Reklama

Reklama

Richter : The Enigma

(TV film)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Francie, 1998, 158 min

Obsahy(1)

Dokumentární film o světoznámém ruském pianistovi Svjatoslavu Richterovi (1915-1997). Osou dokumentu je Richterovo autentické vyprávění o vlastním osobním, ale zejména profesním životě, které je prokládáno hudebními ukázkami z jeho koncertních vystoupení a zkoušek. Ve snímku se objevuje také řada dalších významných hudebních osobností jako např. David Oistrach, Mstislav Rostropovič, Glenn Gould a další. (Jincom)

(více)

Recenze (3)

eqmatters 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument, určený spíše pro diváka obeznámeného alespoň zběžně s Richterovými nahrávkami a životem. Geniální pianista chronologicky mluví o svém životě, přičemž vidíme spoustu archivních záběrů dokreslujících tehdejší dobu či fragmenty vystoupení. Za obrovský klad považuji, že se tvůrci dokázali vyvarovat byť i sebemenší bulvárnosti. Skoro tři hodiny uběhnou jako nic, i tak ale zůstane mnoho věcí pouze naznačeno. Dá se dohledat na YouTube. ()

Jondik 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který nás provází životem jednoho z nejlepších klavíristů historie, životem Sviatoslava Richtera. Slova vynikajícího interpreta mnoha díl světoznámých skladatelů střídají dobové záběry a nahrávky. Dílo často až dojímá, doporučuji ho však jen lidem aspoň trochu přes klasickou muziku. Lepší památku tento mistr dostat zkrátka nemohl. ()

Reklama

Reklama