Reklama

Reklama

Příběh hacktivistů

(festivalový název)
  • USA We Are Legion: The Story of the Hacktivists (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o práci a presvedčení "hacktivistov" známych pod menom Anonymous. (Chochi)

Recenze (18)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Zabavna a svizna agitka. OMG, Anonymous is gonna go to war with scientology, this should be really interesting. Especially, cause it's 2 weird-ass groups. I mean, I've been an anon for a long time. I know Anonymous is really strange. They're weird and the stuff we like is weird and it's really not mainstream at all. Now you have scientology, also really weird, a lot of crazy shit goes down. Anybody on the outside, who's seen this, is going: "Let's watch these two retards fight." ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Velice podařený dokument nejen o vzniku a působení Anonymous na Internetu a jejich vliv na celé společenské dění. V dokumentu se ani tak neřeší technická stránka věci, jako spíš o co jde v hacktivismu a kdo jsou lidé co se v tom angažují a o co jim jde. Zpracování je působivé, hlavně vystoupení přímo členů Anonymous je velkým přínosem. Rozhodně doporučuji všem, co třeba jen náznakem kdy slyšeli o WikiLeaks, Anonymous, 4chan, trolling nebo meme. To vše spolu souvisí a tento dokument zajímavou formou ukazuje jak. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Informačně poněkud chudý dokument. Teda - pokud pokud jste newfag, který nikdy neslyšel o 4chanu, tak se asi dozvíte ledacos nového. Ale jestli jste pravověrnej /b/tard, tak tady budete hodinu a půl marnit svůj čas, kterej jste mohli věnovat mnohem hodnotnější zábavě :D Dokument je VELMI jednostranný (byť v něm vystupuje Aaron Barr, člověk který se chtěl postavit WikiLeaks a Anoni ho za to slušně zdiskreditovali), a také dost oslavný. Jeho poselství je v tomto ohledu jasné - "hackeři" kteří se podíleli na organizovaném shazování některých stránek jako je PayPal či MasterCard, jsou v podstatě hrdinové, kteří si stojí za svým morálně správným rozhodnutím. Dokument se snaží seč může, aby vás přesvědčil o tom, že DDoS útoky jsou regulérní a oprávněnou formou (internetového) protestu. Tečka. O tom to celé je. Pak v druhém plánu je to také o tom, jakým způsobem Anoni napadali stránky scientologů a pomáhali arabskému jaru, a ve třetím plánu je to o skupince LulzSec, která působila podobně jako Anonymous, ale své útoky prováděla bez jakéhokoliv etického základu - just for the lulz. Film končí záběry na jednotlivé protesty hnutí OCCUPY, ale naprosto opomíjí vysvětlit, jakou mají spojitost s Anonymous. ()

HankaVitova 

všechny recenze uživatele

Od dokumenárního filmu bych čekala něco jiného - víc nadhledu, objektivity. Celé to bylo jednostranné, tedy člověk po zhlédnutí filmu víceméně musí sympatizovat s "hacktivisty" (Anonymouse). Prostor pro vyjádření druhé strany chyběl. Nic to ale nemění na tom, že se na to koukalo dobře a že se u toho člověk často i upřímně zasmál. ()

de-andre 

všechny recenze uživatele

Povedená dramaturgie, dobře sestříhané, ani na chvíli nenudí a divákovi přináší pohled na věc Anonymous, zároveň přináší spoustu otázek k diskusi. Nicméně zobrazení je příliš jednostranné, nenabízí pohled zvenčí, vyjádření druhé strany. Skupina hacktivistů má za sebou krátkou historii, bude zajímavé vývoj "neorganizované organizace" i vývoj internetových protestů nadále sledovat. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama