Reklama

Reklama

Titanic: zrození legendy

(TV film)
  • Velká Británie Titanic: Birth of a Legend
všechny plakáty

Obsahy(1)

Podrobně se seznámíte s příběhem Titaniku, od snu po konstrukční návrhy až po neštěstí, a vyslechnete si neznámé příběhy mužů, kteří loď navrhli a zkonstruovali. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Popinodan 

všechny recenze uživatele

O Titaniku toho bylo načeno už spoustu. Tento napůl hraný dokument dává Titaniku zcela nový rozměr. Co předcházelo prvnímu vyplutí od samého počátku. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se s Titanicem seznamují, ideální film, proti kterému nebudou mít co namítat. Avšak pro ty, co již o Titanicu něco ví a mají jeho historii prostudovanou, dá tento dokument - když už ne novinky o samotné lodi - náhled do společenského uskupení a vztahů ve společnosti, která Titanic postavila. V tomto bodě vidím největší úspěch tohoto hraného snímku. Naopak musím vytknout několik zcela scestných pasáží (jako například některá jednání určitých dobových postav), které skutečnost obrací minimálně o čtyřicet pět stupňů jinam (a opomíjení některých podstatných faktů). Ale i přes tuto skutečnost tento dokument chválím a hlavně kvůli zmíněnému kladu ho doporučuji všem milovníkům Titanicu. 75% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento snímek beru jako dokument / tv film. Myslím si, že o Titanicu vím hodně, viděla jsem plno různorodých dokumentů i filmů a tenhle byl velice obsáhlý, i když byl jeden z nejkratších :) Je to zajímavě doplněno mnoho dobovými fotografiemi a příjemné vyprávění při hraném dějství, kterého se nám také dostane, bylo velice naučné a doplňovalo informace. Opět vidíme prostředí budování Titanicu hlavně z pohledu lidí, kteří byli "nejníže v této lodi a člověk se zde dozvěděl plno dalších informacích, které nejsou jen tak dostupné a moc se o nich na veřejnosti nemluví. Bylo to dojemné, silné, poučné a hlavně také ukázkové v tom, jací lidé v tehdejší době bojovali za ostatní, aby si zachránili životy na úkor jejich... ()

Reklama

Reklama