Reklama

Reklama

Pot a krev

Trailer 1
USA, 2013, 130 min

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Ed Harris, Rebel Wilson, Tony Shalhoub, Anthony Mackie, Rob Corddry, Tony Plana, Bar Paly, Jeff Chase, Ken Jeong, Kurt Angle (více)
(další profese)

Cvičitel ve fitness studiu, Daniel Lugo, touží po velkých penězích. Poté, co navštíví motivační kurz jakéhosi Asiata, je rozhodnut pro to, aby zbohatl, udělat cokoliv. Ve fitness studiu se setkává s různými bohatými lidmi, a tak se rozhodne jednoho z nich, milionáře Victora Kershawa, unést. Ke svému plánu si najde i společníky. Jedním z nich je jeho kolega, cvičitel z klubu, Adrian Doorbal. Druhým je zákazník studia a bývalý, propuštěný vězeň, Paul Doyle. Skupina skutečně po několika nezdařených pokusech Kershawa unese. Násilníci ho mučí a Lugo je přesvědčený, že donutí Kershawa podepsat převod svého majetku na své mučitele. Po několika dnech, kdy je Kershaw vystaven skutečně tvrdému mučení, se Lugovi podaří donutit oběť převod majetku podepsat. K tomu, aby byl převod platný, však potřebují i notáře. Tím je shodou náhod majitel fitness studia. Daniel ho přemluví, a on skutečně převod posvětí a svým podpisem stvrdí. Lugo a jeho kumpáni se teď potřebují zbavit Kershawa. Muže se pokusí zabít několika různými způsoby. Kershaw však vše doslova zázrakem přežije a nakonec se po dlouhém mučení a věznění dostává do nemocnice. Přivolaní policisté mu nevěří, že byl mučen a že se mu skupina násilníků pokusila vzít život. Kershaw dá na radu soukromého detektiva, kterého si najal, a z nemocnice prchne. Je to právě včas. Jeho tyrani se ho pokoušejí v nemocnici znovu zabít. Kershaw pověřuje případem soukromého detektiva, Eda DuBoise. Ten o případu skutečně sežene dostatek důkazů a uvědomí policejního ředitele. To už však povedené trojici násilníků docházejí Kershawovy peníze. Proto trojice unese krále místního pornoprůmyslu i s jeho přítelkyní a chce z něj dostat majetek podobným způsobem, jako to udělali u Kershawa... (TV Prima)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (1 319)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ten film je asi stejnej magor jako jeho hlavní tři hrdinové. Nenechal jsem se otrávit ani zběsilým tempem ani stupňující se bláznivostí a po pátém vidění během tří měsíců je PAIN & GAIN definitivně tím nejzajímavějším filmem, který jsem letos našel, dokonce předčil i SPRING BREAKERS. Je to dokonalý portrét takovýho toho kreténskýho američanství co mě tak baví. A nahláškovaný teda perfektně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie je silnou stránkou tohto filmu. Slow motiony tiež a príbeh vás skutočne zaujme. Michael Bay tu preukazuje neuveriteľnú režisérsku hravosť. Michel Bay to asi bral ako svoju srdcovku. Bay tu zvolil (ako je u neho zvykom) veľa farebných filtrov ale ono to vo výsledku vyzerá veľmi slušne. Hlavné postavy sú totálni blbci. Hlavne postava Marka Wahlberga, ale vlastne aj Dwayna Johnsona. Je ťažko uveriteľné, že sa toto naozaj stalo. Avšak prečo nie. Človek ale musí byť veľmi hlúpi aby griloval ruky vonku pred barákom, alebo dal svoj prst psovi chlapa ktorého zabil. Páčilo sa mi však, že sa dej odohrával v posilovni, je to moja srdcová záležitosť. A veľká poklona aj pre Tonyho Shalhouba. Zahral to skvele. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bay v nejlepší formě. Zvrácený příběh o tom jak několik kulturistů zamířilo ke slávě a bohatství. A Bůh vyslyšel jejich prosby. POT A KREV jsou uzemění MIZEROVÉ 2, kdy realita (příběh vychází ze skutečné události) je mnohdy neuvěřitelnější než ten nejholywoodštější kýč. Strejda Mike pořád točí popkornovou zábavu, tentokrát levněji, ale... nu zábavněji. Výsmývání se americkému snu nebylo nikdy tak krutě satrické. Herecky výborně zvládnuté charaktery, přičemž The Rock s přehledem vláde v roli hloupého věřícího fěťáka (škoda, že jsme ho na tom skateboardu neviděli jezdit) a Marky Mark jako všemi mastmi mazaný koumák bandy, definitivně získává své renomé. Ed Harris si stárnoucího detektiva v důchodu "jen" vychutnává. Multiúhlové vyprávění, kdy v některých chvílích divák vidí svět za mozkovou oponou až k chatrným myšlenkám hlavních hrdinů, nabízí možnost sympatizovat s každým z nich, protože všichni do jednoho mají perfektně obhajitelný důvod proč co a jak dělá (grilování rukou). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chrisopher Markus, Stephen McFeely / Predloha: Pete Collins | Hudba: Steve Jablonsky | Produkcia: Donald De Line, Michael Bay, Ian Bryce | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Platinum Dunes, De Line Pictures | Rozpočet: 26 miliónov $ | Tržby: 70,775,133 $ || Dosť tupý film, kde morálne skazený, a ešte k tomu netalentovaní grázlovia prednášajú veľké súvetia o americkom sne. Zábavný potenciál a dobre natočené sekvencie to nepopierateľne má, ale vzhľadom k tomu, že som nemal komu fandiť od začiatku do konca, tak to bol len priemerný výplach bez pretrvávajúcej hodnoty. Radšej plechovky, tam sa aspoň je načo pozerať. 60% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. Pozitivum filmu je jednoznačně Bayovská režie, perfektní kamera, prostředí Miami a celé je to svižně natočeno, přestože stopáž není z nejkratších. U filmu jsem se nenudil ale na druhou stranu, už mi přijdou některé scény a chování hlavních postav naprosto ujeté a dementní. Chápu, že se Bay snaží hlavně bavit a ve filmu se objevuje spoustu hlášek a gagů, což celý film dobře odlehčuje ale všechno by mělo mít svoje hranice. Po dokoukání na film do minuty zapomenete a víte, že tohle už si zkrátka podruhé nedáte. 70% ()

Galerie (208)

Zajímavosti (70)

  • Paul Doyle (Dwayne Johnson) je fiktivní postava, která je inspirovaná třemi spolupachateli. Především Carlem Weeksem a částečně i Jorgem Delgadem a Mariem Sanchezem. Původní plán na oloupení Marca Shillera (ve filmu se jmenuje Victor Kershaw a ztvárnil ho Tony Shalhoub) vymyslel Delgado s úmyslem ho zabít, což se nepovedlo. Delgado zradil Luga (Mark Wahlberg) a Doorbala (Anthony Mackie) a dostal 15 let. Odpykal si pouze necelých 6,5 let. Carl Weeks se léčil ze závislosti na drogách a snažil se spasit vírou v Ježíše. Mario Sanchez působil jako únosce. (Element2)
  • Danny Lugo (Mark Wahlberg) ve filmu nosí sluneční brýle značky Ray Ban. Firma již v té době sice existovala, ale model P, který má Lugo na sobě, byl vyroben až v roce 2012. Velké písmeno P je vidět velmi zřetelně. (civrss)
  • Když Ed Dubois (Ed Harris) sedí v autě a fotí Dannyho (Mark Wahlberg) a jeho kumpány, jak vstupují do strip klubu, můžeme ve zpětném zrcátku jeho auta spatřit kameramana. (civrss)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Michael Bay se vrátí do akce?

Michael Bay se vrátí do akce?

01.11.2014

Čtyřka Transformers vydělala přes miliardu dolarů, režisér Michael Bay by ale měl ságu konečně opustit. Místo dalšího návratu k robotům chce totiž zadaptovat román 13 Hours od Mitchella Zuckoffa,… (více)

Michael Bay opustí Transformery?

Michael Bay opustí Transformery?

12.08.2014

O tom, že série Transformers vymění režiséra, se spekuluje řadu let. Michael Bay si chtěl dát od robotů pauzu už po dvojce, kdy chystal menší projekt nazvaný Pot a krev. Studioví kamarádi ho ale… (více)

Michael Bay se vrátí do reality

Michael Bay se vrátí do reality

19.03.2014

Fanoušky eRkových akčních klasik jako Skála a Mizerové jejich režisér Michael Bay v minulých letech asi moc nepotěšil. S výjimkou bizarnosti Pot a krev se totiž uzavřel do světa mimozemských robotů,… (více)

Reklama

Reklama