Reklama

Reklama

Divoká stvoření jižních krajin

  • USA Beasts of the Southern Wild (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V zapomenuté, ale svérázné komunitě, která sídlí v bažinatém kraji u mrtvého ramene řeky, odděleném od zbytku světa rozsáhlou ochrannou hrází, žije šestiletá Hushpuppy. Maminku už dávno nemá a její milovaný otec Wink je divoch, který je neustále mimo domov, a tak je osamělá Hushpuppy odkázaná na společnost polodivé zvěře. Vnímá přírodu jako křehké spletivo živoucích, dýchajících věcí, v němž celý vesmír závisí na tom, aby do sebe všechno dokonale zapadalo. A když se po bouři zvedne stoletá voda a obklopí jejich město a tatínek naráz onemocní a divoká prehistorická zvířata obživnou a vylezou ze svých zamrzlých hrobů, Hushpuppy zjistí, že přirozený řád všeho, co jí bylo nadevše drahé, se začíná rozpadat. Malá hrdinka se zoufale snaží dát svůj svět zase do pořádku, aby zachránila svého nemocného otce i potápějící se vesnici, nejtěžším úkolem pro ni ovšem bude vůbec přežít nezastavitelnou katastrofu ohromných rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (315)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale hovno, tady se operuje s tím jak je to drsnej příběh a střet "altenativního" způsobu života s tím naším "vyspělím" a jak je to užasnej a reálnej a tak dále, ale ono vůbec ne. Reálnej ?? Tak vy tady kritizujete komerční bláznivinu typu Die hard 4, že tam Brucík rajtuje na tryskáči, přitom je jasný že ten film je dělanej pro zábavu a tady na zcela vážně míněnej film máte jako jinej metr ? Proč ? Protože je festivalovej a nezávislej ? To přece není normální aby barabizna, kterou by zboural Messi fotbalovou merunou, přežila hurikán a dva obyvatelé si pak v klidu vylezli na střechu. Nebo že do "sběrnýho" tábora přijede autobus kam tatík narve děti, když je evidentní že utíkaj ? Co je to za kravinu ? A nebo on je tam na kapačkách a na vozejku a ve druhý scéně tam běhá po parkovišti jak Šeberle na olympiádě. A to vám není blbý tady odsuzovat jak jim cpeme náš způsob života a přehlížet fakt, že ta fotříkova dcerka nedostala ani možnost si vybrat v jakým světě chce žít. Ze ji fotřík dost kreténský způsobem vštěpoval že právě jejich způsob života je ten nej? A chtěl bych vidět ten porod tam v těch podmínkách ? Jako fajn naše vyspělá civilizace stojí za hovno, ale já myslel že tohle bude konfrontace nás s přírodními národy a ne takhle jednostranně a naprosto trapně a podprahově vyprávěná fraška. Dvě plus beru, film může vyvolávat diskuzi ohledně způsobů života a herecký výkony, ale zbytek, to fakt neberu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, dobré prostředí a i obsazení. Drama, nad kterým se divák zamyslí, jenže mě osobně nechytilo za srdíčko, tak jak by mělo. Civilizovaní lidé jim nabízejí lepší život, jenže pro ně je nejhezčí život právě v divočině. Upřímně se takovým lidem nedivím, protože co by je hezkého čekalo? I když nemají co jíst, tak si něco uloví, neznají techniku, tím pádem jim nechybí a žijí si život, který je pro ně krásný. Za to lidé, kteří žijí civilizovaný život musí makat na to, aby se uživili a pořád si na něco stěžují. Co je nakonec lepší? Vše stojí za zamyšlení a já mám jasno.. 6/10 = 69% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Sice je svou látkou asi předurčený k tomu, aby ho vidělo málo lidí a aby i je rozděloval na dva fanouškovské tábory, ale filmařský kumšt a kvalita se mu rozhodně upřít nedá. Zeitlin se vypravil na velmi nesnadnou misi a pokusil se propojit lehce apokalyptickou vidinu světa s dramatickým vztahem otce a dcery a několika regulérními fantastickými motivy, a ve výsledku to vypadá ještě zvláštněji, než to zní takhle napsané. Jenže zvláštní neznamená špatné a v minulosti už jsme se mohli několikrát přesvědčit, že i zdánlivě neskloubitelné žánry mohou vedle sebe existovat naprosto bez potíží- tedy alespoň tady to platí stoprocentně. Na prvním místě překvapivě nestojí kontrast mezi vyspělým a zaostalým světem, jak napovídá námět, a film v tomto směru zabíhá až moc daleko od reality, ale právě ta magická výprava a absurdní pohled na problematiku dnešní společnosti má něco do sebe. Nejen díky zajímavému skloubení skoro pohádkových námětů s aktuálním závažným námětem, ale především zásluhou výborným herců (Wallisová byla jedinečná!), krásně využitých efektů a přenádherného soundtracku, který by aspiroval na oscarovou nominaci asi více než mírně neucelený scénář. Škoda jen několika vyloženě nesmyslných momentů, které okamžitě praští do očí a poněkud shazují věrohodnost nastíněného světa. Jinak ale velmi podnětné dílo, které asi musí ještě trochu dozrát, než přijde jeho čas.. 80% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nevyhýbam sa nízkorozpočtovým, festivalovým filmom, no v tomto prípade ma neskonale irituje okatá snaha tvorcov nakrútiť čo najintelektuálnejšie vyznievajúcu artovku, ale pritom ju nakrútia takým nezmyselným spôsobom, že bežný divák sa unudí k smrti. Môže tento film niekomu niečo povedať? Čo scéna, to patetické monológy hlavnej hrdinky, nezaujímavé dejové línie a nepatrné ekologické záchvevy a náznaky ma nechali absolútne chladnou. Keď budem mať chuť posúdiť naše životné prostredie a zamýšľať sa nad vzájomnou prepojenosťou všetkých živých organizmov, pustím si dokument tomu zodpovedajúci. Od filmu však očakávam najmä príbeh, emocionálne silný, vypätý, odzbrojujúci, dejovo stabilný. A tie drobné fantasy prvky absurdnosť celej snímky len korunujú. Ako sa toto mohlo, preboha, dostať do zoznamu nominovaných filmov? Americká akadémia stráca súdnosť. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Močiarne prostredie a jeho ovzdušie sú krajne nezdravé, to vedeli už starí Rimania. Preto vlastne názov choroby malária znamená v preklade zlý vzduch. Ako nádych zlého vzduchu pôsobí aj tento film, pritom herecké výkony, hudba a vizuálna stránka sú absolútne bezchybné. V tomto prípade mi uniklo posolstvo, film akoby sa z veľkej časti točil okolo prípravy a konzumácie jedla (a to poriadne hnusného jedla). Ak sa jedná o Louisianu, tak potom dám prednosť druhej strane priehrady, kde aspoň znie starý dobrý džez a staré neprebudené názory. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Tvůrci prodali práva k filmu produkční společnosti Fox Searchlight Pictures za 2 miliony dolarů. (HellFire)
  • Většina herců pochází z okolí Louisianské zátoky, včetně hlavní herečky, Quvenzhané Wallis. (HellFire)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

Reklama

Reklama