Reklama

Reklama

Richter : The Enigma

(TV film)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Francie, 1998, 158 min

Obsahy(1)

Dokumentární film o světoznámém ruském pianistovi Svjatoslavu Richterovi (1915-1997). Osou dokumentu je Richterovo autentické vyprávění o vlastním osobním, ale zejména profesním životě, které je prokládáno hudebními ukázkami z jeho koncertních vystoupení a zkoušek. Ve snímku se objevuje také řada dalších významných hudebních osobností jako např. David Oistrach, Mstislav Rostropovič, Glenn Gould a další. (Jincom)

(více)

Recenze (3)

Jondik 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který nás provází životem jednoho z nejlepších klavíristů historie, životem Sviatoslava Richtera. Slova vynikajícího interpreta mnoha díl světoznámých skladatelů střídají dobové záběry a nahrávky. Dílo často až dojímá, doporučuji ho však jen lidem aspoň trochu přes klasickou muziku. Lepší památku tento mistr dostat zkrátka nemohl. ()

eqmatters 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument, určený spíše pro diváka obeznámeného alespoň zběžně s Richterovými nahrávkami a životem. Geniální pianista chronologicky mluví o svém životě, přičemž vidíme spoustu archivních záběrů dokreslujících tehdejší dobu či fragmenty vystoupení. Za obrovský klad považuji, že se tvůrci dokázali vyvarovat byť i sebemenší bulvárnosti. Skoro tři hodiny uběhnou jako nic, i tak ale zůstane mnoho věcí pouze naznačeno. Dá se dohledat na YouTube. ()

Reklama

Reklama