Reklama

Reklama

Policajti z centra

(seriál)
  • Slovensko Policajti z centra
všechny plakáty
TV spot 2
Česko / Slovensko, 2012, 12 h 40 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Tibor Szilvási

Hrají:

Filip Blažek, Roman Zach, Richard Stanke, Alois Švehlík, David Matásek, Čestmír Řanda ml., Lucia Hurajová, Danica Jurčová, Dušan Jamrich, Alexander Bárta (více)
(další profese)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Premiérový, čtrnáctidílný seriál Policajti z centra se odehrává v současnosti, v Praze a blízkém okolí, ale občas se jeho protagonisté ocitnou i na Slovensku. Hlavními hrdiny seriálu jsou detektivové jednoho oddělení z centra české metropole, které se specializuje na vraždy a závažnou kriminální činnost. Jejich šéfem je zkušený, ale životem už trochu unavený podplukovník Ježek, který občas přimhouří oko nad nestandardními vyšetřovacími metodami svých podřízených.
V každém dílu kriminalisté řeší a uzavřou jeden případ: útěk nebezpečného zločince, nájemnou vraždu, útěk zatčeného podnikatele, sériové vraždy devianta a nakonec snahu o krvavou pomstu na hlavním hrdinovi, inspektoru Vlčkovi. Postupně, po malých dávkách, se v každé části odhalují tajemství a otázky, které jsou nastoleny na samém začátku seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

TV spot 2

Recenze (106)

mira007 

všechny recenze uživatele

Na ty nejlepší jako Případy 1. oddělení nebo Labyrint to nemá, ale je to spíše jedna z těch lepších ikdyž místama hodně naivní. Případy nejsou ohraničeny strojově jednotlivými epizodami, ale prolínají se, včetně celoseriálové korupční linky. Herecké obsazení dobré, rozpočet hodně solidní a dokonce snaha o akční scény ( které v českých podmínkách působí tragikomicky a tady to taky přechází do grotesky). Hodnotím to lépe než nějaké novácké krimi Anděl , koneckonců jenom na ČT se v rámci filmařského umění svlékají herečky do naha a tady to není vyjímkou. ()

FRANTACZ1 

všechny recenze uživatele

Srovnání např. se seriálem Kriminálka Anděl je možné, ale odlišností v pojetí je více než dost. Kriminálka Anděl má navíc volně navazující epizody, kdežto tento seriál se točí okolo jedné hlavní zápletky (jako např. Expozitura). Některé postavy se podle mě vzhledem k okolnostem chovají sice poněkud podivně, nicméně jinak s danou realizací nemám problém, takže hodnotím jako velmi dobrou práci. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká televize tentokrát se svou lodí nabrala nesprávný kurz. Zapoměla si vzít kompas, mapy a nedala na rady zklušených kapitánů a lodivodů. Tahle loď zkrátka do přístavu šťastných diváků nedopluje, protože ztroskotá někde po cestě a nebude to vinou přírodních živlů. Asi by si v České televizi měli prohlédnout svůj archív, aby se poučili, jak se točí kriminální seriály. To už i Nově se povedly lepší seriály. Jednu hvězdičku dávám jen za herce, kteří se pro tuto nelehkou plavbu rozhodli. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Opravdu špatný - s Kriminálkou Anděl se tohle česko-slovenské dílko vůbec nedá srovnat. Někteří herci jsou opravdu zoufalí (trio Horajová - Hádek - Stanke je k uchechtání), navíc začlenění našich bývalých bratří do pražského kolektivu kriminalistů poněkud skřípe, stejně jako zmizení hlavní paní padouchové na Slovensko a další perly.. Celé to je tak nějak v křeči a ani Blažek jako osudový děvkař to nezachrání. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut srážejí seriál hodně mizerný střih (příliš dlouhé scény nám nedávají zapomenout lacinost televizního provedení) a nevysvětlení základních mantinelů (proč tam jako pobíhají Slováci s Čechůny, proč český herec mluví slovensky, proč český polda žil se Slovenkou, jak a proč spolu souvisejí policejní složky Prahy a Bratislavy - to vše si musí divák složitě dedukovat během sledování, což ho odvádí od příběhu). Milostný život hlavního hrdiny máme sice jako na dlani, ale vůbec netušíme, kdo kde a proč a co. Mimochodem už úvodní znělka s umcaca hudbou a ledabyle sestříhanými nějakými scénami bez špetky nápadu dávají tušit určitou odfláknutost. Ta se pak line celým seriálem, ačkoliv sem tam má jisté světlé momenty. Kameramanovi patřilo mlátit do rukou - dostal tak hezké lokace a vykouzlil z nich jen zmatek, roztěkanou kameru, a nedokázal z těch míst vytáhnout ani gram atmosféry - třeba jak doslova zabil náměstí v Řevnici včetně kostela, za to by ho měl někdo na katedře kamery zlynčovat. Jednotlivé případy jsou na jeden skoro hodinový díl příliš utahané, policisté ne-uvěřitelní, a ten mezipříběh po nějakém x-tém setkání s tajemným Vašutem už je mi taky u... někde. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě Ananas (2012) má policistka Sabina (Petra Jungmanová) téměř zhojené rány z atentátu v epizodě Atentát (2012) a na obličeji jen drobné jizvy. Ovšem v epizodě Trofej (2012) má opět hluboké rány přelepené náplastmi. (hermiona)
  • Seriál začal původně vznikat pro televizi Primu a slovenskou TV Joj pod názvem 1. oddělení, ale kvůli dohadům o náklady se ocitl u soudu, přičemž se hrálo i o to, kdo má nárok na scénář Zdeňka Zapletala. Nicméně seriál se ze sporů vymanil, přestože byl následkem toho uveden s několikaletým zpožděním. [Zdroj: Právo] (hippyman)

Reklama

Reklama