Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (102)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepovedená parodie na parodii. Přesně takto trefně by se dal shrnout snímek Overdrive, na kterém je z každého záběru cítit velmi silná inspirace brakovou telenovelou pro nedomrlé pubescenty "Fast and The Furious". Sice se na to chvílemi dobře kouká, což platí zejména u záběrů na překrásná auta s ještě krásnějšími ženami, nicméně ani toto "laciné" pozlátko nedokáže zakrýt fakt, že scénář, dialogy a CGi byly ušity velmi "horkou jehlou". Nic z výše zmíněných totiž pořádně nefunguje, přičemž při jednom velmi špatném CGI (zkáza Porsche), máte pocit, že sledujete extrémně podprůměrný díl "Knight Ridera". Opravdu se Scottu Eastwoodovi divím, že kývl na účast v něčem takovém. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem si sliboval nástupce zprasené série o dávno již (ne)rychlém a už jen zběsilém Vinu Dieselovi. Bohužel stačilo pár minut a já pochopil, že to tak nebude. Odhadoval jsme to na komedii (ti dva jsou taková telata, že snad ani tu zlodějinu nemůžou myslet vážně) a pak najednou se prezentují jako "špička v oboru"... Ha! Parodie! A v podobném duchu se pokračuje. WTF momenty střídají LOL momenty (jsem dnes tak děsně in až mě z toho rozbolela hlava) a jediné co je opravdu fajn jsou hezká auta, slušně natočené honičky a... no to je vlastně všechno. Trikově k smíchu, postavy bohužel taky (A já Eastwoodovi juniorovi tak fandil) a děj je naprostá tragedie. Takže zase nic... ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že Overdrive svými třemi * nadhodnocuji, ale jednou za čas se prostě setkám s filmem, u kterého sice vím, že ve většině ohledech nepatří zrovna mezi ty nejkvalitnější podívané, ve mně osobně nicméně i tak vyvolá pocit velmi příjemné lehkosti, nenáročnosti a zábavnosti, a to se mi stalo právě v tomto případě. Říkám si totiž, proč za každou cenu kritizovat a shazovat něco, co sice není úplně na nejvyšší úrovni, ale své zásadní poslání plní na výbornou, a to kvalitně pobavit. Extrémní rychlost je tudíž opravdu svižná jízda, která se navíc nemusí stydět ani za svou zápletku, jenž má spád, pár solidních zvratů, atmosféru, a nenudící a výrazné postavy, obsazené mladými, atraktivními herci, na čele se Scottem Eastwoodem, kterému přicházím čím dál víc na chuť a minimálně v mých očích svému tatíkovi Clintovi zatím ostudu v branži rozhodně nedělá. Příznivci automobilů zde pak navíc jistě prožijí nejeden orgasmus, a to i díky velice zdařile zpracované akci, odehrávající se též právě převážně na čtyřech kolech. Celé to pojetí je pak takové lehké, veselé, barevné, snažící se být neustále cool, a nutno podotknout, že se mu to i úspěšně daří, a tak mi nedělalo ani vůbec žádný problém, že je to i plné klišé, naivity a v mnoha scénách i nesoudnosti, pokud ale divák prostě hodí logiku za záda, odměnou mu bude opravdu funkční, povedená jízda. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Fejk. Náhražka. Béčko. Sekundant. Sterilita... a další slova významově ne nepodobná těmto se mi vynořují v mysli těsně po skončení této jaloviny. Jednoduše je to krabicák, neříkám, že série Rychle a zběsile je nějaký Bolgheri za 4K, ale má to asi všechno, co od akčního filmu o rychlejch autech čekám. Tohle hnije zaživa. Za pozornost stojí vlastně jenom ta sestavička... kár... jasně, že né herců, protože ti nehrají, ti jen přišmrdávají holému scénáři a pronáší odpudivě prázdné a klišovité věty. Mám to odškrtnutý a už se k tomu nikdy nemusím vracet, slabé dvě hvězdičky, z nichž jedna pomalu vyhasíná... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takéto po Need for Speed pokúrované s Dannyho parťákmi. Ale NFS so starými autami, nie aktuálnymi športiakmi. Neviem, ale mladého Eastwoooda môžem čím ďalej tým viac. Nie je to dlhé, možno by som bral trochu viac akcie, ale inak je to fajn. Krásne autá, zamotaný a nepredvídateľný dej, dobré obsadenie a európska kamera. Dajú sa tu nájsť pozitíva, tak vám poviem. 4 z 5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V partě kolem bratrů Fosterových se vyskytují auta jako Porsche 911 GT3, Nissan GT-R, Honda Civic Type R, Renault Mégane RS, Ford Focus RS nebo Mini John Cooper Works. (FIAT 500)

Reklama

Reklama