Reklama

Reklama

Zbav se svých miláčků

  • USA Kill Your Darlings (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud nevyprávěný příběh, který v roce 1944 na kolumbijské univerzitě svedl dohromady mladičkého Allena Ginsberga, Jacka Kerouaca a Williama Burroughse o vraždě, jež stála u zrodu generace bítníků. Daniel Radcliffe jako Allen Ginsberg, hvězda generace bítníků, v životopisném příběhu z doby básníkových studií na kolumbijské univerzitě. Píše se rok 1944 a mladičký Ginsberg sebou nechá coby student kolumbijské univerzity beznadějně vláčet okouzlujícím Lucienem Carrem. Kromě Carra se Ginsberg přátelí se začínajícími spisovateli Williamem S. Burroughsem a Jackem Kerouacem. Společně utvářejí takzvanou generaci bítníků. O poznání starší David Kammerer, nula bezhlavě obdivující skvělého Carra, zemře za nevysvětlitelných okolností. Policie z jeho vraždy kromě Carra podezřívá ještě Burroughse a Kerouaca, a tak se všichni ocitnou ve vazbě. Policejní vyšetřování zásadně ovlivní celoživotní tvorbu začínajících umělců. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (149)

Joges 

všechny recenze uživatele

Tohle fanoušci Daniela Radcliffa asi těžko rozdýchávali, přitom jde o malý skutečný úsek historie. Až na některé úlety je to docela dobře zachycený a natočený film. Když už člověka na střední krmí literaturou ze všech koutů světa, dokáže si alespoň díky filmu představit, jaké začátky měli slavní autoři na Kolumbijské univerzitě po padesátých letech. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsou mladí, chtějí žít naplno, touží po změně, v hlavě mají spoustu myšlenek, odmítají autority a nesnášejí instituce, testují vlastní hranice, ať už hulením, pitím nebo něčím ještě tvrdším... Překvapivě jsem v sobě našla dostatek pochopení a shovívavosti pro rozervanou, křehkou, strádající duši umělcovu, asi že mi taky kdysi bylo dvacet.. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Super obsadenie. Nemyslím tým, že viem, ako všetci beatnici aj s ich profesormi a rodičmi vyzerali, ale že sa na predvádzané charaktery herci hodili. Obsah mi však pripadal prvoplánový, aj keď ide o skutočný príbeh. Niektoré povrchné gestá by asi neuvítali osobnosti, podľa ktorých film vznikol. Odmietať formu stanovenú v literatúre a zároveň si túto rebéliu vizualizovať do jasne danej formy obyčajného vandalizmu si trochu protirečí. Kto vie, možno to bolo presne tak a ja vlastne nesúhlasím s ich hnutím. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tohle je rána vedle snad ve všech možných ohledech. Někteří beatnici (Ginsberg tedy určitě) byli sebestřední pozéři, rozhodně si ale nezasloužili, aby prapočátky celého hnutí zfilmoval hluboce podprůměrný režisér, který všechny klíčové postavy obsadí béčkovými a seriálovými herci (Ben Foster by měl za svůj výkon dostat kulku do hlavy - jako Burroughsova žena). Nefunguje tady vůbec nic - ani převyprávění biografií, ani ztvárnění halucinogenních prvků beatnické tvorby, všechno to vypadá jako levné televizní biodrama. Pokud máte rádi beatníky, ruce pryč. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Odsledovala jsem přibližně 50 minut a vypnula jsem to. Zápletka celého filmu mi nějak zůstávala ukrytá a jestli jsem to měla pochopit až ke konci filmu, tak jsem neměla trpělivost to vydržet. MCH, pro mě jediný důvod, proč jsem se na to vůbec dívala, tam skoro nebyl a zbytek hereckého obsazení bylo tragicky nesympatické (v čele s Dane DeHaanem, proč je v současnosti tak populární mi uniká). 2* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl poprvé uveden na festivalu Sundance v Utahu 18. 1. 2013. (ČSFD)
  • V roce 2008 získal roli Allena Ginsberga Daniel Radcliffe. Měl před sebou však ještě natáčení posledních dvou dílů filmové série Harry Potter, a tak musel nabídku odmítnout. Tehdy projekt kvůli nedostatku financí ztroskotal. Když na něm později začal pracovat John Krokidas, roli Ginsberga opět nabídl Danielu Radcliffovi. (Ice123)

Reklama

Reklama