Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (213)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný, málo známy komediálny počin, ale za Kristiánom mierne zaostáva. Prvá polovica skvelá, samé nečakané obraty, ale v druhej je to trochu zabité groteskovým vyznením, samoúčelnými pádmi na ľade a slabým vývojom príbehu. –––– Co jste to provedl? – To já ne, to tatínek. –––– Zuzanko, nedovolím Vám zešedivět beze mě. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem dáma, já jsem děvče!" Nataša Gollová je v této komedii snad nejsympatičtější dívkou pod sluncem :-) No a Oldřich Nový pro změnu hraje svou nejromantičtější roli, kam se hrabe Kristián :-) Ano, toto je jedna z nejkrásnějších starých černobílých komedií, která nebyla ani poznamenána válečnými časy... ()

Reklama

fraktal 

všechny recenze uživatele

Úžasná hra se slovy a dvojsmysly. Pro mne velké překvapení, neb nejsem obvykle milcem filmů dříve narozených (a ostaně ani komedií, tím méně těch romantických - a jméno Oldřich Nový mne spíše odpuzuje). Přesto přesevšechno mne Modrá hvězda chytla a nebýt slabšího konce, neváhal bych ani s pěti (modrými) hvězdami. ()

Granade 

všechny recenze uživatele

Je málo černobílých filmů, který mám rád, ale zrovna tento, ne jenže ho mám rád jako černobílý film pro pamětníky, ale patří do mé top 10. Nataša Gollová a Oldřich Nový jsou skvělá dvojka. Akorát ten song Slunečnice mi lezl na nervy, já bych to osvěžil troškou diska :D. Chtěl by jsem žít v tak pohodovém světě ve kterém se odehrává právě Hotel Modrá hvězda a další tyto povedené snímky... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aby som neurazil tú armádu nostalgikov nachádzajúcu potešenie pri sledovaní prvorepublikových a protektorátnych filmov ponechávam pôvodné hodnotenie a opätovne vyjadrujem ľútosť nad tým, že v ČSFD nie je zavedené desaťbodové hodnotenie. Komentovať nie je čo, film sa ničím nevymyká z filmovej produkcie tej doby. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • V roce 2021 byl film digitálně restaurován za spolupráce Národního filmového archivu a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary ve studiích Universal Production Partners a Soundsquare v Praze. (me116)
  • Scenárista Václav Wasserman predkladal svoj scenár, ktorý sa vtedy volal iba "Modrá hvězda", na posúdenie Vladislavi Vančurovi, ktorý bol od konca 30. rokov až do konca protektorátu lektor nových filmových projektov a scenárov. Jeho posudok znel: "Texty filmu skôr pripomínajú texty operetné a nedbajú príliš občianskej logiky." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama