Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 1

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (1 142)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Od tohohle filmu jsem opravdu moc nečekal. Ke štěstí by mi stačilo, kdyby se to "vezlo" na vlně předchozího filmu a byl bych více méně spokojený. Jenže… takhle to zkrátka a dobře dopadne, když Michael Bay odhodí všechny zábrany stranou a když má hlavní slovo. Nikdy bych neřekl, že exploze můžou být nudné, nebo že jich může být až moc. Ale po Transformers: Age of Extinction to můžu s klidným svědomím prohlásit. Je to zvláštní, ale jakmile vidíte explozi číslo 5 425 554, tak vás to přestane bavit. Doslova jste tím filmem otupeni. A to bych řekl, že je špatně. Jakoby si Michael řekl, že zkusí natočit něco hodně barevného, co se neustále hýbe, dá ta Transformery a Dinoboty a bude sranda. Jenže to sranda není. Děj zde prakticky neexistuje, hlavní postavy jsou vám naprosto ukradené, už se ztrácíte v těch Autobotech a Decepticonech... zkrátka a dobře, povedlo se ti to, Michaele. Ždímal jsi tuto sérii tak dlouho, že i tví nejvěrnější fanoušci (a teď nemluvím o sobě) si už nejsou jisti, jestli umíš ještě natočit normální film. Podtrženo sečteno, tenhle film je podprůměrný a jediný důvod proč dávám tu třetí hvězdičku je parádní song od Imagine Dragons - Battle Cry. Jakmile film skončí, v kině se rozsvítí světla a tahle pecka začne řvát z repráků, tak máte pocit, že můžete dokázat vše. Třeba najít Michaela Baye a trošku mu… ehm, domluvit. 50 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak je to v rámci přihouřených očí v prvních 30 minutách celkem svěží (trochu ve stylu uprchlickejch thrillerů, kdy umíraj roboti i lidi a vy cítíte emocionální dopad), tak je to v následujících 2 hodinách neředěný a pro člověka s alespoň nějakým diváckým vkusem nesnesitelný zlo. Člověk má doslova tendenci vytahat si mozek prstama a na posezení ho sežrat dřív, než dostane z Bayova nesmyslnýho záběrování, naprosto neukotvenýho, nekoncepčního a epilepsy-not-friendly pracování se změnama poměrů stran obrazu (ano, viděl jsem IMAX verzi), potažmo bezbřehý demence scénáře a faaakt prapodivnýho střihu (původně měl ten film tak 5 hodin, ne?) rakovinu. Nejhorší na tom všem ale je onen příslib vcelku atmosférickýho úvodu, protože naláká, aby zbaběle ucuknul zpátky do starejch kolejí a vytrestal vás dvojnásob další dávkou nonsensuální mytologie, tentokrát čerpající z artušovskejch legend (WTF?) a Promethea (WTF!). Jedinými opravdu velkými plusy jsou dobře udělaný rozlišení robotů (samuraj, kovboj, John Millius!) a vcelku bavící Wahlberg. Jablonsky hudebně definitivně umřel. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Age of Extinction je zatiaľ najkolosálnejší stret a výzva, zatiaľ najhorší film zo série a hrniec ešte viac napakovanej digitálnej "krásy" ako nikdy predtým. Mišo Bay si ide už takmer dve dekády svojou cestou, je mu to jedno a tak je to dobre. To, čo jeho filmom chýba, neskrýva za efekty. Efektami to nahrádza. Kto sa dokáže ešte stále, aj po štvrtom filme, pozastavovať nad slabým scenárom a celkovo nad čímkoľvek mimo vizuálu a zvuku, tomu niet pomoci. V skratke... od dvojky čakaj stále to isté. --- "I don't think you can own someone. That was, like, a while ago, even in Texas." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Potřeboval bych jointa, pastelky a umělecké vedení dvouletého autisty, abych vyjádřil svoje pocity z Transformerů. A kdo ví, možná bych pak po takovéhle dílně dostal chuť zavolat na Pláž a říct mu "hele, Míšo, pojďme natočit pětku!" Pozorovat tři hodiny roboty, roboty, další roboty a Wahlberga by mohlo být povznášející, kdyby se všechno točilo z podhledu skrz nekonečně dlouhé nohy Nikolky. Že ale takový podhled byl jen jeden, zůstává tenhle novodobý Ohňostroj marnosti spíš zarážející. (Dunedin, NZ) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek, co jsem z garáže vytlačil Bumblebeeho a nahradil ho rodinným vozem. Přesto jsem se pustil do čtvrté akce falešných aut a rozhodně musím pár povedených jednotlivostí vynachválit - jenže jsem díky nekonečné stopáži zapomněl jaké. Zkrátka první hodinu mě to celkem bavilo, druhou to už jen standardně bouchalo a během přibližně desáté hodiny jsem toužebně vyhlížel konec. Ten nastal a já si skutečně nemohu vzpomenout, jak to vlastně dopadlo a to jsem to poměrně pozorně sledoval mezi vařením, žehlením a hraním na tabletu. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • V předchozím filmu byl Megatron truck Mack Titan, zde je však Freightilner Argosy z roku 2014. (GreatestFan)
  • Harold Attinger (Kelsey Grammer) má ve filmu zbraň Smith & Wesson SW1911 ráže .45 ACP. (dc125)
  • U Decepticonů i Autobotů došlo v tomto pokračování k do té doby největší výměně postav. Ve filmu je téměř dvacítka nových robotů. (ČSFD)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama