Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (1 315)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že na světě existuje mnoho a mnoho formálně kvalitnějších a pro vývoj celého média také důležitějších filmů, ale já na ně zvysoka kašlu - About Time je příběh o vnímání a prožívání okolního světa, který dává křídla a energii zítra zase vstát a užívat si každé (ne)obyčejné minuty. Vyprávění, které mě na dvě hodiny zcela pohltilo a ukázalo mi nové rozměry, kterých mohou nabýt pocity spojené se slovy jako láska, štěstí nebo přátelství. Umělecké dílo s nejkrásnějším a nejkrásněji převedeným poselstvím ... Gleeson je ten nejsympatičtější filmový romantik, Rachel je nejúžasnější a nejnádhernější romantikův sen a Richard Curtis je člověk, kterého nepopsatelně obdivuji a uznávám. Jeden z filmů, který mi pravou lásku dokáže nahradit. ___ Objektivně bych tomu mohl vytknout pár logických nesrovnalostí a absenci nosného konfliktu v druhé polovině, avšak subjektivně se jedná snad o můj nejoblíbenější a pocitově nejvlivnější filmový zážitek společně se Shawshankem - a tyhle emoce a dojmy upřednostňuji všemi deseti... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o cestovaní v čase a donedávna som netušil, že táto romantická komédia s tým má niečo spoločné. Romantická linka vo filme funguje dobre, nesmelý mladík Tim je taký večný smoliar, ale šťastie sa na neho nakoniec usmeje. Nepochybujte, je to romantická komédia. Ok, romantika a takmer všetko ostatné podľa šablóny, tak v čom je táto romantická komédia iná? Nepochybne tou kombináciou s cestovaním v čase, ale hlavne pre skvele vykreslený vzťah otec a syn. To sa už bežne nevidí, aby tak dokonale zafungovala chémia medzi hercami, jednoducho to vyšlo. Bill Nighy u mňa nikdy nebodoval, ale toto mu sadlo dokonale a v tejto roli si ho budem navždy pamätať. určite aj kvôli krásnej piesni, ktorú som doteraz nepoznal Jimmy Fontana -Il Mondo , nádhera. Veľmi príjemný oddychový film, s dojímavým záverom. Dojímavý určite pre nás, ktorí tajne snívame, že sa aspoň na krátku chvíľu stretneme s nebohým otcom a prehodíme pár slov... 80%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na lásky čas je moc příjemně dívá, je to totiž nanejvýš pohodová romanťárna jak trám a divák hlavnímu hrdinovi maximálně fandí a přeju mu společnou cestu s bezvadnou a krásnou Mary (velmi originální nápad se seznámením!). Jenže, jak se zpočátku člověk až dětsky raduje při každé jeho překonané překážce za štěstím, postupně jakoby se obtíže vytrácely. Jistě, Tim vstupuje do života ne tak šťastným blízkým, ale ten jeho šlape jako kvalitní švýcarské hodinky bez náznaku problémů (a pak se zdají i ty 2 hodiny docela dlouhé). Dalším důležitým stavebním kamenem je částečně použitý nápad z řady „cestovatelských“ filmů, který tu funguje myslím dobře, ovšem až na fakt, že Lásky čas na začátku stanoví nějaká pravidla pro cestování časem a pak je Tim několikrát jednoduše poruší (třeba takové „přenášení“ sestry už bylo vyloženě nezvládnuté). A humor mě trochu zklamal, film sice člověku vykouzlí úsměv na rtech a nabídne mu pohodlný nadhled (za to palec jednoznačně nahoru), ale opravdu vtipných scén jako takových tu příliš nebylo (i když nezapomenu na výbornou pasáž s „žádostí“). A závěrečná „pointa“ byla samozřejmě jasná hned na začátku, problém je však tom, že bez speciální schopnosti by se hlavní hrdina nikdy nedostal tam, kde byl na konci, takže to se mu to pak mluví. Technická a vizuální stránka byla parádní, stejně tak hudba/soundtrack. Celkově tedy pouze slabší 4*, film jsem si užil, ale několik detailů mi přece jenom vadilo. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak. Z toho psy prznícího, děti zneužívajícího, bezdomovce bijícího, důchodce okrádajícího, stohy podpalujícího, spropitné nedávajicího, odpad netřídícího, hygienu nedodržujícího, okenu popíjejícího a perník obědvajícího sebestředného cynického hovada, se na dvě hodiny stal pookřálý zasněný mladík s úsměvem na rtech, slinama na bradě a tendencí vrátit tomu slepému beznohému nebožákovi s harmonikou před kinem, zpět do kastlíku tu stokorunu na invalidní vozík. S přítelkyní jsme z kina odcházeli nadšení a tak nějak více šťastnější. Dokonce jsem ji mršku v parku na chvíli i pustil z vodítka a přemýšlel nad sladkými slovy, které doma napíšu k tomuto příjemnému filmu. Se slovy "láska, naděje, porozumění, oddanost, věrnost, časový paradox" jsem otevřel profil filmu a vyskočil tam na mě skutečně erudovaný výblitek cenami ověnčeného polyhistora Civala, který si stěžuje, že tam bylo moc cukru! Moc cukru! On jde na ROMANTICKÝ film a stěžuje si na to, že byl příliš ROMANTICKÝ! Naštěstí pro něj jsem zjistil, že podobných existencí, které šly na romantickou komedii a čekaly nejspíš pytle s uřezanýma hlavama, vyvražďování německých prostitutek nebo grupáč s ovcema, je tu povíreco. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Absolútne súhlasím s cynickým názorom Civala, ktorý tú idylku slušne vystihol (Hezká pohádka o neexistující harmonické rodině...). A hoci sa práve na idylky pozerám s veľkými pochybnosťami a skepticky odfrkávam (špeciálne v tomto filme je idylka všade naokolo, brr), tak aj mňa si nová Curtisovka získala. Doprdele, je to sladké ako tri kilá cukru... ale dostalo ma to. Šit. (Hoci na moju srdcovku Love Actually to nemá, tá zostane na špici.) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ofina Rachel McAdams (Mary) vo filme nebola skutočná. Nosila príčesok, aby jej pomohol vyzerať staršie alebo mladšie, v závislosti na scéne. (figliar)
  • Na novoročním večírku na začátku filmu zazní hudební hity od Tatu, Sugababes a The Killers. (claudel)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama