Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (395)

plakát

Otázky pro papeže (2023) 

Velmi zajímavě zpracovaný dokument, který na pásmu otázek od skupinky mladých , ukazuje, že pokud současná církev nemá co světu říci, osoba a autorita Františka jistě ano. Papež si zde nebere servítky a nejenže citlivě a respektujícím způsobem naslouchá, ale zároveň se i velmi opírá do své vlastní organizace a vyjadřuje na církev nebývale ostré výroky vůči kněžstvu. Jeho názory a postoje, stejně jako emoce a reálné problémy, které mu lidé přináší, jsou minimálně k zamyšlení.

plakát

Ragnarök – Konec světa (2020) (seriál) 

Tak po shlédnutí posledního dílu třetí série zvedám hodnocení k maximu: Norové se zde fakt vytáhli a předvedli neuvěřitelně evropské kino (tedy civilní, dovnitř orientované drama zaměřené na emoční náboj postav). Celý dramatický oblouk včetně "vedlejších" postav i exteriérů je pošušňáníčkem ze zcela jiné planety než je klasický Hollywood!

plakát

Ragnarök – Konec světa - Můj milášek (2023) (epizoda) 

@cerdax2: jestli sportovní malorážka je to, čeho se zde chytáme, tak asi jedu úplně jinou dějovou linku. Záměr zde vidím právě v posunu banálních, běžných situací do magického světa hrdinů, které jim umožňují zažít si svá témata a skrze epický oblouk dospět k nějakému tomu coming-of-age aha momentu.

plakát

Ragnarök – Konec světa - Ragnarok (2023) (epizoda) 

Krásnej a typicky severskej twist na konec - Norové skutečně nezklamali a celý seriál překrásně ukotvili mezi ty nezapomenutelný seriály. Čistě na základě týhle poslední kapky měním hodnocení celé série z **** na plných *****... I přestože se mi v průběhu dalších sérií příběh dál ztrácel, teď tam ten smysl naprosto vidím!

plakát

Fanfik (2023) 

Komorně, civilně (evropsky) zpracovaný psychologický román modernity. Anebo klasický comming of age americký teen doják v důvěrně známých kulisách. Můžete si vybrat. "Transgender téma je vlastně nudné, jde přece jen o nálepky a koho dneska zajímají škatulky, nás ne!" Viděno na Netflixu.

plakát

Vzkaz na zdi záchodků (2020) 

Slušný film: slušné téma, slušně zahrané a klasicky kvalitní zpracování. Škoda jen toho závěru - klasický Hollywood, pěkně všechno omašličkovat a hlavně nezanechat v divákovi nějakou pachuť či dokonce pocit křivdy nebo napětí! Viděno na HBO max

plakát

JJ+E (2021) 

Typický Netflix: kvalitně natočené, s přesvědčivými výkony a aktuálně angažované, sociální drama. Ač zde není nic překvapivého či naprosto odrovnávajícího a jde o běžný remake klasického coming-of-age příběhu z (i pro nás) lehce exotického prostředí. svým zpracováním zaujme a zvládne myslím i druhé shlédnutí - tedy za mne solidních 80%. Melancholie: 90%, Romance: 70%, Drama 50%, Akce: 30%, Napětí: 20%, Humor 5%

plakát

Wildflower (2016) 

Chloe, samotářské studentce umění se postupně vrací trauma z dětství. Film o hledání víry v sebe sama, blízké i Boha na pozadí rozkrývání zločinů dávno pohřbených v zapomnění. Poměrně prvoplánovité s hudebním překryvem tlačícím dojetí naplno ale díky pomalejšímu tempu i civilní kameře mne příběh neztratil a překousl jsem nakonec i klasickou hollywoodskou pointu...

plakát

Duck Butter (2018) 

Upřímné, indie, otevřené, civilní, bez "(jasného) konce" , respektive s (reálným) koncem. Vyprávění o tom, že nejsme OK, dokonalí a upřímní, zato při hledání a opravdové snaze se postupně a bolestivě nacházíme stále více. Hledáme někoho, kdo by nás miloval, ale potřebujeme se srovnat hlavně sami se sebou a přijmout i to, zač se stydíme.