Reklama

Reklama

Jako za starejch časů

  • USA Stand Up Guys (více)
Trailer 1

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když - nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

Dale 

všechny recenze uživatele

Traja dedkovia si zmyslia, že si ešte naposledy počas noci vyrazia z kopýtka. Vďaka skvelým hercom to nie je až taká nuda, ako by sa mohlo zdať v scenári, no ani žiadna sláva a už si len nostalgicky povzdychneme nad tým, čo dokázali títo herci za mlada (aj keď Arkinov herecký vrchol prišiel asi až v dôchodcovskom veku). Bol by to taký čistý priemer, nebyť toho nemožného záveru. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To není moc dobrej nápad, Vale !!" - "Možná, ale můj život je plnej takovejch nápadů !!" ;) Jako vždy excelentní Pacino, důstojně mu sekundující Arkin a Chris Walken, který si tu podle mě užívá svoji nejlepší roli od Mrtvé zóny.. Není to nářez, jen fantasticky zrežírovaná krimi s nádechem melancholie a žijícími hereckými legendami.. Mimochodem scéna v kostele je naprosto famózní !! ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Úvodní věta "vypadáš jako kus hovna" nastartovala parádní jízdu zkušených bardů, aniž by museli něco řešit, brát zbytečné ohledy. Naopak naplno si užívají každou společnou minutu, těch pár zbývajících vzácných chvil. Partička gerontů sází víc na konverzačku než akci, aby se si zachovali soudnost a úroveň, protože víc už zkrátka nemůžou nabídnout...čas ten otupí i ostrý břit...přesto pořád válí jak za starejch časů! Al Pacino má i po letech šmrnc mafiána a milý chlapecký úsměv zároveň, dítě v sobě nezapře ani on, ani neméně vynikající Christopher Walken. Příjemná pohodová místy vtipná záležitost. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Taková černá lehce melancholická komedie, která skvěle sedla k dnešnímu deštivému srpnovému dni. Na Pacina a jeho kumpány je radost se dívat. Dialogy super. Některé nápady jako vyloupení lékárny, šňupání prášků na hypertenzi, návštěvy bordelu atd. se fakt hodně povedly. A k tomu všemu ještě fajn hudba. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokud se budu bavit o legendě, tak mi to nemůže mít nikdo za zlé. Al Pacino legenda je, poněvadž má už pěkných pár hereckých let za sebou. Samozřejmě bych byl nejradši, kdyby nestárl, ale právě tady už působí jako opravdový dědeček. Oběma hercům role sedla a noc si užívají na plné pecky, jak za mlada. Divák se párkrát zasměje nad hláškami a nebo věcmi, které vyvedou. Časem se k nim přidá třetí děda (Alan Arkin), který to rozjede v luxusní káře. K závěru oba herci ukáží, že nejsou ještě tak staří. Chválím herecký výkon Al Pacina, i když nejlepší léta má už za sebou a skvěle ho doplňoval Christopher Walken, do toho pěkná příjemná hudba a máme z toho zábavnou krimi - komedii.. 7/10 = 77% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu 12. října 2012. (Ainy)
  • Kradené auto, ve kterém jezdí trojice kamarádů, je Dodge Challenger SRT-8. (Lumberjack)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama