání oněch nedorozumění, ale budiž – film je zlatým fondem naší kinematografie a já jej rád hodnotím pěti hvězdičkami. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film s roztomilou Natašou Gollovou a Oldřichem Novým a samozřejmě Adinou Mandlovou. Zamotaný příběh dědičky hotelu, která se domnívá, že zdědila lukrativní hotel. Když zjistí svůj omyl, že zdědila starou zanedbanou barabiznu, která má shodou okolností stejný název, rozhodne se, že provoz hotelu obnoví stůj co stůj. A od toho nedorozumění se odvíjí celá bláznivá komedie. Pro chladné zimní večery a pobavení doporučuji. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Miluji, Nataška předvádí tak skvělou a nebojácnou a emancipovanou ženskou (aniž by to v té době bylo zvykem). Její původní oblečení s tím kohoutím pérem a levnou vypelichanou kožešinou mne vždycky dojme, stejně jako proměna z myšky v motýla, když si navlékne nadýchané šaty. Nový nepotřebuje komentář a roztomilý je Ladislav Pešek. Mám ráda prostředí – filmové – barů a orchestr R.A.Dvorského. jediným kazem filmu je Inka Zemánková se Slunečnicí, ale kvůli tomu * nevezmu. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Moc milý film, u jehož sledování se cítím tak dobře... Jakoby mě ovanul ten pravý duch První republiky... Roztomilá zápletka, kvalitiní herecké obsazení, výborná trojice Pešek-Novotný-Pivec, příjemná zimní atmosféra, ... Možná jen až moc přeslazený vztah Zuzanky a Ivana. Jinak ale jeden ze skvostů naší filmové tvorby. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Antonín Novotný (František Sojka) se v tomto snímku objevil před kamerou naposledy. Po válce nastoupil kariéru úspěšného chemika. (Kulmon)
  • Film byl poprvé uveden 31. 7. 1941 na Filmových žních ve Zlíně, kde také získal cenu města Zlín. (ČSFD)
  • Na miestach natáčania luxusného hotelu Modrá hviezda dnes sídli Magistrát hlavného mesta Prahy - Odbor sociálnej starostlivosti a zdravotníctva. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama