Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Odsledovala jsem přibližně 50 minut a vypnula jsem to. Zápletka celého filmu mi nějak zůstávala ukrytá a jestli jsem to měla pochopit až ke konci filmu, tak jsem neměla trpělivost to vydržet. MCH, pro mě jediný důvod, proč jsem se na to vůbec dívala, tam skoro nebyl a zbytek hereckého obsazení bylo tragicky nesympatické (v čele s Dane DeHaanem, proč je v současnosti tak populární mi uniká). 2* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Zbav se svých miláčků jsem si možná sliboval něco víc, a proto jsem měl po zhlédnutí celkem rozporuplné pocity. Námět byl rozhodně poutavý a herecké výkony na slušné úrovni - přesto mě nechal snímek takřka po celou stopáž veskrz chladným a přišel mi ve výsledku jako průměrné životopisné drama, přiostřené zločinem. Vedle beatnické dějové linie mě zaujalo zobrazení vztahu Allena s matkou. Lepší tři hvězdičky! ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Tohle fanoušci Daniela Radcliffa asi těžko rozdýchávali, přitom jde o malý skutečný úsek historie. Až na některé úlety je to docela dobře zachycený a natočený film. Když už člověka na střední krmí literaturou ze všech koutů světa, dokáže si alespoň díky filmu představit, jaké začátky měli slavní autoři na Kolumbijské univerzitě po padesátých letech. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný kousek. Pro někoho rozhodně pobuřující a oplzlé, pro někoho zase geniální. Ginsberg, Kerouac a další byli prostě pojmy, které nikdy nezestárnou. A tenhle film se rozhodně povedl. Má to parádní atmosféru a je to přesně takové, jaké bych si přál, aby to bylo. John Krokidas odvedl skvělou práci, doufám, že bude pokračovat. Ale i přes zajímavý příběh má tento film jinou přednost a tou jsou naprosto famózní herecké výkony. Radcliffe, DeHaan a Foster předvádí své maximum a divák to musí ocenit! Samozřejmě, na 5* to ještě nemá, nicméně je to kousek, který bych každému doporučil, protože mi přijde, že nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužil. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Caleb Carr, syn Luciena Carra, zažaloval tvůrce snímku. A já se mu nedivím, je-li pravdivý příběh takový, jaký jej vypráví on, a v jaký i já osobně věřím, zachovala bych se stejně. Odpoutám-li se však od tohoto evidentního zkreslení skutečností a film budu soudit jako film samotný, nemohu dát méně jak 80%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme hraje David Cross Ginsbergovho otca Louisa. Vo filme I'm Not There (2007) si tento herec zahral samotného Allena Ginsberga. (Saraswati)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York. (Terva)

Reklama

Reklama