Reklama

Reklama

Kotoko

Trailer

Film režiséra Shinya Tsukamoto vypráví příběh o svobodné matce Kotoko (Cocco), která se stará o své malé dítě, přičemž je duševně nemocná. Trpí dvojími vidinami a sklony sebepoškozování. Při svém psychickém stavu výchovu dítěte nezvládá, a tak jí je odebráno do opatrovnictví její sestry. Kotoko chce vrátit svůj život do normálu, aby získala své dítě zpět, když se seznamuje se spisovatelem Tanakou (Shinya Tsukamoto). (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zase mi to bohovsky sadlo, tie horory o strelených uvrieskaných ženských, ktoré nevedia čo od dobroty mi nejako idú proti srsti. Táto mala jednu predstavu za druhou, jeden hysterický záchvat za druhým (až ma z toho rozbolela hlava), vkuse niekde pobehuje, vkuse do niečoho trepe a s niečím trieska o zem, vkuse sa len reže, ale nie a nie, aby sa už konečne dorezala na smrť. Nudná, poloamatérska blbosť bez deja s otravnou hlavnou predstaviteľkou a roztrasenou kamerou. Jedna dobrá gorescénka sa ale v záverečnej tretine objavila (tanček plodnosti v daždi taktiež aspoň trochu pobavil), takže to výnimočne nehodím do odpadu, ale asi by som musel byť masochista, aby som sa k tomu ešte niekedy vracal (presunutie slabík v názve pekne vystihuje moje pocity z filmu). ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Už věky jsem neviděl něco tak bizarního a zároveň dokonalého. Jako antagonistka, tak stejně tak divák musí ze střípků skládat, co je realita a co ne, a i když jde o film tempem pomalý, moje mysl u něj hučela naplno. V kontrastu jsem předtím viděl všechny Nolanovy Batmany, a ačkoliv nerad používám jakékoli filmové příměry, to bylo jako nebe a dudy. Nolanova údajná "genialita", která nic neříká a divák prostě musí mávat rukou nad spoustou věcí, co nepochopí - a skutečná genialita filmu, kde když vám něco uniká, musíte se o to víc soustředit a poznání vede k dokoukání celých titulků a koukání do prázdna. Rozhodně ne film pro každého, rozhodně ne film pro pseudointelektuály ani jinou chátru. Tohle je film O Něčem. A o Čem... to se musí vidět. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

HO-I CHO-GA Tsukamoto opět útočí na diváka svým násilným vizuálním stylem a expresivním herectvím. Otevírá téma duality lidského a nelidského a maže tenké hranice mezi příčetností a šílenstvím, myslí a tělem, iluzí a realitou. Oproti režisérovým předešlým filmům je Kotoko mnohem intimnějším dílem, čemuž napomáhá i fakt, že jeho hlavní hrdinka je tentokrát oproštěna Tsukamotových charakteristických instancí - postrádá feminitu, nezávislost i odhodlanost, jež je postupně ještě degradována. Její síla vyvěrá z psychické nestability a strachu z okolního světa, který deformuje její tělesnost. Cocco je ve své roli přímo uhrančivá a vzhledem k její vlastní minulosti sama maže hranici mezi pouhým herectvím a skutečností. Emociální dopad Kotoko je neskutečný a díky sledu filmové fikce a imateriálních situací vytváří jednoduše nepředvídatelné dílo. Tsukamoto opětovně obhájil svůj post přední autorské osoby současného filmu. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Na první pohled velmi složité psychologické drama s kapkou hororové vsuvky. Je to zkoumání ženy, která je duševně rozpolcená a vidí dvě různé diametrální roviny. Jednou vidí člověka jak na ní mluví a na druhé straně vidí jak ji fyzicky napadá. Její dítě je vystaveno chování matky a nemůže s tím nic dělat. Je to opravdu hodně těžké psychologické drama a na první pohled naprostá sračička. Jeslti se k tomuto někdy ještě dostanu či budu chtít dostat, tak snad víc procitnu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě je to někde na půl cesty mezi 3 a 4 ale protože mám Shin´yu rád, bylo to osobitější než Nightmare detective a bavilo mě to více než Snake of june-tak se rád kloním spíše k té čtverce. Je fakt že hysterický začátek je těžká zkouška divákovy výdrže a i já jsem si v těch chvilkách říkal jestli to vydržím hodinu a půl.. Naštěstí někde ve třetině se to přehouplo do moc hezké a vtipné divnoromance která se v poslední třetině transformuje v poutavé ArtPsychoDrama. Téma je tentokrát obtížněji stravitelné, těkavé a nervní, ale je to parádně zahrané(nemusí to být sympatické ale ten strhující výkon Cocco popřít prostě nelze) a Tsukamoto z toho celého vychází jako hrozný optimista, empatik a srdcař...... Zážitek a zkušenost...těžká ale cenná......... EDIT: Tak se mi to za pár dní usadilo, hrany se srazily a myslím, že to je (z mého úhlu vnímání) na ty plnohodnotné čtyři úplně s přehledem-né li na víc.........Magie... EDIT2: Jako-nedá se nic dělat-pořád(i po pár týdnech) to mám v hlavě a pořád se mi to vrací jako něco výrazného a až transcendentálního. Prostě silný film, který ale potřeuje prostor aby se mohl usadit a rozkvétat....dodatečně 5 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama