Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 8

Recenze (581)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jason Bourne s pricem Oberynem pátrají po střelném prachu a náhodou se připletou do epické bitvy číňanů s bájnými bestiemi. Na papíře to zřejmě vypadalo lépe než to ve skutečnosti dopadlo. Velký rozpočet je cítit z každého záběru, ale po obsahové stránce jde o nekonzistentní mix prázdných dialogů, nelogičností a plochých postav, o kterých se kromě jmen v podstatě nic nedozvíte. Damona mám rád, ale tahle role mu nesedla. Zároveň ale pohybuji, že by kdokoliv jiný ze současného hollywoodu zvládl tuto roli lépe, protože tam vlastně není moc co hrát. Jako delší intro k počítačové hře by to nejspíš fungovalo, jako samostatný film se stopáží pouhých 90 minut to v silné konkurenci amerických blockbusterů bohužel neobstálo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost ujetý film. S realitou vážně nemá moc společného. Je to prostě jedna velká pohádka. Je trochu netradiční vidět čínský film s několika západními herci. Akce je sice super, ale ten děj trochu pokulhává. Co budu říkat, zápletka je dost jednoduchá. Matt Damon tu má trochu netradiční roli a jeho parťáka hraje Pedro Pascal. Willem Dafoe ve filmu skoro není. Čekal jsem, že aspoň těch monster bude víc neb,o že budou mít zajímavější pasti. Co už... "Hrozně smrdíte." :D ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že rozpočet byl opravdu veliký, protože ty akční scény a efekty jsou opravdu dobré. Líbili se mi Matt Damon a Andy Lau. A také krásná Tian Jing. Příběhově to však bylo horší, ty stvůry se tam objevili zničehonic a vlastně jsme nedostali ani pořádné vysvětlení, sice řekli, jak se tam dostali, ale čekal bych, že tomu věnují více času. Také jsem očekával románek mezi Williamam a generálkou. Ale jako fantasy oddechovka je to fajn film. Dávám 3,5*. P.S. Díky mému hodnocení se celkové hodnocení filmu zvýšilo z 56% na 57%. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podobná blbost jako kupříkladu Světová válka Z - stupidní děj je utopený pod záplavou efektů a po pár dnech už člověk zapomene, že to kdy viděl. Nebavilo mě to a přišlo mi to jako pompézní čínský kýč, který je beznadějně komerční a plný nejrůznějších klišé. Asijskou artovou produkci mám v oblibě, ale tenhle blockbuster na čínský způsob mi vyloženě nesedl a Matt Damon se podle mě účastí na tomto projektu zaprodal za špinavé peníze. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem vůbec nechápal, do čeho se ten můj oblíbený Matt Démon pustil tentokrát, ale nějaký důvod k tomu měl, jelikož on si své projekty rozhodně vybírat umí. No dneska už je na beton jasné, že injekcí byly krvavé čínské prachy, ba co víc, Velká čínská zeď je poměrně koukatelnou velkolepou fantasy, na které je vidět vysoký rozpočet a "Oberyn s Bournem" se vždycky postarají o nějakou efektní zpomalovačku, která zpravidla končí rozkrojením oněch podivných zelených monster. Je to krátké, úderné, sice trošku kýčovité (ale to já rád) a čínskou kulturu to moc neuctívá, jelikož z odvážných čínských bojovníků jsou vesměs jen karikatury vykřikujíc tu svojí hatmatilku a když přijde na lámání chleba, vždycky udělají to správné rozhodnutí. Upřímně jsem to po té marketingové masáži čekal mnoheeem horší, takže mě to už z principu mohlo jenom příjemně překvapit, což se také stalo. A kdo by to byl před projekcí řekl, já si tu dvojku rád dám PS : Z důvodu vlezných manýrů českého distributora jsme byli nuceni absolvovat český dabing (pro mě je furt 3D větší zlo) a musím konstatovat, že to bylo celkem ok, z části i proto, že mandarinštinu někoho napadlo nechat s titulkama a Démon měl svůj obvyklý hlas...7/10...[20.1.2017_Cinestar Černý most] ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 2016 v Pekingu. (Varan)

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama